svet1 Публикувано Април 18, 2011 Report Share Публикувано Април 18, 2011 Понеже не съм много разбиращ бих искал да попитам какви части да си купя за да си направя един добър компютър. За цена около 1200 лв. На който да му тръгват най новите игри като Crysis 2 и Assasen`s Creed Brodherhood . До колкото съм запознат с процесорите най добрите са на Intel а видео карти Nvidia. Компютъра ще се използва предимно за игри. Когато отидох в Мултирама ми предпоръчаха тово захранване http://www.multirama.bg/product/5912/zahranvane-cm-rs-750-acaa-e3-gx-750w.html видео карта Nvidia процесор Intel 2Х 2 GB рам всичко общо 1067 лв. Но вих искал да попитам дали за същите пари мога да направя по дабра конфигурация и каква. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
NetZombie Публикувано Април 18, 2011 Report Share Публикувано Април 18, 2011 Значи за процесорите - интелските са по-добри откъм производителност и тях повече ги използват за работа, докато АМД-процесорите са повече за игри и по-малко за работа.Така, че аз лично ти препоръчвам да се спреш на АМД-платформа щом си геймър.Значи първо почваш от дъното - то е основата, след това залагаш на захранването, щото заедно с дъното са най-важните при един ъпгрейд.След дъното и захранването, гледаш към видео картата - тя е по-важна и от процесоро при гейминга.И така стигаме до твърдия диск - много хора го подценяват и хвърлят парите си за процесори, видео карти и пр.,но дори и да вземеш най - мощния процесор, видео карта и рамта с най-ниски тайминги ще те спъва твърдия диск и всичко се обезсмисля.Това го казвам откъм системна производителност. Но ти си геймър, така че и механически хард да си вземеш няма да се отрази на игрите. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
as9993 Публикувано Април 18, 2011 Report Share Публикувано Април 18, 2011 Реално при процесорите Интел са с малко по-добра производителност в общия случай, но и идват на по-солена цена. За парите, за които ще купиш 4 ядрен Интел ще купиш 6 ядрен АМД (въпреки, че няма софтуер или игра, която да може да се възползва пълноценно от повече от 2 ядра освен професионалния софтуер). Фен съм на АМД и за това ще препоръчам АМД с опцията да вложиш повечко пари във видеото. Да речем взимаш си 4 ядрен Phenom II x4 и разликата с цената на Интел процесор я залагаш в една 5 серия (ако си паралия може и 6) Ati/Amd карта. Хубаво е да си вземеш качествено захранване, от което да не пестиш пари, че после може да ти излезе от носа. За хард диск ти предлагам Western Digital черната серия. Рамта задължително трябва да е DDR3, а като честота си решаваш, но минимум 1066 MHz и още по-голям минимум е да е 2 GB. Общо взето е това. Аз бих се доверил на приятел, който да събере частите с минимална почерпка, а не да плащаш на Multirama, като поп за 30 мин. работа. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
svet1 Публикувано Април 18, 2011 Author Report Share Публикувано Април 18, 2011 А някакви други съвети и идей за нова конфигурация. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
avalon72 Публикувано Април 18, 2011 Report Share Публикувано Април 18, 2011 Ето две конфигурации (с цени 1220 и 1208 лв.): с Intel и с AMD процесори. И двете стават за игри, тази с интелския е с новата архитектура процесори Sandy Bridge. Тя обаче не може да се овърклоква, поради по-ограничения бюджет и съответно дъното не предлага такава възможност, нито пък процесора. Той обаче е достатъчен и без овърклок. Другата на AMD вече може. Видеокартите са GTX 560 Ti, които са много мощни към настоящия момент и идеални за FullHD монитор, отнесено към цената им. http://store.picbg.net/thumb/C1/7C/58ac4addefa8c17c.png http://store.picbg.net/thumb/F0/FE/9f9269fa4916f0fe.png Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
NetZombie Публикувано Април 19, 2011 Report Share Публикувано Април 19, 2011 Айде честито и да почерпиш,майна! Заложил съм на бърз твърд диск като цяло в конфигурацията.Този процесор ти е предостатъчен. виж тук кутия ще си избереш ти...има хубави по 50-60лвоптичното устройство също може да си го смениш по твое усмотрение. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост