Jump to content

Идея за безжичен адаптер към

Препоръчан пост

Здравейте!Дайте ми идея и предложения за адаптер подходящ за ето тази антена!По-възможност да не е много скъп.Ето и антената http://www.ssa-bg.com/mod_product_details.php?p_ID=980 Благодаря!
Сподели другаде

Здравейте!Дайте ми идея и предложения за адаптер подходящ за ето тази антена!По-възможност да не е много скъп.Ето и антената http://www.ssa-bg.com/mod_product_details.php?p_ID=980 Благодаря!

Ето Адаптер

Сподели другаде

...

Да те питам, адаптера от линка дава усилване 24dB с помоща на тая мизерна негова антенка ли? Същата, която реално няма усилване повече от 6dB сигурно?

Авторе, има ли някаква цел поставянето на подобен род антена? Сподели за какво разстояние иде реч и т.н, за да можем да ти дадем по-точна информация.

Иначе, ей това AP TPLinkWA5110G в една водоустойчива кутия ще свърши перфектна работа, направо го монтираш на тръбата, на която ще слагаш антената(ако ще я монтираш на тръба)

п.п Мощности над 500mW-та са са непрепоръчителни/забранени от редица стандарти, както и от гледна точка безопасността за здравето. Не подценявай предупреждението ми!

Сподели другаде

Адаптера + антена по избор според производителя пише че дават до 24 dBi

А в Jarcomputers посочената по долу антена 21dBi с цена 451.96 лв и обхват 10 км

http://p.jarcomputers.com/250x250/WLDLINKANT242100_250x250.jpg

Сподели другаде

...

Не разбирам какво точно се опитваш да ми кажеш, но аз ще кажа че мощност над 500mW е забранена от редица стандарти и че ми мирише едва ли не на реклама.

Отделно, не знам с каква цел даваш антена за 450лв. Честно казано, надявам се в офертата да е допусната грешка...

Според мен AP-то TPLink, което съм дал ще свърши перфектна работа, без да бъдат нарушавани стандарти или да съществува риск за здравето и то на ниска цена.

Сподели другаде

Нищо не се опитвам да кажа само давам линк.Нямам мнение по въпроса защото не съм наясно с материята.А за цените определено няма грешка само се надявам да си заслужават цената.

И още един линк на Антените.нет.Би трябвало да са специалитисти и да отговорят на някой клиент ако има питане.

Сподели другаде

Нищо не се опитвам да кажа само давам линк.Нямам мнение по въпроса защото не съм наясно с материята.А за цените определено няма грешка само се надявам да си заслужават цената.

И още един линк на Антените.нет.Би трябвало да са специалитисти и да отговорят на някой клиент ако има питане.

Тези антени са друго нещо вече...Но за 500лв антена..трябва да е златна или сребърна поне...

Сподели другаде

...

NanoStation се намират трудно, това което дадох по-горе е AP-то, братче на посоченото от теб. Само че не може да се монтира навън без допълнителна кутия, но разбира се, доста по-евтино е.

Нищо не пречи да вземе и TL-WA5210G, вместо 5110G, дори би било по-добре, понеже е за външен мотаж. Мислех да го дам като вариант, но аз ползвам 5110 във водоустойчива кутия и проблеми като цяло няма. Просто 5210 е по-скъп(но и по-удобен) вариант.

Ето го и TL-WA5210G 84лв.

Сподели другаде

NanoStation ............

Явно разбираш от тези неща затова да питам и аз.

Какво ще ми препоръчаш за да хващам интернет от не по малко от 500м.Имам възможност да поставя външна антена и бих дал доста повече за свестен интернет като цена.Имам приятел с директна видимост на висок блок и не знам дали е възможно да споделяме интернета с някакъв усилвател за рутера или нещо подобно.

Идеално щеше да има такъв доставчик и да не се занимавам но засега интернета е с кабел и се къса доста често. :'(

Сподели другаде

...

2 точки за достъп(AP-та), една при теб, друга при приятеля ти, с подходящите настройки. Ако обаче има проблеми с връзката, може да се наложи и използването на допълнителни антени и от 2-те страни.

Ако бях на твое място, щях да направя нещо по въпроса с късането на кабела, ако става някъде неподредствено на/до дома ти.

NanoStation просто не са толкова срещани, колкото AP-тата на TPLink, една от причините може би е по-високата им цена.

п.п Кабелната връзка е далеч по-стабилна и устойчива на смущения. Имай в предвид, че от 54Mbps устройства няма да извадиш повече от 2-2,5MB/сек в идеалният случай, а в твоят-трябва да се радваш, ако имаш връзка със скорост около 1-1,5МB/сек С увеличаване на дистанцията и загуба на сигнала, скоростта пада. Ако има и интерференция, това може допълнително да влоши връзката.

Сподели другаде