gal_ Публикувано Април 16, 2011 Report Share Публикувано Април 16, 2011 Здравейте.От известно време имам проблем с моя компютър, с когото не мога да се справя, изчетох доста теми, но за съжаление не открих решение на въпроса, затова реших най-накрая да се регистрирам и да помоля за помощ.От известно време някои програми на компютъра ми(с Windows XP) отказват да работят.Първо антивирусната ми Avast спря и изписваше грешка при опит за стартиране, така че трябваше да си инсталирам друга антивирусна(Comodo).След това и Windows Media Player започна да дава грешка като изписва Eternal application error.Най-новото е, че търсачката на Windows се появява в доста "постен" вид-т.е всякакви полета за въвеждане на търсения файл, менюта на file,edit и пр. липсват.И без да съм компютърен гуру, реших, че си имам вирусче, но след сканиране с Malwarebytes' Anti-Malware ми изписа, че няма такова нещо, Comodo също не открива нищо.Но със скоростта, с която ми блокират програмите, в най-скоро време целия компютър ще излезе в стачка.В общи линии досегашните ми проблеми все са се разрешавали с преинсталиране на Windows, което бих искала да избегна.Ще се радвам, ако някой може да ми даде съвет как да открия проблема и да го отстраня. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Април 16, 2011 Report Share Публикувано Април 16, 2011 Версията на Malwarebytes' Anti-Malware актуална ли е била? С обновени дефиниции ли е била? Сканирай и със SUPERAntiSpyware Free. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
kras4ooo Публикувано Април 16, 2011 Report Share Публикувано Април 16, 2011 * Изтеглете OTL.exe го запазете на десктопа. * Стартирайте файла Изображение с двукратен клик на мишката. * Направете следните настройки:Под Copy/ Paste въведете изцяло следната текстова информация (само това, което е поставено в карето): netsvcs msconfig safebootminimal safebootnetwork activex drivers32 %SYSTEMDRIVE%\*.exe %systemroot%\*. /mp /s %ALLUSERSPROFILE%\Application Data\*. %ALLUSERSPROFILE%\Application Data\*.exe /s %APPDATA%\*. %APPDATA%\*.exe /s /md5start eventlog.dll scecli.dll netlogon.dll cngaudit.dll sceclt.dll ntelogon.dll logevent.dll iaStor.sys nvstor.sys atapi.sys beep.sys IdeChnDr.sys viasraid.sys AGP440.sys vaxscsi.sys nvatabus.sys viamraid.sys nvata.sys nvgts.sys iastorv.sys ViPrt.sys eNetHook.dll ahcix86.sys ahcix86s.sys KR10N.sys nvstor32.sys nvrd32.sys explorer.exe svchost.exe userinit.exe symmpi.sys qmgr.dll ws2_32.dll proquota.exe imm32.dll kernel32.dll ndis.sys autochk.exe spoolsv.exe xmlprov.dll ntmssvc.dll mswsock.dll ntfs.sys tcpip.sys termsrv.dll sfcfiles.dll st3shark.sys srsvc.dll adp3132.sys mv61xx.sys /md5stop CREATERESTOREPOINT %systemroot%\system32\*.dll /lockedfiles %systemroot%\Tasks\*.job /lockedfiles %systemroot%\system32\drivers\*.sys /lockedfiles %systemroot%\System32\config\*.sav %systemroot%\system32\drivers\*.sys /90 * Натиснете маркираният в синьо бутон: Run Scan * Като приключи проверката, ще се създадат два файла - OTL.Txt и Extras.Txt. * Публикувайте лог файловете в следващия си коментар. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
gal_ Публикувано Април 16, 2011 Author Report Share Публикувано Април 16, 2011 Благодаря за отговорите. Сканирах компютъра с всичко препоръчано. Прикачвам житието и битието му, което OTL документира. Относно Malwarebytes' Anti-Malware-изтеглих версия 1.50.1.1100 и при първото стартиране я оставих да обновява дефиниции и въобще каквото си иска да прави.SUPERAntiSpyware Free откри малко Adware, но иначе нищо пагубно за компютъра..Extras.TxtOTL.Txt Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
kras4ooo Публикувано Април 17, 2011 Report Share Публикувано Април 17, 2011 А само да попитам Avast ползваш ли я?Можеш също и да изтриеш Google Chrome изцяло и след това пак го инсталирай. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
gal_ Публикувано Април 17, 2011 Author Report Share Публикувано Април 17, 2011 Не, сега съм на Comodo, понеже Avast ни приема, ни предава.Сега ще се заловя и с Chrome-а. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Гост tnn Публикувано Април 17, 2011 Report Share Публикувано Април 17, 2011 Comodo IS Premium Free е добре да се инсталира на свеж Win. Невероятна безплатна програма е, обаче не следва да се очаква от същата да лекува инфектирани системи. В подобни условия често се проваля. Нормално е. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
kras4ooo Публикувано Април 18, 2011 Report Share Публикувано Април 18, 2011 Деинсталирай Avast ако не си го направила и след това ми дай нови логове от OTL както следва в по-горните стъпки и не продължавай надолу.Ако пък си го направила то следвай следните стъпки и направи това което се изисква: Стартирайте пак OTL.exe и с Copy/ Paste под колонката Custom Scans/Fixes въведете скриптовия текст от цитата по-долу, като не забравяте да копирате скрипта 1 към 1, както и двете точки преди първия ред на скрипта!Иконите от Desktopa може да изчезнат,но след рестарт всичко ще се оправи:OTL SRV - (aspnet_state) -- File not found O2 - BHO: (no name) - {02478D38-C3F9-4efb-9B51-7695ECA05670} - No CLSID value found. O2 - BHO: (avast! WebRep) - {8E5E2654-AD2D-48bf-AC2D-D17F00898D06} - File not found O3 - HKLM\..\Toolbar: (avast! WebRep) - {8E5E2654-AD2D-48bf-AC2D-D17F00898D06} - File not found O3 - HKU\S-1-5-21-57989841-602162358-1606980848-1003\..\Toolbar\WebBrowser: (no name) - {32099AAC-C132-4136-9E9A-4E364A424E17} - No CLSID value found. O4 - HKLM..\Run: [avast] File not found O4 - HKLM..\Run: [avast5] File not found FF - HKLM\software\mozilla\Firefox\extensions\\wrc@avast.com: D:\PROGRA~1\AVASTS~1\Avast\WebRep\FF [2011.04.13 18:37:01 | 000,190,016 | ---- | C] (AVAST Software) -- D:\windows\System32\aswBoot.exe [2011.04.13 18:37:01 | 000,040,648 | ---- | C] (AVAST Software) -- D:\windows\avastSS.scr [2011.04.13 18:36:47 | 000,000,000 | ---D | C] -- D:\Documents and Settings\All Users\Application Data\AVAST Software [2011.04.13 18:36:47 | 000,000,000 | ---D | M] -- D:\Documents and Settings\All Users\Application Data\AVAST Software [2011.04.13 18:36:47 | 000,000,000 | ---D | M] -- D:\Documents and Settings\All Users\Application Data\AVAST Software :files autorun.inf /alldrives recycler /alldrives ipconfig /flushdns /c :Commands [Purity] [ResetHosts] [EmptyFlash] [EmptyTemp] [Reboot] След приключване инсталирай ето това:.NET Framework 3.5 Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
kras4ooo Публикувано Април 18, 2011 Report Share Публикувано Април 18, 2011 Добавка към горният коментар!!!След като въведете скрипта от цитата по-горе натиснете бутона, маркиран в червено:Run FixЩе се създаде лог файл. Копирайте и поставете този файл в следващия си коментар. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
gal_ Публикувано Април 19, 2011 Author Report Share Публикувано Април 19, 2011 Благодаря много за съветите.За съжаление ремонта не ми се размина, но се надявам, че скоро компютърът ще е във форма отново. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост