Jump to content

Евентуален проблем с аудио драивери

Vladkocfh

Препоръчан пост

• Отговори 34
  • Създадена
  • Последен отговор

ТОП потребители в тази тема

ТОП потребители в тази тема

Публикувани изображения

Здравеите, от скоро съм с windows 7 x64 и имам следния проблем, когато слушам музика процесора ми се товари много.

При мен това реши проблема http://technicallyeasy.net/2009/03/fix-audiodgexe-high-cpu-usage/

Сподели другаде

Изглежда като проблем на звуковия драйвер наистина. По принцип би трябвало да се отстрани посредством актуализиране на драйвера. В случая обаче вече е пробвана последната версия. Можеш да опиташ с някоя по-стара версия от тази страница.

Ако никой от по-старите драйвери не помогне, можеш да опиташ да забраниш някои или всички High Definition Audio Device в Device Manager в секция Sound, video and game controllers: десен клик -> Disable.

Ако и това не помогне, значи ще трябва да се мине на друга операционна система или да се ползва/купи друга звукова карта.

Сподели другаде

Започвам да се отчайвам вече, добре а какво е обяснението че като намаля звука от плеяра процесора не се товари а като усиля звука започва. Има ли някакав музикален плеяр предназначен за 64 битова система да пробвам с него как ще са нещата. Дано проблема да не е хардуерен!
Сподели другаде

Не се сещам за конкретно 64-битови аудио плеъри, но то няма и смисъл от такива. Можеш да пробваш с Windows Media Player, ако държиш да е 64-битов. Иначе Winamp, AIMP, XMPlay, jetAudio или foobar2000 са подходящи за тест.

Ти опита ли предложенията, които отправих?

Сподели другаде

Пробвах със всичките драйвери няма никаква промяна, вече незнам какво да правя! Май трябва да слагам допълнителна саунд карта друго решение не виждам. Добре няма ли драйвери на Realtek за тая карта защото аз май бях засичал някаде и такъв варянт по форумите ама не помня къде вече.
Сподели другаде

Драйвери в Program Files не се инсталират. Това, което се е инсталирало там, е бил контролният панел на звуковата карта - това, което се появява при клик върху иконата до часовника.
Сподели другаде

Да разбирам. Ами благодаря ти много Night_Raven за помоща и времето което ми отдели, сега единственото което ми остава е да си взема нова саунд карта. Явно производителя не си е свършил работата както трябва, аз лично не разбрах причината за тия анумалии в работата на процесора при слушане на музика.
Сподели другаде

• 9 months later...