Vladkocfh Публикувано Април 10, 2011 Report Share Публикувано Април 10, 2011 Здравеите, от скоро съм с windows 7 x64 и имам следния проблем, когато слушам музика процесора ми се товари много. След доста ровене установих че проблема е в драиверите защото като ги деинсталирам проблема спира но пък не мога да слушам на всичките колони. Processor :AMD Athlon II X4 640, Mainboard :ECS MCP61M-M3, Chipset :nVidia GeForce 6100V, Device Audio :Elitegroup Computer Sys nForce 430 (MCP61) High Definition Audio. Саунд картата е вградена, когато слушам музика процеса които товари е svchost.exe (power, plug and paly). Вече незнам какво да правя ако някои има решение да помага Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
kras4ooo Публикувано Април 10, 2011 Report Share Публикувано Април 10, 2011 За музика от VBOX7 ,YouTube и... ли говориш или от mp3-ки файлове. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Април 10, 2011 Report Share Публикувано Април 10, 2011 Не знам кой точно драйвер инсталираш, но това е последният за твоята звукова карта. Опитай с него. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Vladkocfh Публикувано Април 10, 2011 Author Report Share Публикувано Април 10, 2011 Kras4ooo навсякаде е така от кадето и да слушам Night_Raven преди малко инсталирах драивера за сега нещата са доста по добре от преди процесора сега не се товари има само един проблем в настроиките за саунда няма опция за 6 колони а само за 4 на мене колоните са ми 5.1 Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Април 10, 2011 Report Share Публикувано Април 10, 2011 Виждам, че дънната платка разполага с 3 жака, вместо 5. Това значи, че два от жаковете изпълняват 2 функции едновременно. Зеленият жак е за предните колони, синият е за задните колони, а червеният е за централния говорител и събуфъра (макар че за вторите два може да е обратното). Синият жак обаче е също и line in, а червеният е и за микрофон. Т.е. ако си свързал вече микрофон към червения жак, няма как да свържеш останалите колони. Т.е. ще трябва да избереш: 4.0 с микрофон или 5.1 звук без микрофон. Алтернативен вариант е да си купиш микрофон на USB, за да освободиш последния жак. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Vladkocfh Публикувано Април 10, 2011 Author Report Share Публикувано Април 10, 2011 Да само 3 жака са отзад свързал сам само колоните без микрофон защото отпред имам един жак за слушалки и за микрофон. Само че в самите настоики няма опция за 6 колони има само 2 и 4. Драйвера които имам на диск и от който ми товареше имаше опция 2, 4 или 6 колони а при тоя няма за 6 и сега нямам център и буфер. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Април 10, 2011 Report Share Публикувано Април 10, 2011 Т.е. в момента нямаш свързван въобще микрофон и нямаш опция за 5.1 звук? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Vladkocfh Публикувано Април 10, 2011 Author Report Share Публикувано Април 10, 2011 Да Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Април 10, 2011 Report Share Публикувано Април 10, 2011 Странно. За жалост нямам такава звукова карта и в момента съм "на тъмнo". Нямам предположение защо имаш такъв проблем. Можеш да дадеш снимки от панела на звуковата карта, но не знам дали ще ми подскажат нещо въобще. Можеш да опиташ да активираш 5.1 колони от звуковите настройки на Windows за проба. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Vladkocfh Публикувано Април 11, 2011 Author Report Share Публикувано Април 11, 2011 След като рестартирах компютъра проблема се оправи сега всички колони са активни, сега като си пусна музика процесора ми отива на 30-40% това нормално ли е? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Април 12, 2011 Report Share Публикувано Април 12, 2011 Ами, не е нормално. Кой процес товари процесора? Ако е svchost.exe, използвай Process Explorer, за да разбереш кои услуги са стартирани в него: двоен клик върху процеса (в Process Explorer -> подпрозорец Services) Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Vladkocfh Публикувано Април 12, 2011 Author Report Share Публикувано Април 12, 2011 Ето снимка Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Април 12, 2011 Report Share Публикувано Април 12, 2011 Я направи снимка и на подпрозорец Threads. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Vladkocfh Публикувано Април 12, 2011 Author Report Share Публикувано Април 12, 2011 Ето я Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Април 12, 2011 Report Share Публикувано Април 12, 2011 Ново 20. Стартирай Process Explorer като администратор и направи отново снимка на подпрозорец Threads. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост