Andi97 Публикувано Април 9, 2011 Report Share Публикувано Април 9, 2011 Здравейте! Намерих някои компоненти за моя компютър, но не знам дали ще са подходящи. Ето първо някои характеристики за компютъра ми:Тип централен процесор: Intel Celeron D 315, 2266 MHz (17 x 133)Дънна платка: ASRock P4i48 (5 PCI, 1 AGP, 2 DDR DIMM, Audio, LAN)DIMM1: 512 MB PC3200 DDR SDRAM (2.5-3-3-9 @ 200 MHz)DIMM2: Trial VersionС Windows XP съм. Имам също ATI Radeon 9550/X1050 Имам 2 x RAM памет 512 MB, но искам да махна едната и да я заменя с една от 2GB (Apacer DIMM DDR3 2 GB 1333MHz). Също искам да заменя 250 волтовата захранващ кутия с 500 волтова (Chieftec 500W CTG-500-80P). И другото което искам да заменя е хардиска с 1 терабайтов (Hitachi 1TB SATAII 32MB).Въпросът ми е дали новите компоненти ще тръгнат със старите и нужно ли е изобщо да заменям захранването.Новите компоненти ги избрах от мултирама. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
kras4ooo Публикувано Април 9, 2011 Report Share Публикувано Април 9, 2011 До колкото виждам пише че си с DDR и няма как да сложиш DDR3.Второ за какво ти е такова захранване само за 1 харддиск,просто няма смисъл. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Април 9, 2011 Report Share Публикувано Април 9, 2011 Въпросната памет, която си си харесал, не е съвместима с дънната платка. Харесал си си DDR3 памет, а дънната ти платка поддържа DDR(1). Т.е. нужна ти е DDR памет, не DDR3. Предполагам, че ще е малко по-трудно да се намери и може де и по-скъпа, защото е остаряла технология.Въпросният твърд диск трябва да си функционира нормално, т.е. да е съвместим.Захранванията не са 250/500 волтови, а ватови. Бъркаш волт и ват. След като общо взето единствено твърдият диск ще се сменя, би трябвало захранването да се справи и, щом се справя и в момента. Т.е. смяната му е добра идея по принци, но не би трябвало да е абсолютно необходима в случая. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Andi97 Публикувано Април 10, 2011 Author Report Share Публикувано Април 10, 2011 Благодаря за нужната информация, но се оказа, че мога да остана със стрия си хардиск, който е 80 гигабайта. Дали ще може да се добави и новият 1 терабайтов хардиск и при вече новите условия пак ли няма да е нужно да сменям захранването? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Април 10, 2011 Report Share Публикувано Април 10, 2011 Не схванах какво точно имаш предвид под "нови условия". Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Andi97 Публикувано Април 11, 2011 Author Report Share Публикувано Април 11, 2011 В смисъл: Да остана със старата памет (512MB), да сложа нова (1GB), да остана със 80 гигабайтов хардиск, да сложа втори 1 терабайтов хардиск. Трябва ли при тези условия да сменя захранването? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
avalon72 Публикувано Април 11, 2011 Report Share Публикувано Април 11, 2011 Не, новите компоненти консумират малко енергия. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост