Jump to content

Въпрос за компоненти

Препоръчан пост

Здравейте! Намерих някои компоненти за моя компютър, но не знам дали ще са подходящи. Ето първо някои характеристики за компютъра ми:

Тип централен процесор: Intel Celeron D 315, 2266 MHz (17 x 133)

Дънна платка: ASRock P4i48 (5 PCI, 1 AGP, 2 DDR DIMM, Audio, LAN)

DIMM1: 512 MB PC3200 DDR SDRAM (2.5-3-3-9 @ 200 MHz)

DIMM2: Trial Version

С Windows XP съм. Имам също ATI Radeon 9550/X1050

Имам 2 x RAM памет 512 MB, но искам да махна едната и да я заменя с една от 2GB (Apacer DIMM DDR3 2 GB 1333MHz). Също искам да заменя 250 волтовата захранващ кутия с 500 волтова (Chieftec 500W CTG-500-80P). И другото което искам да заменя е хардиска с 1 терабайтов (Hitachi 1TB SATAII 32MB).

Въпросът ми е дали новите компоненти ще тръгнат със старите и нужно ли е изобщо да заменям захранването.

Новите компоненти ги избрах от мултирама.

Сподели другаде

Въпросната памет, която си си харесал, не е съвместима с дънната платка. Харесал си си DDR3 памет, а дънната ти платка поддържа DDR(1). Т.е. нужна ти е DDR памет, не DDR3. Предполагам, че ще е малко по-трудно да се намери и може де и по-скъпа, защото е остаряла технология.

Въпросният твърд диск трябва да си функционира нормално, т.е. да е съвместим.

Захранванията не са 250/500 волтови, а ватови. Бъркаш волт и ват. След като общо взето единствено твърдият диск ще се сменя, би трябвало захранването да се справи и, щом се справя и в момента. Т.е. смяната му е добра идея по принци, но не би трябвало да е абсолютно необходима в случая.

Сподели другаде

Благодаря за нужната информация, но се оказа, че мога да остана със стрия си хардиск, който е 80 гигабайта. Дали ще може да се добави и новият 1 терабайтов хардиск и при вече новите условия пак ли няма да е нужно да сменям захранването?
Сподели другаде

В смисъл: Да остана със старата памет (512MB), да сложа нова (1GB), да остана със 80 гигабайтов хардиск, да сложа втори 1 терабайтов хардиск. Трябва ли при тези условия да сменя захранването?
Сподели другаде