Vostro Публикувано Април 8, 2011 Report Share Публикувано Април 8, 2011 Здравейте всички, Личният ми лаптоп в момента е с инсталирана windows vista sp2, която е базова за модела Hp Compaq 6715b. Напоследък обаче се замислям за избора на ОС, защото вистата ми се струва, бавна, понякога ми прави дребни проблеми и т.н.Та въпроса ми е коя е най-подлодящата Ос(windows vista,xp,7) за преносим компютър със следните характеристики:AMD Turion X2 TL-58 – Dual Core @ 1.9Ghz2Gb DDR2 RAM 667MHzATI Radeon Xpress 1250 up to 512Mb160Gb Hard Drive Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Април 8, 2011 Report Share Публикувано Април 8, 2011 Определено Windows 7. Изданието (Home Basic/Home Premium/Professional/Ultimate) няма значение. И разбира се си инсталирай Service Pack 1 или си инсталирай релийс с вграден такъв. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
dakan Публикувано Април 9, 2011 Report Share Публикувано Април 9, 2011 Съгласен съм. Вече няма смисъл да инсталираш ХП. На такъв лаптоп 7 и дори Виста не би трябвало да ти прави проблеми. Не забравяй само, че на лаптопа Уиндоуса ти, вече е регистриран и ако го изтриеш и замениш няма връщане на зад. Освен ако случайно не са ти дали с него инсталационен диск на Уиндоус. Аз не съм забелязал подобни лаптопи да имат голяма разлика между Vista и 7. Аз съм на смешната теория че лаптопите с времето просто стават все по бавни, все едно им е програмирано при създаването им. Най добре е да прецениш дали не си инсталирал излишни неща и да си изчистиш системата. Също да си помислиш за вътрешно почистване на лаптопа ако е над 2 години и не си го правил до сега. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Vostro Публикувано Април 9, 2011 Author Report Share Публикувано Април 9, 2011 Благодаря за бързите отговори. Въпросите ми бяха продиктувани от 1. Тъй като процесора е AMD и нагрява при коя ОС ще грее най-малко2. Четох разни ревюта на лаптопи с подобна конфигурация че най-добре прилягало XP-то, защото, компютъра ше е най-бърз и XP е най-стабилен.И мисля да мина на 7. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Април 9, 2011 Report Share Публикувано Април 9, 2011 1. Операционната система няма нищо общо с това колко загрява даден хардуерен компонент. Загряването зависи от това колко се натоварва, а това зависи от това какво точно се прави на компютъра, не с каква оепрационна система е.2. Windows 7 е по-пъргава операционна система по принцип, ако хардуерът е достатъчно добър да се справи с нея. В случая би трябвало да бъде. Ти ако искаш тествай и с двете и прецени сам. Твърдението, че XP е най-стабилна, е пълна глупост. Windows XP беше за времето си чудесна операционна система и все още има какво да покаже. Тя също може да е доста стабилна. И все пак по този параграф Vista и 7 са определено по-добри. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
dakan Публикувано Април 9, 2011 Report Share Публикувано Април 9, 2011 Най-веротно нещата който си чел са поостарели. Предполагам само, че като са ги писали Windows 7 не е бил излязал. За много лапопи излезли с Виста се казваше да им се сложи ХП за да са по бързи. И да така е. ХП си е и достатъчно добър и стабилен. Проблема идва обаче при драйверите. Много е възможно фирмата пройзводител да не е осигорила драйведрайвери за ХП. А за Уиндовс 7 трябва да нямаш проблеми с драйверите. Истина е че в момента се продават мини лаптопи с Windows 7 който преди бяха на ХП и невървяха на Виста. Така че 7 със сигорност е по лек от виста, но неочаквай промяната да е огромна. Ти си реши дали искаш да се лишиш от Виста и да замениш с 7. Определено е добро решение, въпроса са парите за уиндовса. И само да отбележа че едно оригинално копие на Уиндовс не е за замяна с пиратско, просто така, защото много хора са ме питали дали да си затрият Вистата и да си сложат пиратци 7. Небих казал че това е добра алтернатива. Ако можеш да отделиш пари за 7 един Home Premium е напълно достатъчен. Не ти трбват чак толкова много Pro или Ultimate те искат и много пари за тях. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост