CRX Публикувано Април 8, 2011 Report Share Публикувано Април 8, 2011 Здравейте.Имам един проблем от няколо дена.Така,ще започна от началото.Значи първо си купих камера A4tech PK-635M (преди 3 години) инсталирах всичко работеше и след преинсталация загубих диска с драйверите и се отказах да я свързвам да търся драйвери и т.н.До този момент камерата си работеше.След време ми подариха камера- CN-WCAM23 свързах я също работеше без проблем,и преди седмица включвам компа и тя просто беше отказала.Реших да я инсталирам на ново но повече не тръгна.Тези дни ми се наложи преинсталация на уиндоуса,но и след това камерата пак не искаше да тръгне.Изчетох много за камери и точно за този модел намерих решение стъпка по стъпка но при мен нещата не се получаваха.А ето и какво се случва:Пускам диска с драйверите (CN-WCAM23)отначалото като цъкна на модела на камерата просто премигваше прозореца за инсталация в старт лентата (за части от секундата)и после изчезваше.Теглих драйвери какво ли не правих пак така се появаваше за стотни.След преинсталацията зареждаше прозореца нормално (много бързо се инсталирваше)и когато цъкна финиш после ми излиза прозорец на който цъкам Continue anyway (Следвах стъпките от нета)и до там!!!Рестартирвах какво ли не правих е не става.Чудното е че и на двете камери ми изписва че не намира драйвери или изобщо не засича да е включена камера(Не съм много в час с английския).Ако се водя по стъпките в нета който намерих след като цъкна continue anyway трябва да ми излезе прозорец който сам си намира драйвера и го инсталира(Да преди инсталацията се получаваше,но сега не иска.Бях пробвал и с друга камера А4tech PK-336 точно по този начин намерих драйвера от диска му и тръгна но с мойте камери не иска.),но при мен не излиза този прозорец.До тук стига инсталацията.Не ми се вярва и двете камери да са се развалили.Но пък дават един и същи проблем.Моля ви помагайте !Уиндоуса е XP,за подробности за частите-не съм много наясно. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
kras4ooo Публикувано Април 8, 2011 Report Share Публикувано Април 8, 2011 Камерата с USB ли се включва в компютъра?? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
CRX Публикувано Април 8, 2011 Author Report Share Публикувано Април 8, 2011 Да,пробвах на всички възможни места. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
kras4ooo Публикувано Април 8, 2011 Report Share Публикувано Април 8, 2011 Следвай инструкцийте от ТУК и ако има остатъчни файлове ги премахни и опитай пак да инсталираш драйверите.А също някакви грешки при инсталирането получават ли се или изписва ли? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
CRX Публикувано Април 8, 2011 Author Report Share Публикувано Април 8, 2011 (Редактиран) Ами като вкюча камерата към USB-то ми изписва че не намира драйвери и изобщо не засича нещо включено.И другото там дето ме пита дали да продължа инсталацията или да спра.Ако това се считат за грешки.Други еррори и глупости не са ми излизали.От тук следвах инструкцийте. "1.Инсталирай драйверите на уеб камерата ,но без да си е включил в USB входа2.Включи уеб камерата в USB входа3.След като си е включил чичко WINDOWS XP/ако си с такава операционна система/ трябва да покаже съобщение ,че е открил нов HARDWARE .Трябва да изкара прозорец със съпбщение с големи черни букви "Welcome to the hardware update wizard" 4.Ти ще избереш "Update software automatically [ Recommended] и от там натискаш "Next" и то започва да си търси5.Като намери съответно инсталираните драйвери чичко WINDOWS XP може да изкара съобщение,че драйверите не са цифрово подписани и всякви такива от вида ,но ти натисни "Continue anyway" или подобно бутонче/карам по спомен/ и ще ти инсталира драйвете6.След като ги инсталираш ,рестартирай кошницата и трябва да имаш инсталирана уеб камера,това можеш да го провериш в "Мy computer" , малко под иконките за хардисковете и там другите лигни на ундоуса трява да видиш една иконка на камера." Стигам до стъпка 3 и просто не ми излизат други прозорци.А "Continue anyway" Ми излиза след като завърша инсталацията от диска.Сканирвах с "SLOW-PCfighter" и откри към 900 грешки,поправих ги но нямаше ефект за камерата.Мога да пусна и един ccleaner ако е нужно? Редактиран Април 8, 2011 от REXX Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Април 9, 2011 Report Share Публикувано Април 9, 2011 Може ли снимка от Device Manager при включена(и) камера(и)? Камерите работят ли на друг компютър? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост