Jump to content

Проблем с Windows XP SP2

aleksoft

Препоръчан пост

Вчера инсталирах нови драйвери на видео картата си, след което без никаква причина от време на време ми се показва това съобщение:

http://i56.tinypic.com/2rxgpom.jpg

MS Windows XP Home SP2, Intel Pentium 4 CPU 3,40GHz, 2.0GB RAM, NVIDIA GeForce 6600

Сподели другаде

От съобщението ясно се вижда, че точно драйверите за видеото предизвикват проблема...

Можеш да върнеш старите драйвери, да инсталираш друга версия или да деинсталираш сегашните драйвери, да почистиш след тях и да опиташ да ги инсталираш отново.

Windows Update обикновено предлага драйвери, които са изпитани и работещи, можеш да опиташ и този вариант.

Сподели другаде

Уж изтрих драйверите които инсталирах, но гледам в C:\WINDOWS\system32\nv4_disp.dll и проблема все още си седи, ако ги изтрия тези драйвери от windows папката ще бьде ли проблем?
Сподели другаде

Премахнах драйверите по описания начин, след това инсталирах едни обаче се оказаха прекалено стари, махнах ги, инсталирах предпоследна не бета версия на драйверите и проблема пак се появи.

Можели просто да изтрия този C:\WINDOWS\system32\nv4_disp.dll файл?

Сподели другаде

Напреженията и температурите (особено на видео картата) как са?

И не трий никакви файлове директно. Когато има проблем, той не се решава просто с триене на файлове.

Сподели другаде

Поле Стойност

Свойства на датчика

Тип на датчика SMSC DME1737/SCH5017 (SMBus 2Eh)

Сензор на графичния процесор Diode (NV-Diode)

Температури

Дънна платка 34 °C (93 °F)

Процесор 54 °C (129 °F)

Диод на графичния процесор 67 °C (153 °F)

ST3160023AS (5MT0HFL1) [ TRIAL VERSION ]

ST3160023AS (5MT0HJGJ) [ TRIAL VERSION ]

Вентилатори

Процесор 1839 RPM

Кутия 2101 RPM

Графичен процесор 100%

Стойности на напрежението

Ядро на процесора 2.227 V

+3.3 V 3.317 V

+5 V 5.078 V

+12 V [ TRIAL VERSION ]

5VTR 5.052 V

VTR 3.403 V

Сподели другаде

Предполагам температурата е отчетена, докато системата е в покой. Ако е така, е височка. Провери дали вентилатора на картата се върти. Всъщност дори и да се върти, ще е добре поне да го демонтираш и продухаш добре, след което да видиш как ще е температурата.
Сподели другаде

Ок, ще почистя компютъра и да видим след това дали проблема все още го има.

@peter69pl SP3 съм се пробвал да инсталирам много пъти но без успех, изписва ми някаква грешка и до там.

Сподели другаде

SP3 съм се пробвал да инсталирам много пъти но без успех, изписва ми някаква грешка и до там.

Изписва ти грешка, защото е някакъв "нечитав" рилийз. Като че ли ще е най-добре да преинсталираш с някой читав такъв със SP3 и тогава да видим дали пак ще има проблеми.

Сподели другаде