Jump to content

Лаптопа не иска да блуутне уиндоуса (що за лаптоп,а?)

mtaci

Препоръчан пост

Здравейте ще се радвам, който може да ми помогне.

Имам следния проблем, когато вкарам уиндоуса и не иска да ми го буутне давам на cd/dvd и то ми го отваря, но без резултат точките ги няма и лаптопа се вкл, както подобава.

Ето някой неща, които направих.

1.Рефрешнах настройките в биоса.

2.Направих го да може да буутва сд-та и флашове.

3.Натиснах f12 за да ми отвори буут менюто.

4.Натиснах на cd/dvd

5.Стартира ми се уиндоуса.

6. Ядосах се и пробвах с друг уиндоус.

7.Без успех.

Утре ще пробвам с флаш памет, ако някой знае от какво може да е да споделя и ще съм му благодарен много.

Едит:А да забравих да спомена, че сд-то работи чете си уиндоуса всичко и то пробвах с няколко уиндоуса, но когато дойде времето да го буутне не ми показва точките, а направо се стартира уиндоуса.

Как ги записвам ? Както се записва всеки уиндоус.

1.Уиндоуса е добре слагал съм го на компа и преди на лаптопа.

2.Пробвал съм и с виста и нея съм я слагал преди и с нея не става.

3.Иначе го качвам на диска с nero-то, ама щом на другите компютри го качвам без проблем и си буутва значи не е от това...

Едит: Искам да те поздравя, че голяма част от мненията са ти в софтуер,хардуер и т.н Радвам се че помагаш на хората..

Edit2: Ще пусна едно нещо, което ме питаха и им отговорих за да спестя някои ваши въпроси.

Може би не е записан инсталационния диск правилно.Записва се като image.Когато се появи надпис Press any key to boot from cd or dvd след бутването на инсталационният диск натискатели произволен бутон от клавиатурата?Какъв уиндоус се опитвате да инсталирате и на какъв ко

мпютър?

1.Диска е записан правилно буутвам го на други компютри.

2.Пробвал съм с уиндоус xp и виста и с двата уиндоуса не става.

3.Стигам точно до момента, когато трябва да ми изпише точките, но така и не ми ги изписва седи 3 сек натискам ентър, защото си мисля, че показва точките, но не ги виждам и пак нищо не става стария бъгавия уиндоус се стартира.

Както и да е ето днес какво се получи от един два теста:

Изключих всичко в буут менюто освен cd/dvd и ето какво стана.

No boot devices-strike

F1 to retry boot

F2 for setup utility

Press F5 To run on board

diagnostisc.

Тук натискам F5, защото когато дам retry ми пише пак същото.

Error Code 0511

MSG:ERROR CODE 2000-0411

MSG: Hardware Detect error

Wireless bood not detected.

The given error be vsed by DELL

Technical Supporto Help

Diagnose the problem.

Do you want to continue testing- Тук натиска ДА.

Когато започне тестването ме пита дали виждам цветовете

Тества ми хардуера,памета и т.н и всичко беше наред.

Реших да върна всичко от буут менюто и пак цъкнах cd/dvd, но

компютъра ми се вкл и отидох към бъгивия уиндоус отново.

Не можах да си намеря флаш памет, понеже приятеля ми не я намери

неговата и ако някой знае как да оправя проблема да свирка.

Съжелявам, ако някъде има грешка просто много бързо съм написал всичко.

Понеже първо писах в един друг форум и реших и тук да пиша, но направо копирах мненията ми от другия форум.

Няма раздел софтуер и за това го сложих в хардуер дано да не е проблем. Мерси предварително.

Проблема съм го копирал от друг форум за да не пиша темата отново. Дано тук да има кой да ми помогне.

Сподели другаде

Ползваш  ли "Демон Туулс" на този лаптоп? Преди малко случайно прегледах една анкета за програми от този вид и оттам разбрах,че тази програма и още една ползват драйвър,който понякога създавал проблеми с оптичните устройства...
Сподели другаде

1.Демон туулс не ползвам, защото уиндоуса вече е туш и даже не мога да го пусна, когато тръгна да го стартирам ми се показва син екран с някви букви и се реска, но това не ме инт.

2.Демон туулс не е виновен 100 процента съм обеден.

3.Дали е възможно cd,то да ми чете дисковете при стартиран уиндоус, но да не ми блуутва уиндоуса ?

4.Ще пробвам на флаш памет.

5. Ето и модела на лаптопа и т.н

Лаптоп: Dell xps m1330

Рам памет: 3GB

Видео: Nvidia geforce 8600 или 8400 (нямам спомен)

Хард диск: 500 GB

Процесор: CORE 2 DUO 2.40GHz

Сподели другаде

3.Стигам точно до момента, когато трябва да ми изпише точките, но така и не ми ги изписва седи 3 сек натискам ентър, защото си мисля, че показва точките, но не ги виждам и пак нищо не става стария бъгавия уиндоус се стартира.

Това означава ли, че виждаш надписа Press any key to boot from CD...?

Ако е така, опитай да запишеш инсталаията отново, като използваш друг модел диск и по-ниска скорост.

Опитай и друго: по време на зареждането, след началния екран на BIOS, щракни клавиша Pause и изчакай CD-то да спре да върти. След това щракни клавиша Enter (за да продължи зареждането) и виж дали инсталацията ще стартира от CD-то.

Сподели другаде

Не,не не ми го пише това с точките

Тамън оня ден се занимавах с един подобен пустиняк. Интересното беше' date=' че не искаше да бутне от диска на джама дори и след като направих СД-то първо бут устроѝство. Трикът беше в това да направя харда последен в списъка.[/quote']

Леле добре, че си ти...

1.Направих точно това

2.Изписа ми

pxe-e61:media test failure check cable само не разбрах кой кабел на хард диска или на сд-то ?

Потърсих в google http://www.google.bg/#hl=bg&biw=1280&bih=897&q=++pxe-e61:media+test+failure+check+cable+dell&aq=f&aqi=&aql=&oq=&fp=4d82aa35468028d3 и забелязах, че повечето се оплакват от хард диск.. Да отварям ли лаптопа гаранцията му е изтекла и да видя как са кабелите ?

Малко вероятно е да е хард диска, защото преди това си влизах в операционната система и пак не можеше да се блуутне.

Сподели другаде

pxe-e61:media test failure check cable само не разбрах кой кабел на хард диска или на сд-то ?

Това е за мрежовия кабел, лаптоп-а търси boot запис по мрежата.

Виж дали в BIOS, в раздела за подредбата на boot устройствата CD-то не е забранено (въпреки, че присъства в списъка).

Сподели другаде

Извинявам се, че се включвам в темата, но става въпрос за буут от USB Flash памет!

Флашката е направена както трябва и уиндоса е инсталиран и друг път, но на този лаптоп (взет от Хенди с договор към М-Тел) като стигне до разделяне на хард диска на дялове вместо 250 гигабайтовея хард ми показва 2-та гигабайта на флашката?!

Къде може да е проблема?

А по въпроса на @mtaci на комшията лаптопа не искаше да буутне от диск, и в биоса трябваше да намери опцията на хард диска и да я превключи от Sata в Ide режим, но не помня какви бяха надписите понеже не пишеше нито Sata нито Ide в биоса т.е.други думи бяха, но точно това превключваше!

Сподели другаде

Извинявам се, че се включвам в темата, но става въпрос за буут от USB Flash памет!

Флашката е направена както трябва и уиндоса е инсталиран и друг път, но на този лаптоп (взет от Хенди с договор към М-Тел) като стигне до разделяне на хард диска на дялове вместо 250 гигабайтовея хард ми показва 2-та гигабайта на флашката?!

Къде може да е проблема?

Няма лошо да се включиш, но да беше написал някакви характеристики... сега ще трябва да се свържем с Хенди и да издирим лаптоп-а. :)

Сигурно ти трябват драйвери за SATA контролера; виж си модела на дъното и си вгради драйверите в инсталацията.

А по въпроса на @mtaci на комшията лаптопа не искаше да буутне от диск, и в биоса трябваше да намери опцията на хард диска и да я превключи от Sata в Ide режим, но не помня какви бяха надписите понеже не пишеше нито Sata нито Ide в биоса т.е.други думи бяха, но точно това превключваше!

Това е другият вариант и при теб - превключване на режимите AHCI/IDE.

Сподели другаде

Точно с мрежова инсталация може да стане, виж например това - Install Windows XP Over Network Using PXE Boot.

Друг вариант е да опиташ с USB Flash памет.

Да, ама на мене ми трябва урок тука само е показано, че става... Ако някой ми намери урок ще съм му много благодарен и даже, ако е бг още по-добре.

Сподели другаде