Jump to content

Препоръчан пост

Всички тея неща с пращането на писма е напълно излишно. Както казаха, просто си почисти компютъра ПЪРВО, после си гони проблемите с 'хакера'. Защото оставиш ли го още да си играе с теб, свързвай се с който искаш. Ще отиде в клуб и ще си направи каквото иска пък после ходи го разбери кой е. Почисти, пробвай да си възстановиш паролите на мейла ти и на фейса и ако успееш сменяй паролите (като си се уверила, че ти е чист компа) и забравяш за проблемите. Безмислено ще си тровиш нервите да търсиш помощ от администратори и да събираш нерви за глупости. Щото реално ако ти е само за пощата и фейсбука не си заслужава. Ако вече в тази поща или фейс имаш важна/лична информация, която ако попадне в чужди ръце може да злоупотребят по някакъв начин - да. Но най-лесно е нови регистрации и мирна ти глава :)

Но ти си знаеш все пак, просто ние всеки ден се занимаваме с подобни неща и ти казваме, че няма да постигнеш успех срещу този 'хакер'.

Успех :)

Не съм съгласен с теб!

Въобще не са излишни ...и именно на моя приятел му бяха достатъчни за да си реши проблема.

Скриването на имейла е скриване на логина. За да се хакне профил има два компонента - логин и парола.

Със скриване на имейла се скрива едната компонента - логина, а именно спрямо нея е втората - паролата.

Разграничавай сигурността на компютъра от тази на профила в даден сайт.

Горните съвети са за защита на Профила, а не на компа - там вече играят антивирусни, антишпионски програми, интернет настройки и други.

Редно е да се действа и на двете нива - Сигурност на профила и компютъра.

Поздрави!

Сподели другаде

Не съм съгласен с теб!

Въобще не са излишни ...и именно на моя приятел му бяха достатъчни за да си реши проблема.

Скриването на имейла е скриване на логина. За да се хакне профил има два компонента - логин и парола.

Със скриване на имейла се скрива едната компонента - логина, а именно спрямо нея е втората - паролата.

Разграничавай сигурността на компютъра от тази на профила в даден сайт.

Горните съвети са за защита на Профила, а не на компа - там вече играят антивирусни, антишпионски програми, интернет настройки и други.

Редно е да се действа и на двете нива - Сигурност на профила и компютъра.

Поздрави!

Хехе, да, но аз говорех за друго нещо. Не ме нападай. Естествено че като скриеш логина си подсигурен. Имах предвид за изпращането на писма, струва ми се излишно да те спамят. Но това настрана, дано си реши проблема успешно жената.

Поздрави :)

Сподели другаде

м да мисля да пусна и аз едно постче към нея във връска да провери компютъра си за вируси и кейлогери,

ако нямаш антивирусна Тази е доста добра безплата,за кейлогари

Malwarebytes' Anti-Malware:

- стартирай програмата;

- избери Perform quick scan (Бързо сканиране) и кликни бутон Scan (Сканиране);

- след като приключи сканирането, ако не са открити заплахи, ще се отвори автоматично текстов файл (който можеш да затвориш) и програмата ще те уведоми, че не е открила нищо, след което можеш да кликнеш бутон OK и да я затвориш;

- ако са открити заплахи, кликни бутон OK и после Show results (Покажи резултатите);

- кликни бутон Remove Selected (Премахни избраните);

- ще се появи текстов файл (дневник/лог), копирай съдържанието му тук.

SUPERAntiSpyware:

- стартирай програмата;

- кликни бутон Scan your Computer (Сканиране на компютъра);

- вляво избери само дял C:, а вдясно избери Perform Complete Scan (Извърши пълно сканиране);

- кликни Next и изчакай програмата да сканира;

- кликни OK на съобщението;

- ако има засечени заплахи, кликни Next, за да се премахнат гадинките, OK на потвърждението и накрая Finish;

- кликни бутон Preferences... (Настройки) и иди на подпрозорец Statistics/Logs (Дневници), маркирай последния лог по дата и кликни бутон View Log... (Покажи дневника);

- копирай съдържанието му тук.

Сподели другаде

Хехе, да, но аз говорех за друго нещо. Не ме нападай. Естествено че като скриеш логина си подсигурен. Имах предвид за изпращането на писма, струва ми се излишно да те спамят. Но това настрана, дано си реши проблема успешно жената.

Поздрави :)

Разбира се, че не те нападам! Просто констатирах разликата м/у хакване на профил и комп

...и сега допълнително ще напиша някои неща, чисто от личен опит.

Освен моят приятел във фейса имам и много други, които бяха хакнати заради игри във фейса и по-конкретно на компанията Zynga.

Техни игри са Zynga Poker, FarmVille и много други, но акцентирам на тези двете, затова защото бонусите които бяха събирани с месеци от моите приятели, че и техни дори - не само от БГ, а и от чужбина, бяха изпразнени от хакери и трансферирани на други акаунт.

Създадохме защита на профила с показване на IP , час , минути на логин и т.н. и следващия път в който го хакнаха приятелят ми, видяхме че беше някакво гръцко IP и езикът в профила му беше сменен на гръцки. След смяна на имейла и скриването му + инструктаж да не си дава имейла на никое приложение и на никого, никой повече не му влезе в профила ...колкото и бонуси да събира!

И това беше общото м/у всички тези приятели, че са си давали имейлите на приложения.

За фейсбук конкретно мога да кажа, че се касае по-скоро за влизане в профил със слаба защита, отколкото за влизане в комп от хакер ...и оттам в профил на някакъв сайт.

В този ред на мисли да спомена, че при промяна на имейла и двата (старият и новият) стават активни логин имена ...и след потвърждение на новия имейл за свързка с фейсбук (изпращат от фейса линк на имейла за потвърждение, че е активен) е добре да се изтрие стария имейл и да се скрие новия.

Отделно има опция някъде из настройките (не помня) за таен въпрос при забравена парола. Спомням си, че излиза едно катинарче в дясно докато си разглеждаш фейса, там някъде при предложенията за приятел със подкана да си подсилиш защитата на акаунта. Там се регистрира този таен въпрос ...и даже можеш да сложиш GSM-номер.

Редактиран от mazarin
Сподели другаде