Jump to content

Препоръчан пост

Здравейте всички!Регистриах се във вашия сайт за да ви помоля за съвет.Става въпрос за това че за втори път ми рабиват паролите за поштата и феисбука.Предполагам че хората който влизат в този сайт разбират много повече от мен затова с риск да бъда малко нахална ще задам няколко въпроса:Има ли някакъв начин да си върна акаунта и пощата?Мога ли да разбера кой прави това и как?Има ли място на което да отида и да се оплача за тази кражба и да ми се обърне внимание?Писах до администратори на сайтове но никой нищо неможе да направи а това за мен си е чиста злоупотреба с лични данни и тормоз над една бременна жена!!!Приемам всякакви съвети и се извинявам предварително ако съм досадила на някой.Благодаря ви!
Сподели другаде

значи като за начало.за да ти крадът всички пароли и така нататък има два вариянта,или си казвала паролата си на някой,или имаш вирус наречен keyloger във компютъра който следи какво пишеш и го праща на даден човек,начин за връщане на тези неща има и то е връска със администратора :),също така има функция и забравена парола за всеки сайт различно се действа,имаш ли антивирус,с какъв браузър си актуална ли е антивирусната,кракната ли е,с каква операциоонна система си и така натък :)
Сподели другаде

Благодаря за отговора!Днес бях до администратора и ми възвърнаха паролите на пощите който ми бяха хакнати.Със Fasebooka за съжаление още немога да се оправя защото е надвишен лимита за смяната на паролата дано не се усети да смени алтернативния адрес защото тогава пак горя...Питам се що за система с това но както и да е.Имам друг въпрос.Искам да улича въпросния тип но той се оказа хитър и в историята е влизал през различни IP adress,в смисъл с различна последна цифра от IP-то това дали означава че влиза през компютарен клуб?Старата ми поща беше хакната преди месеца и за нея съм сигурна че е влизал през личния си компютар...администратора ми каза че пазят около 2 години тези данни но когато влязох в старата си поща в историята нямаше никаква имформация а и пише че се пази само един месец.Ако найстина пазят толкова време тези данни те могат ли да ми помогнат да го разкрия като първо пусна жалба за решение да изискват тази имформация от администратора?И дали нещо ще постигна?Иначе всичко изглежда наред с компютара ми имам антивирусна система,скоро преинсталирвах Windows....
Сподели другаде

значи щом е последната цифра различна,е със статичен ип адрес,влизал е от личния си компютър,и при рес му се сменя последната цифра на ип адреса,и да ако пуснеш жалба,ще можеш да изискаш от администратора тези данни,но надали някой ще го вземе насериозно :),все пак направи профилактично сканиране със Тази и Тази програма,който ще открият ако има кейлогъри във вашия компютър :)
Сподели другаде

Врели - некипели. Като ви чета историите ми идва да кажа на Куентин Тарантино да си удари капата в земята, а онези латино филмите пасти да ядат.

Луд И Съваршен, ти нямаш ли си друга работа, че пишеш глупости на кубици. Това го цитирам, защото е култов бисер.

значи щом е последната цифра различна,е със статичен ип адрес,влизал е от личния си компютър,и при рес му се сменя последната цифра на ип адреса,и да ако пуснеш жалба,ще можеш да изискаш от администратора тези данни,...

"феисбука" е сборище на шапшали, то затова вирее и цъфти. Там се ползва сървър MySQL. По-важното е, че нищо не се трие. С средства на PHP може да се заличи регистрация, но данните ви стоят в базата данни за вечни времена. По-важно е, че този сървър MySQL ползва фунция MD5. За нея - още не е роден мозък, който да я разбие, няма и да се роди, ако човек задълбае в принципа и на работа ще се убеди от раз, че това е обречено на провал. Въпросния администратор вижда паролите шифрирани от MD5, но за него те са поредица от символи, така че тук историята на бременната издиша.

И до нея. Инсталирай си Debian и после седни разправяй сказки как са ти разбили паролата и разните му там кийлогъри и прочие уиндоус шитни.

поздрави

Сподели другаде

мога да ти кажа че точно това за ипто съм прав,защото и аз съм бил на такъв интернет достафчик,при рестарт на компютъра,се сменя последните цифри на ип адреса :)
Сподели другаде

Врели - некипели. Като ви чета историите ми идва да кажа на Куентин Тарантино да си удари капата в земята, а онези латино филмите пасти да ядат.

Луд И Съваршен, ти нямаш ли си друга работа, че пишеш глупости на кубици. Това го цитирам, защото е култов бисер.

И до нея. Инсталирай си Debian и после седни разправяй сказки как са ти разбили паролата и разните му там кийлогъри и прочие уиндоус шитни.

поздрави

Едно е да не можеш да разбереш нещо,друго е да го наречеш глупост,но при теб и двете състояния съвпадат!

Прочети първи пост от темата и тогава подскачай!

П0-здрав и корав и за теб!

Сподели другаде

За амнайсти път само плямпаш никому полезни неща. Ще те помоля да се въздържаш от намеса, ако няма да си от поне някаква помощ на потребителя.

мога да ти кажа че точно това за ипто съм прав,защото и аз съм бил на такъв интернет достафчик,при рестарт на компютъра,се сменя последните цифри на ип адреса :)

Всъщност не си прав: когато IP адресът се променя, значи е динамичен, не статичен.

Megi4ka, за жалост няма къде да се оплачеш. Т.е. технически може и да има, но никой няма да обърне внимание за такива неща. В нашата държава стандартните престъпления не се наказват както трябва, та какво остава за кибер престъпленията.

Иначе по всяка вероятност паролите ти не се разбиват на самите сайтове, а се узнават чрез шпионаж - както вече беше споменато, посредством програми за запис на клавиши (keyloggers).

По принцип има шанс да се разбере кой е това, но трябва съдействие от страна на администратори на електронната ти поща, за да се разбере от кои адреси е влизано и кога. След това евентуално ще трябва самият доставчик, чиито са тези IP адреси, да съдейства, за да се разбере кой точно негов клиент ги е използвал тогава. Едва тогава ще има шанс да се направи нещо, макар и доста малък според мен.

Сподели другаде

Да, както казаха в горните постове, просто няма смисъл от оплаквания и т.н. До никъде няма да я докараш, знаеш в каква държава живеем. Просто му натрий носа на този, който ти прави тези мизерии, като си върнеш пощата и фейсбука и евентуално ако имаш Keylogger-и да ги разкараш и да ти е чиста системата. След това просто трябва да внимаваш на кой даваш достъп до компютъра си.

Това е моето мнение. Успех.

Сподели другаде

...

Параноя=Виртуална клавиатура.

Превантивна мярка срещу Keylogger-ите, въвеждаш си паролите през виртуалната клавиатура. Е..неудобно, но пък по-защитено...

А че системата трябва да се провери за наличие на шпиончета-трябва.

Profruit, в интерес на истината, понякога и хешът на паролата е достатъчен, за да се направят поразии ;)

Сподели другаде

Megi4ka, можеш да си създадеш нови регистрации с нови пароли. Защитен ли е този компютър - как, с каква програма? Съществуват доста достатъчно добри платени, а също и безплатни защитни програми - те биха възпрепятствували или затруднили действията на подобни любопитковци.Не се занимавай да ги издирваш - вероятно са направили необходимото издирването им да е почти невъзможно.
Сподели другаде

Здравейте всички!Прочетох коментарите ви и сте прави че никой няма да ми обърне внимание,но въпреки това аз няма да се откажа ще изисквам от администратора IP–адреса за да разбера кой е!И все пак малко се обърках-това личния му компютар ли е щом се сменя само последната цифра.Ще изпълня всичките ви съвети за да се предпазя това да не ми се случи отново,макарче то продължава да ми се случва и е изключително неприятно.Благодаря на всички който бяха съпричастни към моя проблем. :thumbsup:
Сподели другаде

Здравейте всички!Регистриах се във вашия сайт за да ви помоля за съвет.Става въпрос за това че за втори път ми рабиват паролите за поштата и феисбука.Предполагам че хората който влизат в този сайт разбират много повече от мен затова с риск да бъда малко нахална ще задам няколко въпроса:Има ли някакъв начин да си върна акаунта и пощата?Мога ли да разбера кой прави това и как?Има ли място на което да отида и да се оплача за тази кражба и да ми се обърне внимание?Писах до администратори на сайтове но никой нищо неможе да направи а това за мен си е чиста злоупотреба с лични данни и тормоз над една бременна жена!!!Приемам всякакви съвети и се извинявам предварително ако съм досадила на някой.Благодаря ви!

Мой приятел от фейсбука имаше същия проблем докато играеше покер.

Все му хакваха профила и му взимаха жетоните ...или там каквото и да е (не я играя тази игра).

Проблема го реших като му направих регистрация в Gmail, т.е. създадох му нова поща (e-mail адрес). Този имейл нямаше нищо общо с името му или никнеймът му или каквото и да е било.

Напълно на случаен принцип. После от Настройки на профила във фейсбук направих така че този нов имейл да е единствения за този профил и го скрих да се вижда само от него, от менюто - "Персонализация" - "Само АЗ". По този начин никой освен нас двамата не знаеше логин-а му, защото точно това представлява имейл адреса във фейсбук. Нито приложения го имаха, нито игри, абсолютно - никой. После му измислихме една по-дълга парола от букви и цифри над 10 символа и ...досега няма проблеми..

Важното е, новият имейл да е само за фейса и да не го даваш никъде другаде, да не го даваш когато е поискан от приложения за разни бонуси - ще минеш без тях ...и така си желязна отвсякъде.

Сподели другаде

Здравейте всички!Прочетох коментарите ви и сте прави че никой няма да ми обърне внимание,но въпреки това аз няма да се откажа ще изисквам от администратора IP–адреса за да разбера кой е!И все пак малко се обърках-това личния му компютар ли е щом се сменя само последната цифра.Ще изпълня всичките ви съвети за да се предпазя това да не ми се случи отново,макарче то продължава да ми се случва и е изключително неприятно.Благодаря на всички който бяха съпричастни към моя проблем. :thumbsup:

За да видиш всеки път от кое точно IP се е влизало в профила ти във фейсбук, можеш да направиш следната настройка.

От падащото меню "Настройки" избираш "Настройки на профила"

post-16842-0-63777800-1301675986_thumb.png

..и там в пърия таб - "Настройки" избираш по-долу "Сигурност на профила"

post-16842-0-60303100-1301676273_thumb.png

и слагаш отметка на Изпрати ми електронно писмо, така щото

всеки път като се логва някой ще трябва да напише име на компютър - няма значние текста и същия този текст ще бъде пратен с IP-то на логващият се под формата на имейл, на този имейл дето само ти си го знаеш. Просто при логин ще иска следната информация

post-16842-0-80484800-1301676200_thumb.png

Може да се сложи отметка и на "Разглеждане на Facebook през защитена връзка (https), когато е възможно"

Аз съм така и получвам имейл за всяко влизане във фейс-а. Излиза ми часа, минутите, името на компютъра ...и IP-то от което съм влизал. ;)

Сподели другаде

Всички тея неща с пращането на писма е напълно излишно. Както казаха, просто си почисти компютъра ПЪРВО, после си гони проблемите с 'хакера'. Защото оставиш ли го още да си играе с теб, свързвай се с който искаш. Ще отиде в клуб и ще си направи каквото иска пък после ходи го разбери кой е. Почисти, пробвай да си възстановиш паролите на мейла ти и на фейса и ако успееш сменяй паролите (като си се уверила, че ти е чист компа) и забравяш за проблемите. Безмислено ще си тровиш нервите да търсиш помощ от администратори и да събираш нерви за глупости. Щото реално ако ти е само за пощата и фейсбука не си заслужава. Ако вече в тази поща или фейс имаш важна/лична информация, която ако попадне в чужди ръце може да злоупотребят по някакъв начин - да. Но най-лесно е нови регистрации и мирна ти глава :)

Но ти си знаеш все пак, просто ние всеки ден се занимаваме с подобни неща и ти казваме, че няма да постигнеш успех срещу този 'хакер'.

Успех :)

Сподели другаде