Jump to content

проблем с браузването в интернет и скайп

titan76

Препоръчан пост

Здравейте, от известно време имам проблем с браузването в интернет, понякога няма проблем - друг път не зарежда или зарежда с голямо закъснение, по специално скайп, имам връзка с отделните ми абонати, но когато участвам в конферентни теми и разговори, немога да пращам съобщения. Съмнявах се че е от доставчика и говорих с него, но той каза че проблема бил в моята операционна система която е Windows XP SP 3, използвам за интернет - мозила 3.6 и скайп 5.1, понякога проблема изчезва, но се появява пак. Моля помогнете и дайте идеи ...благодаря предварително
Сподели другаде

От кога се забелязва този проблем? с каква антивирусна си?актуализирана ли е ?Сканирал ли си с нея?

Провери ето с тзи двете програмки и дай списъците както е обяснено по-долу.

Malwarebytes' Anti-Malware:

- стартирай програмата;

- избери Perform quick scan (Бързо сканиране) и кликни бутон Scan (Сканиране);

- след като приключи сканирането, ако не са открити заплахи, ще се отвори автоматично текстов файл (който можеш да затвориш) и програмата ще те уведоми, че не е открила нищо, след което можеш да кликнеш бутон OK и да я затвориш;

- ако са открити заплахи, кликни бутон OK и после Show results (Покажи резултатите);

- кликни бутон Remove Selected (Премахни избраните);

- ще се появи текстов файл (дневник/лог), копирай съдържанието му тук.

SUPERAntiSpyware:

- стартирай програмата;

- кликни бутон Scan your Computer (Сканиране на компютъра);

- вляво избери само дял C:, а вдясно избери Perform Complete Scan (Извърши пълно сканиране);

- кликни Next и изчакай програмата да сканира;

- кликни OK на съобщението;

- ако има засечени заплахи, кликни Next, за да се премахнат гадинките, OK на потвърждението и накрая Finish;

- кликни бутон Preferences... (Настройки) и иди на подпрозорец Statistics/Logs (Дневници), маркирай последния лог по дата и кликни бутон View Log... (Покажи дневника);

- копирай съдържанието му тук.

Сподели другаде

свалих втората програма, ъпдейтнах я и дадох пълно сканиране, намери 10 гадинки, изтрих ги, ето два фаила с резултатите. Пуснах и сканиране с антивирусната - не показа нищо, проблема продължава...

пропуснах да кажа че използвам нод32 с последен ъпдеит

SUPERAntiSpyware Scan Log - 03-30-2011 - 18-46-35.rtf

SUPERAntiSpyware Scan Log - 03-30-2011 - 19-01-33.rtf

Сподели другаде

Рестартира ли след сканирането и изчистването ?

Интернета как го получаваш, някакъв модем , рутер има ли ?

Можеш да пробваш под Safe Mode with networing да влезеш да видиш дали ще го има същия проблем.

Сподели другаде

Не съм пренебрегнал Malwarebytes' Anti-Malware. Преди време сканирах с нея компа, тя откри също доста гадини, но при изтриването не беше маркирала всички засечени, аз маркирах всички и ги изтрих, малко след това почнаха и проблемите, възможно е да съм изтрил нещо важно, изтрих ги и от карантината. Интернета е на кабел, сега ще пробвам под сейф мод.
Сподели другаде

под сейф мод е същото, с интернета няма проблем и в нормален режим и в безопасен, но скайп не праща саобщения в конферентни връзки или става с големи закъснения...
Сподели другаде

А не можеш ли първо да опиташ с премахването, рестартирането и инсталирането отново на драйверите за LAN-картата ти?

NOD32 кракната версия ли е? Можеш ли да прикачваш логовете като .txt, защото нямам MS Office 2010.

Сподели другаде

за друггите проблеми нз но за скайп мога да ти препоръчам да опиташ със по стара версия,защото вече доста хора се оплакват от новата версия точно за такива проблеми,за скайп аз лично силно препоръчвам този Skype от години съм с него и проблеми нямам :)
Сподели другаде

изключих и защитната стена и инсталирах нод32 смарт секюрити, която има защитна стена, направих го защото оригиналната видях че е блокирала определени части на скайп, преинсталирах и сложих по старата версия на скайп, но проблема пак го има. Нода има ключ, не е кракван. Computer Geek - как да премахна драйверите и да ги инсталирам наново?
Сподели другаде

под сейф мод е същото, с интернета няма проблем и в нормален режим и в безопасен, но скайп не праща саобщения в конферентни връзки или става с големи закъснения...

Пробвай със SUPERAntiSpyware от "Настройки" - "Поправки" да поправиш

"Repair Broken Network Connections (WinSock LSP Chain)"

Сподели другаде