Jump to content

Препоръчан пост

Здравейте колеги,имам проблем с лаптопа.Рестартира се средно един път на ден(забива и излиза син екран,stop error,махнах отметката за автоматичен рестарт да видя какво ми изписва,в съкратена версия е ето това:

IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL

stop: 0x0000000000000000A(0x00000000000000000,0x00000000000000002,0x00000000000000000,

0xFFFFF80002A17477).

Ето и последните minidump файлове

minidump

minidump

Лаптопа е АSUS M50VN

Intel Core 2 Duo P8600 (2.4GHz, 3MB L2 Cache, 1066MHz FSB)

4096MB DDR2 800MHz

320GB, SATA 5400rpm

15.4" TFT WXGA+ Color-Shine 1440x900

NVIDIA GeForce 9650M GT с 1GB собствена

ОС :Windows 7-64bit

Преинсталирах уиндоуса,но не помогна.Носих го на сервиз,казаха че са тествали рама и харда,че работи в нормални темеперетури и не загрява,и не знаят какъв е проблема и ми го върнаха.

В повечето случаи като забие,издава странен звук.

Пробвах някои неща,които прочетох в нета,примерно да махна хардуерното ускорение на adobe flash playera,но не помогна.

Вече си спирам лаптопа,като не го ползвам,и рестартите са по рядко,един път на 2-3 дена,но ако работи цял ден без да спира,мисля че не минава без поне един рестарт.

Няма логика кога се рестартира,тествал съм го при максимално натоварване(тежки програми,3d studi0 max,генериране на 3д изображение и няма проблем), а се рестартва примерно само при пусната mozila firefox да речем.

Моля за идея.Благодаря ви предварително.

Сподели другаде

Оригинален или читав Windows,драйвери от инсталационния диск/по принцип върви с лаптопа/,провери за конфликтни програми,обнови BIOS-а с инсталираната фабрична версия - мисля,че от тука трябва да тръгнеш.Макар модела да е **** частите по дъното при различните серии леко са променени и от там не е гаранция,че новата версия за BIOS и драйвери ще работят коректно на твоята машина от еди си коя серия/по принцип рядко се случват проблеми с по-нови драйвери,но трябва много добре да си познаваш дъното и да внимавиш какво и от къде теглиш - задължително от официалния сайт на производителя/.Провери за бацили с MBAM и SAS,сложи си кадърна антивирусна - примерно Avira Free/провери MBR секторите за вируси,виж дали преди да се зареди операционната система не се зареждат и вируси и от там да имаш всички тези проблеми/.Общо взето това е правилното според мене като начин на действие и мислене.
Сподели другаде

Тази програма GoldMemory e za 32bit ОС,моя Уиндоус е 64бит и няма да мога да е ползвам.Как да си updatna BIOSa,свалих последния упдейт от страницата на АSUS,но е някакъв файл който не знам как да отворя и нз какво да правя? Ето го: BIOS update Сканирал съм за вируси с AVG и Аvast,но ще пробвам и с тези програми които ти каза.Вчера си ъпдейтнах Уиндоуса до последно,и драйварите които счетох за проблемни(анализирах minidump с Who Crashed и ми каза да си Updatna драйварите за Wifi cartata).За сега от вчера сутринта няма рестарт,а вчера работи цял ден.Ще видим как ще е днес.
Сподели другаде

Тази програма GoldMemory e za 32bit ОС,моя Уиндоус е 64бит и няма да мога да е ползвам.

Това не е вярно; програмата си има упътване, не е необходимо да имаш операционна система, за да я ползваш.

Как да си updatna BIOSa,свалих последния упдейт от страницата на АSUS,но е някакъв файл който не знам как да отворя и нз какво да правя?

Ако си прочетеш упътването към дъното, ще намериш отговора на този въпрос. В сайта на ASUS има инструмент за обновяване на BIOS; не съм чел упътването за твоето дъно (това е твоя работа), но съм сигурен, че в самото меню на BIOS има опция за обновяване.

Сподели другаде