golemeza Публикувано Март 28, 2011 Report Share Публикувано Март 28, 2011 Здравейте колеги,имам проблем с лаптопа.Рестартира се средно един път на ден(забива и излиза син екран,stop error,махнах отметката за автоматичен рестарт да видя какво ми изписва,в съкратена версия е ето това:IRQL_NOT_LESS_OR_EQUALstop: 0x0000000000000000A(0x00000000000000000,0x00000000000000002,0x00000000000000000,0xFFFFF80002A17477).Ето и последните minidump файловеminidump minidump Лаптопа е АSUS M50VNIntel Core 2 Duo P8600 (2.4GHz, 3MB L2 Cache, 1066MHz FSB)4096MB DDR2 800MHz320GB, SATA 5400rpm15.4" TFT WXGA+ Color-Shine 1440x900NVIDIA GeForce 9650M GT с 1GB собственаОС :Windows 7-64bitПреинсталирах уиндоуса,но не помогна.Носих го на сервиз,казаха че са тествали рама и харда,че работи в нормални темеперетури и не загрява,и не знаят какъв е проблема и ми го върнаха. В повечето случаи като забие,издава странен звук.Пробвах някои неща,които прочетох в нета,примерно да махна хардуерното ускорение на adobe flash playera,но не помогна.Вече си спирам лаптопа,като не го ползвам,и рестартите са по рядко,един път на 2-3 дена,но ако работи цял ден без да спира,мисля че не минава без поне един рестарт.Няма логика кога се рестартира,тествал съм го при максимално натоварване(тежки програми,3d studi0 max,генериране на 3д изображение и няма проблем), а се рестартва примерно само при пусната mozila firefox да речем. Моля за идея.Благодаря ви предварително. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
panevdd Публикувано Март 28, 2011 Report Share Публикувано Март 28, 2011 Провери го с GoldMemory, нека направи поне 3 теста с нормалния тест или поне 6 - 7 с бързия. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Март 28, 2011 Report Share Публикувано Март 28, 2011 За жалост във въпросните minidump файлове няма особено ценна информация. Драйверите за хардуерните компоненти актуални ли са? Ако не са, обнови ги. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
leon70 Публикувано Март 28, 2011 Report Share Публикувано Март 28, 2011 Оригинален или читав Windows,драйвери от инсталационния диск/по принцип върви с лаптопа/,провери за конфликтни програми,обнови BIOS-а с инсталираната фабрична версия - мисля,че от тука трябва да тръгнеш.Макар модела да е **** частите по дъното при различните серии леко са променени и от там не е гаранция,че новата версия за BIOS и драйвери ще работят коректно на твоята машина от еди си коя серия/по принцип рядко се случват проблеми с по-нови драйвери,но трябва много добре да си познаваш дъното и да внимавиш какво и от къде теглиш - задължително от официалния сайт на производителя/.Провери за бацили с MBAM и SAS,сложи си кадърна антивирусна - примерно Avira Free/провери MBR секторите за вируси,виж дали преди да се зареди операционната система не се зареждат и вируси и от там да имаш всички тези проблеми/.Общо взето това е правилното според мене като начин на действие и мислене. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
golemeza Публикувано Март 29, 2011 Author Report Share Публикувано Март 29, 2011 Тази програма GoldMemory e za 32bit ОС,моя Уиндоус е 64бит и няма да мога да е ползвам.Как да си updatna BIOSa,свалих последния упдейт от страницата на АSUS,но е някакъв файл който не знам как да отворя и нз какво да правя? Ето го: BIOS update Сканирал съм за вируси с AVG и Аvast,но ще пробвам и с тези програми които ти каза.Вчера си ъпдейтнах Уиндоуса до последно,и драйварите които счетох за проблемни(анализирах minidump с Who Crashed и ми каза да си Updatna драйварите за Wifi cartata).За сега от вчера сутринта няма рестарт,а вчера работи цял ден.Ще видим как ще е днес. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
panevdd Публикувано Март 30, 2011 Report Share Публикувано Март 30, 2011 Тази програма GoldMemory e za 32bit ОС,моя Уиндоус е 64бит и няма да мога да е ползвам.Това не е вярно; програмата си има упътване, не е необходимо да имаш операционна система, за да я ползваш. Как да си updatna BIOSa,свалих последния упдейт от страницата на АSUS,но е някакъв файл който не знам как да отворя и нз какво да правя?Ако си прочетеш упътването към дъното, ще намериш отговора на този въпрос. В сайта на ASUS има инструмент за обновяване на BIOS; не съм чел упътването за твоето дъно (това е твоя работа), но съм сигурен, че в самото меню на BIOS има опция за обновяване. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост