Abadon Публикувано Март 27, 2011 Report Share Публикувано Март 27, 2011 Здравейте, Имам един Windows 2008 R2 в който се логват двама user-и посредством remote desktop connection и искам да сложа лимит на ресурсите които всеки един от тях може да ползва, за да не се получават конфузни ситуации при които Юзер1 си се логва и изчерпва всички налични ресурси и за Юзер2 не остава нищо или много малко. Качих си Windows System Resource Manager обаче с него мога да лимитирам CPU-то, но не и RAM-а по начина който искам. Идеята ми е следната имам компютър който е с 2GB рам и искам да сложа лимит от по 1G RAM на всеки юзер, без значение дали юзера ще го ползва това 1G за 10 процеса по 100 МВ или за 1 който ще му запълни цялото. Съответно ако съм Юзер1 и run-вам 10 процеса по 100 МВ и се опитам да стартирам 11-ти процес автоматично този процес или някой от другите ми 10 да бъде спрян с цел да не мога да си превиша лимита. Предварително благодаря! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Март 28, 2011 Report Share Публикувано Март 28, 2011 Не съм имал нужда от такива неща, но уж точно Windows System Resource Manager би трябвало да може да се справи със задачата. Виж тук за всеки случай. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Abadon Публикувано Март 29, 2011 Author Report Share Публикувано Март 29, 2011 Аз точно тука гледах преди да пиша. Проблема е следния че в Policy-то можеш да дефинираш критерии по които да ти мачва процесите за които трябва да се ограничи използването на RAM-а, но не могат да се дефинират условия при които това мачване да става. Ето какво имам предвид и как го тествам на една вируална машина с 1GB RAM. Създавам двама потребителя, които за кратко ще наричам А и В. Създавам policy което мачва всички процеси на А използващи повече от 100МВ RAM и ги спира, обаче това не ми пречи, като се логна с А да си пусна примерно 10 процеса които ми черпят по 90МВ RAM и сумарно да изям пак 900МВ, което е 90% процента от паметта на машината. Това е първия проблем. Втория проблем е може да съм се логнал с А и да искам да пусна да кажем само 1 процес който ми черпи примерно 300МВ RAM тогава policy-то не ми разрешава защото този процес си превишава лимита от 100МВ а не се усеща, че реално е над лимита но е само един което не води до претоварване на машината. За тази цел намерих това обаче вчера цял ден си блъсках главата и тесвах, създавам успешно conditional policy но не мога да разбера как да го apply-на и да почне да го проверява. Ако някой знае как става ще ми е много полезен. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост