Jump to content

Препоръчан пост

С лаптоп съм и искам да си купя скенер. Трябва ми да сканирам снимки, които са на хартия и да ги кача на лаптопа, както и за някои неща писане на хартия. Имам няколко въпроса:

1. Четох, че има различни скенери: плосък, за докумнети, ... каква е разликата и на мен какъв ще ми трябва?

2. Как се свързва скенера към лаптопа и може ли да го свържа към настолния компютър и после пак лкъм лаптопа, т.е. ще трябва ли да го настройвам всеки път, трудно ли се настройва или сам свързвам кабелите и го пускам?

3. Иска ли по специална подръжка като принтерите?

4. Кои марки са добри и има ли голяма разлика межуд скенер от 50 и 300 лева?

5. Има ли други функции освен да сканира (става въпрос само за скенер, а не за комбинираните устройства)?

Сподели другаде

Нямам много опит конкретно със скенерите, но ще се опитам да дам отговори на въпросите:

1. За средностатистически потребител е достатъчен един стандартен плосък скенер. Плоските скенери са най-разпространените и са тези, при които документът се поставя върху стъкло и се покрива с капак. Иначе има и скенери, които се специализират в сканирането на снимки и негативи, но на теб няма да ти трябва такъв.

2. Скенерите се свързват обикновено към USB порта, така че веднъж свързан и инсталиран, след това не би трябвало да има проблем да се свързва и разкача. Не би трябвало да има нужда от някаква настройка при инсталацията. Т.е. свързваш, инсталираш драйверите (ако случайно не се разпознае автоматично) и е готов за работа.

3. Не мисля.

4. Тук не мога да изкажа мнение.

5. Ами, някои скенери (по-скъпите, ако не се лъжа) имат възможност да сканират и автоматично да почистват стари снимки, но това са екстри, а не основни функции. Ако имаш предвид точно основна функционалност, то не, скенерите само сканират. Не могат да готвят или чистят. :)

Сподели другаде

Аз имам принтер 3в1 и съм много доволен .Относно въпросите ти бих допълнил Night_Raven :

3.Гледай да го държиш на чисто място (без прах), не барай с пръсти повърхността върху която слагаш листите (като го пипнеш и стават много гадни петна които могат да попречет на скенера да разчете дадена дума /примерно/,пък и се чистят трудно).

4.Разликите са малко , но ти гледай да не се нахвърляш на най-скъпите.Най-важното е да гледаш на каква резулюция сканира , колкото по-висока толкова по-добре(особенно при снимките).

Сподели другаде

• 2 weeks later...
Аз си взех CANON LIDE-100. Сканира снимки, документи в няколко различни режима. Само гледай като си купуваш скенер лаптопа ти да има голямо захранмване. Моя компютър се изключва, когато включа скенера към него, и затова трябва да сканирам на лаптопа на лаптопа на баща ми. Гледай също да има голяма разделителна способност. Според мен най-добрите скенери са на Canon.
Сподели другаде

Имам ТОЗИ лаптоп. Захранването му ще издържи ли скенера? Какво означава, че снима в ралични режими и когато гледам характеристиките на даден скенер как се отбелязва резолюцията?
Сподели другаде

Трябва да захрани скенера без проблем. "Резолюция" = разделителна способност. Предполагам ще се ориентираш къде е тази характерситика на тази страница.
Сподели другаде