Jump to content

Как може да се спре проверката за цифров подпис на драйвери при Windows XP?

leon70

Препоръчан пост

Интересува ме дали може да се спре проверката за цифров подпис на драйвери за Windows XP и от там да се елеминират евентуално бъдещи бъгове на операционната система?
Сподели другаде

Десен клик върху My Computer -> Properties -> Hardware -> Driver Signing -> Ignore - Install the software anyway and don't ask for my approval -> OK.

Това обаче няма как да се отрази на стабилността и "бъговете в операционната система". Не знам защо си мислиш това.

Сподели другаде

Ще пробвам,пък времето ще покаже.Възникна малък проблем след инсталацията на AIMP 2 на моята машина и предполагам,че след инсталацията нещо Windows-a и новата програма нещо не се погаждат/не ми се вярва чак толкова да е бъгава програмата/ и от време на време/рядко и през произволен интервал от време/ Windows-a бъгва и след рестартиране със син екран ми изписва,че не може да открие операционната система/няма вируси,няма температурно прегряване,лоши сектори и прочие/.При инсталиране на Driver Max след проверка на проблемни драйвери/инсталирани от инсталационния диск с машината/получавам информация за 4 проблемни,след инсталация на Driver Magician - проблемни са доста повече.По нови не водят до решение и затова ми се ще да пробвам с изключване на проверката за цифров подпис.Иначе AIMP 2 с плъгина Enhancer ми харесва като звук много и засега нищо друго не ми допада/почти всичко съм тествал и сравнявал с максимално прилични настройки за да не се загуби сравнителното естествено звучене на материала/.Възможно е проблема да е друг,но засега ми се струва,че е около тази програма и евентуална конфронтация с ключ или някой от наличните драйвери и се опитвам да открия причината.
Сподели другаде

Проверката за цифров подпис е само това - проверка. Няма абсолютно никакво значение за стабилността на съответния драйвер или компютър дали проверката е включена или изключена.

И най-добре спри да се доверяваш на измислени програми, ами провери лично за актуални версии на драйверите.

Сподели другаде