BoRkAtA90 Публикувано Март 20, 2011 Report Share Публикувано Март 20, 2011 Не знам как да Ви го обясна проблема чак днеска се появи и е доста странен!Проблемът е следния:като съм на компютъра и като натисна примерно веднъж на една иконка на браузера ,след това НЕ мога да избирам с мишката икони,откъде и да било !Все едно като забиване става ,само че мишката си се вдижи и като натисна ctrl+tab или пусна task manager мога да избера с мишката икона да стартирам приложение,но само веднъж и след това трябва пак да натисна нещо от клавиетурата,за да тръгне Не знам към кой раздел да сложа темата ,затова я сложих тук.Проблемът не е само при избиране на иконка в браузъра,но и в десктопа ,скайп и така нататък.... Сканирах с avast,Malwarebytes' и SUPERAntiSpyware Free Edition,но нищо не беше открито! :(Върнах компютъра ми с 10 дена назад ,но нищо с system restore.OS - Windows XP,браузър Mozilla firefox.Следих в task manager за натоварване на процеси и повече от обичайното използване на РАМ,но всичко беше както обикновеноХарактеристики на машината:РАМ - 1,25 GBAMD Sempron2400+ 1,67 GHzvideo card - Radeon 9200 ,128 video Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Март 20, 2011 Report Share Публикувано Март 20, 2011 Под Safe Mode има ли го проблемът? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
BoRkAtA90 Публикувано Март 21, 2011 Author Report Share Публикувано Март 21, 2011 Да има го! Ако не съм ви добре обеснил проблемът и не сте ме разбрали кажете програма ,която прави видео файлове с дескопа Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Март 21, 2011 Report Share Публикувано Март 21, 2011 Тествай твоята мишка на друг компютър и/или тествай друга мишка на твоя компютър. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
BoRkAtA90 Публикувано Март 21, 2011 Author Report Share Публикувано Март 21, 2011 Тествах с друга мишка същото си е Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Sten Публикувано Март 21, 2011 Report Share Публикувано Март 21, 2011 Мишката на едно и също място ли я включваш ? Бих предложил да пробваш с друга ОС(да заредиш от оптичен диск,за да провериш там как ще е),но не знам как точно това ще разреши проблема... Нещо по-особено да си инсталирал/обновявал напоследък ? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
BoRkAtA90 Публикувано Март 22, 2011 Author Report Share Публикувано Март 22, 2011 Sten не съм инсталирал нищо... но не мога да кажа с 100%,защото имам по-малък брат и той седи и предполагам дали не е влизано в някакъв сайт и от там да се е заразило... но щом нищо не са открили програмите ще им вярвам.Най-забележителното беше ,че като взех драйверите на мишката ,от една дискета даде с компютъра ми, и ги инсталирах почти изчезна проблема Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Sten Публикувано Март 22, 2011 Report Share Публикувано Март 22, 2011 Какви са пък тези драйвъри - мишката да не е безжична ? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
BoRkAtA90 Публикувано Март 22, 2011 Author Report Share Публикувано Март 22, 2011 Ами не е ,но са за бежична мишка драйверите също този проблем се отрази и на клавиетурата,някой копчета блокираха,тези където се пускат от "num lock" ,сега служат за движение на митката.. пример ако натисна 1 стрелката на мишката се движи наляво хоризонтално,ако е 2 е надоло и т.н. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Март 22, 2011 Report Share Публикувано Март 22, 2011 Наистина опитай да заредиш някоя live Linux дистрибуция, колкото да тестваш дали и там ще има проблем с мишката. Можеш да пробваш например Ubuntu. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
BoRkAtA90 Публикувано Март 31, 2011 Author Report Share Публикувано Март 31, 2011 Прейнсталирах компютъра ми и проблемът си стои... през събота и неделя ще сложа ubunto Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Март 31, 2011 Report Share Публикувано Март 31, 2011 Ако други мишки не работят както трябва на твоя компютър, но твоята мишка работи нормално на други, значи не е от мишките. Повече от ясно е дотук. Ако и под Ubuntu има проблем, значи дънната платка е дала някакъв дефект и ще се наложи смяната й. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
BoRkAtA90 Публикувано Април 1, 2011 Author Report Share Публикувано Април 1, 2011 Добре.Не бързам да слагам ubunto ,защото трябва да разделя hard диска на 3,но на единия ми дял е цялата информация ;/ и ще изгуба всичко,ще потърса да взема втори hard диск .Когато правих прейнсталация се натъкнах на следния проблем до сега не ми се беше случвало.Когато копираше windows-а на 2 пъти по време на копирането ми даде грешка ,че не може да се копира файл.Можеше да се избере само ентар(да опита отново) или ECS (да се пропусне).Опивах с ентaр ,но не иска да го копира след това с ECS продължи до край копирането и когато се появи финалната инсталация ми даваше че този файл,който съм прескочил да се копира го няма.Инсталирах го с помощта на 2 диска като ги сменях постоянно на всеки на различни места ми даваше грешка Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Април 1, 2011 Report Share Публикувано Април 1, 2011 Не е нужно да инсталираш нищо. Просто зареди дистрибуцията от диска, колкото за тест. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
BoRkAtA90 Публикувано Април 1, 2011 Author Report Share Публикувано Април 1, 2011 Инсталирах си ubunto винаги съм искал да имам и проблемът го има го ;( дори е по - зле Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост