Jump to content

Странен проблем с ОС или мишката?

BoRkAtA90

Препоръчан пост

Не знам как да Ви го обясна проблема чак днеска се появи и е доста странен!Проблемът е следния:като съм на компютъра и като натисна примерно веднъж на една иконка на браузера ,след това НЕ мога да избирам с мишката икони,откъде и да било !Все едно като забиване става ,само че мишката си се вдижи и като натисна ctrl+tab или пусна task manager мога да избера с мишката икона да стартирам приложение,но само веднъж и след това трябва пак да натисна нещо от клавиетурата,за да тръгне :crosseyes1:

Не знам към кой раздел да сложа темата ,затова я сложих тук.Проблемът не е само при избиране на иконка в браузъра,но и в десктопа ,скайп и така нататък.... :blink:

Сканирах с avast,Malwarebytes' и SUPERAntiSpyware Free Edition,но нищо не беше открито! :(

Върнах компютъра ми с 10 дена назад ,но нищо с system restore.

OS - Windows XP,браузър Mozilla firefox.

Следих в task manager за натоварване на процеси и повече от обичайното използване на РАМ,но всичко беше както обикновено

Характеристики на машината:

РАМ - 1,25 GB

AMD Sempron2400+ 1,67 GHz

video card - Radeon 9200 ,128 video

Сподели другаде

Мишката на едно и също място ли я включваш ? Бих предложил да пробваш с друга ОС(да заредиш от оптичен диск,за да провериш там как ще е),но не знам как точно това ще разреши проблема... Нещо по-особено да си инсталирал/обновявал напоследък ?
Сподели другаде

Sten не съм инсталирал нищо... но не мога да кажа с 100%,защото имам по-малък брат и той седи и предполагам дали не е влизано в някакъв сайт и от там да се е заразило... но щом нищо не са открили програмите ще им вярвам.

Най-забележителното беше ,че като взех драйверите на мишката ,от една дискета даде с компютъра ми, и ги инсталирах почти изчезна проблема :)

Сподели другаде

Ами не е ,но са за бежична мишка драйверите :D :crosseyes1:

също този проблем се отрази и на клавиетурата,някой копчета блокираха,тези където се пускат от "num lock" ,сега служат за движение на митката.. пример ако натисна 1 стрелката на мишката се движи наляво хоризонтално,ако е 2 е надоло и т.н.

Сподели другаде

• 2 weeks later...
Ако други мишки не работят както трябва на твоя компютър, но твоята мишка работи нормално на други, значи не е от мишките. Повече от ясно е дотук. Ако и под Ubuntu има проблем, значи дънната платка е дала някакъв дефект и ще се наложи смяната й.
Сподели другаде

Добре.Не бързам да слагам ubunto ,защото трябва да разделя hard диска на 3,но на единия ми дял е цялата информация ;/ и ще изгуба всичко,ще потърса да взема втори hard диск .

Когато правих прейнсталация се натъкнах на следния проблем до сега не ми се беше случвало.Когато копираше windows-а на 2 пъти по време на копирането ми даде грешка ,че не може да се копира файл.Можеше да се избере само ентар(да опита отново) или ECS (да се пропусне).Опивах с ентaр ,но не иска да го копира след това с ECS продължи до край копирането и когато се появи финалната инсталация ми даваше че този файл,който съм прескочил да се копира го няма.

Инсталирах го с помощта на 2 диска като ги сменях постоянно на всеки на различни места ми даваше грешка

Сподели другаде