Jump to content

Проблем с Windows

n1k3r

Препоръчан пост

• Отговори 30
  • Създадена
  • Последен отговор

ТОП потребители в тази тема

ТОП потребители в тази тема

Не се притеснявай толкова за смятането на гига- и мегабайтите - виж ръководството в точка 10а.2 - там ти пише колко е минималният и максималният размер на дяла,който искаш да създадеш. По-голям няма как да го направиш без специализиран софтуер. :) Ако искаш може да го направиш по-малък - тъй като искаш ХР - на него му трябват около 2-3 гигабайта,след това зависи колко програми ще инсталираш...
Сподели другаде

По принцип на мен не ми трябват много програмки. Скайп, мозила и 2 3 програмки.. това е то което ползвам. Целта ми е в момента да подкарам Win xp. И сега ме притесняват тези "Unpatitioned space" дялове от каде се взеха.
Сподели другаде

Това означава че или съответният дял е бил изтрит,или досега не е имало такъв(когато става въпрос за чисто нов харддиск). В твоят случай трябва да е първото. Това означава,че във въпросното "Unpartitioned space" трябва създадеш дял и после да го форматираш. Щом не инсталираш много програми - можеш да направиш новият дял 10 или 15 гигабайта,а останалото място после(след успешната преинсталация :)) също форматираш и го ползваш за твои файлове.

Погледнах пак петият коментар и ми се струва,че нещо не е наред - двата дяла еднакво големи ли са ? Да не си разменил буквите на дяловете ? Пишеш,че С: ти е 29 гигабайта,а по-нагоре пишеш,че D: е 29895 MB,а С: - 9397 (10 гигабайта)?

Сподели другаде

Като цъкна на Unpartitioned space ми излиза опция Enter = Continue и после от там ме връща пак при същата таблица кадето се намира Ц и Д. Нито ми позволява да ги изтрия нито да създам дял.

Едит - Сега през 1 програмка видях (C:\ 29894 mb и D:\208476 mb)

Сподели другаде

• 4 months later...

Опитвам се да инсталирам XP SP3 на комп.със сменен хард st 80gb. ata след формат и копирането на файловете ми дава грешка error loading operating system

Диска с уиндоуса е читав със сигурност.Няколко пъти изтривах и създавах дялове на ново но пак дава грешка.

Комп.е:

Acorp 6BX81 (3 ISA, 4 PCI, 1 AGP, 3 DIMM, Audio)

Чипсет на дънната платка Intel 82440BX

Сподели другаде

Т.е. стартият твърд диск е махнат и е сложен друг (80GB PATA). Инсталацията стартира нормално, нацепваш хард диска, файловете се копират и след рестарта (за да се премине в графичен режим) ти съобщава, че не може да зареди операционната система?
Сподели другаде

Т.е. стартият твърд диск е махнат и е сложен друг (80GB PATA). Инсталацията стартира нормално, нацепваш хард диска, файловете се копират и след рестарта (за да се премине в графичен режим) ти съобщава, че не може да зареди операционната система?

Да точно така,но се оправи като сложих windows на диск D,защото не ми даваше на C.След това ги изтрих и форматирах на ново и стана.

Преди да инсталирам уина на харда имаше 3 дяла и C-то беше 100mb.

Преди да сменя харда комп.имаше проблем,както си работи и екрана става черен,а комп продължава да си работи.Иначе старият хард имаше лоши сектори със сигурност и в даден момент започваше да стърже и комп.замръзваше и даваше ТАЗИ грешка.

Сега след пеинсталацията,като инсталирах аваст и пак го направи и след това като отворих няколко неща наведнъж и изгазна и след известно време се рестартира?Паметта я тествах не е от нея?Размених IDE кабелите(записвачка/хард да не би да е от тях.) но пак го прави.

Най вече го прави,когато съм в интернет или натоваря комп. с повечко приложения наведнъж.

Сподели другаде

Точно този син екран не винаги се дължи на хардуерен проблем. Дори по-често е софтуерен. Всички ли драйвери са актуални? Дай снимка от всички активни процеси на системата (по възможност от Process Explorer вместо Task Manager). Температурите и напреженията наред ли са? Дай снимка от HWMonitor.
Сподели другаде

Драйвери за хардуера XP си намери сам.

Чипсет на дънната платка Intel 82440BX

видеото е- NVIDIA GeForce2 Ti (Microsoft Corporation) (64 MB)

Мрежова карта Realtek RTL8139 Family PCI Fast Ethernet NIC

audio-ESS 1969.

Но захранването май замина вентилатора спря и замириса на изгоряло.

Сподели другаде