kitaen Публикувано Март 12, 2011 Report Share Публикувано Март 12, 2011 Здравейте,имам следния проблем-опитах да преинсталирам ОС-XP от CDROM,но не се получи,даде някаква грешка,не разпознава диска.Отказах се да преинсталирам,но някъде се е копирал явно някакъв файл и сега като стартирам компютъра ми изкарва опция-да избера настоящото XP или XP Setup,без да има поставен диск в устройството.Ако не избера нищо влиза автоматично да преинсталира.Как да премахна тази опция със Setup-а!?Благодаря предварително. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
panevdd Публикувано Март 12, 2011 Report Share Публикувано Март 12, 2011 Какви записи имаш в раздела BOOT.INI на Microsoft System Configuration Utility? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
kitaen Публикувано Март 12, 2011 Author Report Share Публикувано Март 12, 2011 Какви записи имаш в раздела BOOT.INI на Microsoft System Configuration Utility?Благодаря,видях го и го махнах,макар,че бях изтрил една папка от С устр.не знаех,че трябва да се влезе в BOOT.INI.За да не пускам нова тема ще задам още един въпрос тук за въпросната проблемна инсталация-Защо ми дава съобщение при инсталация-Please insert CDrom named XP setup SP2 когато дискът е поставен в устройството и тръгва донякъде,но спира до горното съобщение и не мога да продължа по никакъв начин.Дискът не е записан правилно ли? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
draco_volans Публикувано Март 12, 2011 Report Share Публикувано Март 12, 2011 Да не се опитваш да преинсталираш, докато си под Windows? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
kitaen Публикувано Март 12, 2011 Author Report Share Публикувано Март 12, 2011 Да не се опитваш да преинсталираш, докато си под Windows?Не разбрах въпроса!?Уиндоуса ми е настроен да чете от CDROM-а.Слагам диска с новото XP,пускам компютъра,чете,тръгва да инсталира и стига до един прозорец и ми казва:Please insert CDROM named "XP Setup SP2...when you ready press enter",а диска всъщност е в CDROM-а...изкарвам ог ,пак го вкарвам...натискам ентър...уж тръгва и пак дава същото съобщение.Или CDROM-а не работи(но пък тръгва до едно място и спира),или диска не е записан правилно!? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
draco_volans Публикувано Март 12, 2011 Report Share Публикувано Март 12, 2011 Преинсталираш, според както е описано тук?Защото останах с впечатлението, че тръгваш да преинсталираш директно, докато си в Windows, което е погрешно. Ако следваш по-горното ръководство и го има описания проблем, тогава пробвай да запишеш на нов диск Windows.Ако проблема се запазава, набави си друго оптично устройство и опитай инсталация от него.Ако и това не стане... ще мислим друго.Мисля, че имаш материал за тестване. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост