Jump to content

Проблем с интернета под Windows 7

denZ

Препоръчан пост

Имам проблем с интернета или по-скоро със скоростта му под Windows 7. Преди всичко си беше ок, но един ден нещо стана и всичко отиде на кино - скоростите драстично спаднаха. Виках доставчика, смениха всичко, но без резултат. Вижте разликата:

http://speedtest.net/result/1195660186.png XP

http://www.speedtest.net/result/1196235786.png 7

Проблемът е стар, от година някъде, но така и не можах да си обясня какво се случва. Драйвъри слагах всякакви, очевидно не е хардуерно... Tестът е правен на чисто новичък Win.

Сподели другаде

Привет!

Принципно speedtest.net не може да бъде критерий за мерило на скоростта на нета!

Този сайт тества флаша!!!

Аз съм виждал потребители,които показват скрийншот с 136 Mb/s това да не мислиш, че е реално, след като доставчикът им отпуска 40 Mb/s?!

Разбирам притесненията ти!

Инсталирай този - Download браузър и кажи пак ли е същото - това с нищо няма да помогне в случая.Давам ти просто пример да се убедиш ти самия, до колко

е достоверен speedtest.net.Ако замерваше реално нямаше да дава различни скорости с различни браузъри.

!!!Основателни причини да се притесняваш ще имаш, ако ти е паднал даунлоуда или ъплоуда!!!

Има ли промяна, когато сваляш да речем торенти или други файлове от различни сайтове у нас и в чужбина?

Свали си един добър даунлоуд мениджър и свали някакви програмки просто за проба от наши и чуждестранни сайтове.

Да речем свали Фотошоп, Касперски и примерно Скайп, но от официалните им сайтове и покажи, с каква скорост сваляш.

След това свали няколко програмки от сървъра на Softvisia и дай да видим, как е положението.

Искам да пробваш и няколко торента от замундата, които са с много сийдъри - искам да видя дали си запълваш капацитета.

Какви скорости ти отпуска нет доставчикът ти?

А какво е положението с друга ОС...например с Линукс?

Свали си един Линукс, да речем този - ЦЪК...хем ще видим и с каква скорост сваляш от вън. :yes:

Линукса ще покаже най-точно и реално, какво е положението.

Ако и под Линукс е същото проблемът е в доставчикът ти.

Другото, за което се сещам да направиш е да вземеш машината на някой приятел/комшия и да видиш има ли разлика.

Кажи как е положението тук - ЦЪК-2

Тествай с наши и външни сървъри.Имаш ли загуби?

Дай да видим пинга, как ти е!

Сетих се и за още нещо да проверим - ланката на пълен капацитет ли ти работи?

Купи си една нова ланка...към 7-8 лв. са.Смени я и пробвай с нея.

Нооо това в краен случай.

Успех и дано съм помогнал.

Сподели другаде

Здравей,

знам, че speedtest не е съвсем точен - веднъж ми показваше download скорост 200 мб/с. Но нямам друг начин, по който да видя как е скоростта. Проблемът при сваляне на файлове не съм забелязала да го има, по-скоро при игрите. Pro Evolution Soccer 2011 - доста ми се оплакваха, дори и българи. И в Counter-strike - в сървър на люлин-нет, където по принцип играя с 1 latency, стига до 30-40. Вчера пробвах и Call of duty Modern Warfare 2, но не забелязах да има лаг.

http://www.pingtest.net/result/36666920.png - пингтест

http://www.pingtest.net/result/36667119.png - тествах 2 пъти с идеята, че вторият може и да успее да тества packet loss-a.

С линукс честно казано не ми се иска да пробвам, защото нямам ни най-малка идея как се работи с него. Имам един Ubuntu, но дали с LiveCD ще стане, че дяловете ми на харда са заети..?

С вградена лан карта съм, дъното е MSI P45 NEO3-FR. Мисля, че тарифата е тази - Скорост – 24 Mbps (не съм сигурна, защото са си сменили цените, но преди бях на нея).

Другото, което ме интересува е има ли начин с някаква програма да следя връзката помежду ни, докато играя (най-вече в PES), за да разбера дали наистина лагва, или просто хората не обичат да губят, защото и този вариант ми се върти в главата... Те са от Пловдив тези, които се оплакват. Ако пусна ping през cmd до някой от тях ще се види ли дали има проблем?

Сподели другаде