Jump to content

Няколко въпроса за IPB

Препоръчан пост

Видях темата и тъй като нямам опит в управление,модериране на форум търся решение на един въпрос.

Имам един форум който съм създал за да тествам различни модули и подобни за IPB.Темите и постовете в него са по скоро формални и не са много.Дотук добре но вече ....Има 39190 реални регистрирани потребители (активни) Няма грешка в цифрата.Как се постъпва за да огранича тоя поток на регистрации.По IP,e-mail или какво.Изключвам одобряване на потребители но дали е разумно да направя да се регистрират само от български e-mail сайтове.Някаква идея как се постъпва в подобен случай. :basketball:

Сподели другаде

Всъщност при мен е лесно.Мога да изтрия всички и всичко,да затворя форума и пак да си тествам или каквото се сетя.

Но исках да разбера как бих могъл да се справя в реална ситуация.А може би е търговска тайна? Не че няма да разбера но щеше да ме улесни много.:yes:

Сподели другаде

IP адресите са хиляди и това ме обърква.Да бяха стотина щеше да е лесно.Ако ситуацията е реална както при вас се чудя как правите избор кой да ,кой не.То излиза че при реален и работещ форум трябва поне един човек само с такива и още колко ли глупости да се занимава.Винаги съм мислил че това е фасулска работа а то излезе друго. :crosseyes1:

Благодаря за съвета и ако мога ще се възползвам. :thumbsup:

Сподели другаде

IP адресите са хиляди и това ме обърква.Да бяха стотина щеше да е лесно.Ако ситуацията е реална както при вас се чудя как правите избор кой да ,кой не.То излиза че при реален и работещ форум трябва поне един човек само с такива и още колко ли глупости да се занимава.Винаги съм мислил че това е фасулска работа а то излезе друго. :crosseyes1:

Благодаря за съвета и ако мога ще се възползвам. :thumbsup:

Така както разбирам си тестваш форум, обаче са дошли ботове и са оспамили всичко?

Може да пуснеш 'капчата'(въвеждане на символи) или някаква другата такава защита при регистрацията, където се проверява дали е човек.

Както и потвърждение за регистрация чрез мейл.

Това, което Венци ти предлага е да използваш ban филтрите. Примерно този запис 67.159.45.* означава че ще бъдат баннати всички, които има IP в диапазона 67.159.45.0-255. И за мейл може да се даде същия пример: *@tilien.com ще бъдат баннати всички с поща от tilien.com .

Тъй като при теб потребителите са много ще трябва малко да си поиграеш докато намериш колкото се може повече еднакви фактори, така че да има по-малко записи в ban таблицата.

п.п. Възнамерявам скоро въпросите в тази тема да ги отделя в отделна такава.

Сподели другаде

Както се вижда то коментари няма но потребители бол.

За момента не са оспамили но захванах темата защото ако наистина се случи в работещ форум и всичките тия регистрирани потребители решат да пишат простотии просто ще го провалят.Някои потребители са с едно IP но повечето са различни и от цял свят.Имейлите са доста различни и някои са от рода на mofffoori4359@elmiracap.com /83.21.207.35/и при тестване ми показва че се реални.Други вероятно са изпратени от localhost /сървър на собствн компютър.Изключително разнообразни и в това е проблема.

http://prikachi.com/images/596/3045596o.png

Сподели другаде

Еми тъй като е тестови форум, както каза.

Изтриваш всички потребители без твоя акаунт и ако има някой истински , и така. Най-лесно ще стане през phpmyadmin-а.

Изтриването не решава проблема.Ще ги изтрия и после пак ще го напълнят.Решението е да може да се контролира процеса.

Имам инсталиран сървър на PC_то но е по различно ако форума е в реални условия.Едва ли ще ми се отдаде по добра възможност за да разбера как да се справя с проблема.

Днес установих че има потребител с блокирано IP и пак си има достъп до форума за коментар. :yes:

Ето и някакво решенение в тази насока. /CIDR_Netmask_IP Range_.htaccess deny/ както и

Top 10 Global Spammers 1Q 2010

Сподели другаде

• 2 weeks later...

Постоянния поток от спам ботове не спират, макар че CAPTCHA е включена.

Ботовете могат да бъдат програмирани да четат написаното в картинката, но те ​​не могат да отговорят на въпроси, (особено ако е направи си сам)

Оказа се че имало решение и то е елементарно. :cap:

Сподели другаде