Sten Публикувано Март 11, 2011 Report Share Публикувано Март 11, 2011 Здравейте.Имам една плочка AD3U1333B1G9-2 - купена от магазина на Reset в Пловдив малко преди да го закрият. :( Искам да взема още една от същия модел от софийска фирма(заедно със захранване) - в сайта на A-Data видях,че има два модела,чието означение се различава само по последният знак: едниният е AD3U1333B1G9-2, а другият - AD3U1333B1G9-B - някой знае ли каква е разликата и дали това означава,че няма да могат да работят в двуканален режим? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Март 11, 2011 Report Share Публикувано Март 11, 2011 Не знам точно каква е разликата, но предполагам, че ще е някаква дребна. Може би просто по-нова партида или нещо такова. Съмнявам се да има някаква разлика между двете. Дали банките памет ще работят добре в двуканален режим зависи много повече от дънната платка, отколкото от паметта. В случая банките са достатъчно близки (да не кажа идентични), така че единственият проблем би бил ако самото дъно има някакви капризи. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Sten Публикувано Март 11, 2011 Author Report Share Публикувано Март 11, 2011 Това точно ме безпокои - ако поръчам паметта и се окаже,че не може да работи с другата в двуканален режим - ще бъде неприятно. Всъщност изпратих запитване към фирмата и очаквам техният отговор за точният модел на паметта,която предлагат. Обмислям и вариант да купя 2х DDR3 1GB 1600MHz KINGSTON HyperX например, но тогава ще трябва да търся купувач на паметта,която вече имам... Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Sten Публикувано Март 21, 2011 Author Report Share Публикувано Март 21, 2011 Здравейте отново. Днес ми пристигна втората плочка памет. Както съм писал по-горе - различават се само по последният символ от означението и по цвета на платката...може би и по използваните чипове,но да не навлизам в такива подробности...Както и да е - сложих я и отначало се разтревожих малко,защото при стартирането не видях (в съответният момент) да пише "Двуканален режим" - оказа се,че на моят БИОС това трябва да се зададе изрично в настройките на паметта. Направих го и сега изглежда наред. Направи ми впечатление обаче,че в БИОС за таймингите(и на двете плочки) пише: TCL 8 ; TCRD 8 ; TRP 8 ; TRAS 24 ; - а паметите по принцип е означена 9-9-9-24 съответно. Програми за диагностика ми показват също втората серия числа. Просто ми е интересно защо се получава такова разминаване. Дъното ми е MSI 880GMA-E45 - на него има два механични плъзгача за овърклок,но не съм ги пипал... Между другото - тъкмо чета за функцията Bank Interleaving - ако някой е правил опити с нея - моля да сподели. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Март 22, 2011 Report Share Публикувано Март 22, 2011 В BIOS настройката за таймингите на Auto ли е или ръчно са зададени стойности? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Sten Публикувано Март 23, 2011 Author Report Share Публикувано Март 23, 2011 Нищо не съм променял,освен когато добавих втората плочка - трябваше ръчно да задам двуканален режим. Повтарям - не съм забелязал някакъв проблем,само ми е интересно - паметта уж не е нещо специално - A-data Premier series доколкото разбрах... Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Март 23, 2011 Report Share Публикувано Март 23, 2011 По принцип двуканалният режим си се активира автоматично. По принцип всяка памет има чип (SPD), който се чете от BIOS, за да знае дънната платка какви тайминги да зададе. Т.е. дънната платка автоматично избира стойностите и избира компромисен вариант, ако платките памет са различни. Затова попитах как са настройките в BIOS. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
mdmzoe1 Публикувано Април 4, 2011 Report Share Публикувано Април 4, 2011 здр.имам проблем с слота на данната платка на рам паметта,закупих си нова плачка рам памет пробвах я на друк комп и си варви доволно,на даното имам два слота на единият слот варвят и двете плочки старата и новата..дали неможе да се пусне някаде от БИОСА този слот и ако може как???? ште сам адски благодарен...слотта никога не е използван:(:(:(предварително благодаря Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Април 5, 2011 Report Share Публикувано Април 5, 2011 Т.е. искаш да кажеш, че на единия слот работят и двете банки памет, докато на другия слот нито едната от двете не функционира? Ако е така, най-вероятно самият слот е дефектен. Общо взето няма оправия. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост