Mindstorm Публикувано Март 6, 2011 Report Share Публикувано Март 6, 2011 Здравейте, Надявам се да намеря начин за решение на възникналия проблем с Ваша помощ, а именно: След близо месец подсказващи един след друг проблеми ,накрая се оказа, че CMOS батерията на дънната платка си е заминала./ ??? 4 години Не са ли ДОСТА МАЛКО ???/ След измерване , напрежението и е 1.86 V. Замяната и с нова/докато се достави същата/ стана след 5 дни,и след поставянето и вече се получи следния проблем. След запускането на лаптопа, светва само Led за power и battery. Екрана е черен и никакви бутони Не функционират. Молбата ми е за компетентни мнения и начини и форми за решаване на затруднението. След връзка със support Aser, ми изпратиха линк за сваляне на BIOS/гаранцията на лаптопа е изтекла отдавна/. Как се прави самото зареждане, с какви клавишни комбинации става това и т.н. Ето и данни за самия лаптоп: Acer Aspire 4520-5803 14.1" Notebook PC AMD Athlon� 64 X2 Dual-Core (1.7GHz)Processor 120GBAMD Athlon™ 64 X2 Dual-Core (1.7GHz)Processor* 1GB installed memory /сменена на 2 GB/* 120GB Hard drive/* 8X DVD Super-Multi double-layer drive* 14.1" WXGA high-brightness (200-nit) Acer CrystalBrite TFT LCD display* Microsoft Windows Vista Home Premium Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
panevdd Публикувано Март 6, 2011 Report Share Публикувано Март 6, 2011 Как установи(хте), че батерията "си е заминала", имало ли е някакви други проблеми, които да са довели до смяна на батерията?Опитвал ли си включване със и без включено зарядно? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Mindstorm Публикувано Март 6, 2011 Author Report Share Публикувано Март 6, 2011 Установяването за "заминаването" и стана с цифров мултицет,но тъй като не в това се крие въпроса Ви,ще отговоря.В продължение на около месец,забелязох,че часовника не е вече на българския часови пояс.Другото което се забеляза,беше смяната на указаните поред сратрирвания като първо и следващи го устройства от самия БИОС. Лаптопа е с легални софтуери, платена антивирусна защита и е проверен за всякакви видове зловредни приложения за да отхвърля една по-една вероятните причини. И с включен адаптер и само на батерия проблема си оставаше. Прехвърлих на външен монитор за да премахна и съмненията в матрицата/преди това бе изключена от дъното/. Последното което проверих до тук бе самата батерия на дъното.Посочил съм напрежението и.Модела и е Sanyo ML1220. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
panevdd Публикувано Март 7, 2011 Report Share Публикувано Март 7, 2011 Възможно е при подмяната на батерията да е допусната някаква грешка - например несвързан кабел. Огледай процесора и охлаждането му, виж дали радиатора прилепва добре; пастата може да се подмени профилактично. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Mindstorm Публикувано Март 12, 2011 Author Report Share Публикувано Март 12, 2011 Благодаря за оказаното и Неоказаното съдействие. Благодаря за предположенията на Panevdd. Умишлено посочих вида на батерията за да елиминираме темата /кабели/. Последната, просто Няма как да бъде поставена неправилно. Огромна благодарност изказвам както тук така и в изпратен от мен мейл дo супорта на Acer. Надявам се един ден в България /някога/да се разбере ,че КЛИЕНТА е царя на пазара и да се защитават както неговите интереси ,така и да се запазва като такъв . Честит празник на именниците в България. P.S При наличието на същия проблем на друг потребител съм готов да предоставя необходимите данни и изпратени от Acer файлове за неговото решаване. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост