Jump to content

Препоръчан пост

Купех си лаптоп acer . Видео картата е Intel ® 4 Series Express Chipset Famaly (Intel GMA 4500m) . Общо на лична графична памет е 1308мб , специализираната памет е 65мб , споделената е 1244мб . Хора със същото видео имат по 128 256 512 мб четох че това се променя (настойва) чрез биос.Когато вляза в биос и намирам настройките и имаше video memory как точно беше и още едно смисъл памета за личната и за специализераната памет ми излизат настройки . Проблема е че тези две настройки за памета са в сиво и немога да променям мегабайтите :X някой ако може да помогне ще съм му много благодарен ! Мерси предварително :)
Сподели другаде

Мисля, че става въпрос за DVMT (Dynamic Video Memory Technology). Т.е. BIOS регулира количеството видео памет динамично в зависмост от нуждите на стартираните приложения. Ако държиш да зададеш ръчно количеството памет, потърси дали има настройка за DVMT и я промени/изключи. И все пак според мен е по-добре да не се занимаваш. Дори и да увеличиш количеството памет, няма да постигнеш нищо особено. Системата няма да може да подкарва по-добре игри.
Сподели другаде

• 1 month later...

Здравейте и от мен наскоро си закупих нов Лап Топ а ето това са и характеристиките му :

HP 625

Процесор: AMD Athlon|| P360 Dual-Core Processor 2.3

Памет(RAM): 6,00 GB

Графика: ATI Mobility Radeon HD 4200

Графика за игри: 1406 MB налична графична памет общо

Та проблема при мен е че игрите ми като например “Bulletstorm“ една не толкова тежка игра ми засича

нямам си на идеа защо

ако имате някакви идеи моля помагаите със савети

Благодаря ви предварително !!!

Сподели другаде

Знам че не е от най-добрите за игри но тази ''Bulletstorm'' например неиска кои знае какви характеристики

Processor: Intel Core 2 Duo 1.6 GHz

RAM: 1.5 GB

Video card: NVIDIA GeForce 7600 GS / ATI Radeon HD 2400 Pro

VRAM: 256 MB

HDD: 7 GB

моят лап топ мисля че ги покрива или несъм прав

благодаря за бързият одговор

Сподели другаде

Тези характеристики сигурно са минималните и се отнасят за видеокартите, предназначени за настолните компютри. Твоята видеокарта е мобилна, които карти са по-слаби от същите такива за настолен компютър. Освен това HD 4200, каквато е твоята, не се среща като отделна видеокарта за вграждане, а само като вградена в дъното за настолно PC. Оттук си направи сметка колко слаба е всъщност.
Сподели другаде