G0ld Публикувано Март 3, 2011 Report Share Публикувано Март 3, 2011 Привет. С нов windows съм и си върнах добрата стара Опера. Но забелязах,че не ми показва някой знаци. Примерно йероглифи, също забелязах,че във фейсбук например не ми показва сърце когато се напише <3, a изкарва квадратчета. Мисълта ми е в браузъра ли някъде трябва да ровя за да го оправя или от менюто за езика на windows-a? В скайп пък в ляво на контаките, никнейма на един от абонатите ми се вижда пак като квадратче, а в разговорите вдясно ми го изобразява както трябва. Та какво трябва да направя за да виждам всички знаци, фонтове, символи и т.н. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
G0ld Публикувано Март 3, 2011 Author Report Share Публикувано Март 3, 2011 И още едно проблемче за което ми трябва сигурно някоя настройка. Преди като пусна торент клиент и сърфирането е по-бавно което е нещо нормално тъй като той заема от ресурсите и интернета. Но браузването макар и по-бавно си беше съвсем на ниво.(с мозила бях) Но сега забелязвам,че като пусна юторента в който има 4,5 задачи. (опера) Не свалям нищо, само сийдвам в момента една програмка с около мб, и чакам супер много време само за да ми отвори сайт. Дори след като затворя клиента минават близо 40 секунди докато нета пак става "пъргъв". Сякаш тази последна версия на юторента ми "погълва" всичкият нет. Но преди с мозилата не ставаше така, сърфираше се сравнително добре, а сегааааа едвам ми отвори страницата. Някакви идеи? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
kras4ooo Публикувано Март 3, 2011 Report Share Публикувано Март 3, 2011 Ето тук има ръководство за езика Регионалните и езикови настройки в Windows също така инсталирай и Flash Player . Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
G0ld Публикувано Март 3, 2011 Author Report Share Публикувано Март 3, 2011 По-скоро е до насторйките в опера. Това съм го направил, кирилизирах си win-a, водех се по това ръководство. А Flash player-а е едно от първите неща които инсталирам на pc-то. А ако може инфо за другото което написах, защото ако продължава така май ще сложа пак лисицата. Поздрави Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Март 3, 2011 Report Share Публикувано Март 3, 2011 Под сърце имаш предвид знак за по-малко и цифрата 3? За каква операционна система става въпрос? Да не е някоя идиотска самоделка? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
G0ld Публикувано Март 3, 2011 Author Report Share Публикувано Март 3, 2011 Точно това <3 Ми не, win-a го ползвам от години, сега забелязам това. Чист-а SP3-ка XP (version 2002) Единственното бутано по нея е,че е кирилизирането е вградено и после не се налага да го правиш и че не иска активация с код. Тези промени са много хубави и спестяват време. Правени са от един приятел работещ дълги години във ИТ фирма. Винаги съм ползвал тази "леко променена" нормална sp3 версия на Xp, едва ли е от това. Освен да сложа една Лисица да видя там показва ли ми всичко както трябва, ако да значи трябва да се поразровя в операта. Но според мен по-важен е въпроса с това супер бавно браузване с операта когато е пуснат юторента. Преди чак такова нещо нямаше, а имах по 200 задачи в него. (Само,че както отбеялзах тогава бях с лисицата, ако има значение) Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
G0ld Публикувано Март 4, 2011 Author Report Share Публикувано Март 4, 2011 Преди малко влязох в IE. Там всичко е наред, изкара си и сърчицата и всичко. Значи утре като стана ще се ровя в операта стига преди това някой да ме насочи по-точно. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Март 4, 2011 Report Share Публикувано Март 4, 2011 Няма никаква логика браузърът да не може да изборази стандартен символ и цифра. Последната версия на Opera ли е това? Ще може ли снимка?Относно другият проблем: да си пачвал/променял максималния брой на полуотворените TCP връзки с цел "ускоряване" на тегленето? Да си човъркал настройките на uTorrent? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
G0ld Публикувано Март 4, 2011 Author Report Share Публикувано Март 4, 2011 Не, единственното което направих е да сваля последната му версия на юторента и да го инсталирам. Нищо, не съм бутал А, относно сърчицата ей сега пробах пак. Всичко е окей. Нямам си на идея защо беше станало така. Изобразява си както трябва. А сега ще почовъркам из нета със включен юторента да видим пак ли ще е толкова плачевно. Благодаря за вниманието. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
G0ld Публикувано Март 4, 2011 Author Report Share Публикувано Март 4, 2011 Справих се с проблема относно интернета. Благодаря за вниманието. Обърнах се към човек от моето ISP. Даде ми един пач за връзките, които Microsoft били ограничили по-рано заради някакъв червей на 10. БЯх забравил на този win да го сложа. Направих ги на 1000, рестнах и поне в момента нямам проблем. С пуснат торент клиент съм и разглеждам снимки в два сайта без проблем. Още веднъж благодаря за отделеното време. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Март 4, 2011 Report Share Публикувано Март 4, 2011 Странно. По-скоро би трябвало без въпросния пач да има проблеми. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
G0ld Публикувано Март 5, 2011 Author Report Share Публикувано Март 5, 2011 Ами да де. БЕз него и без тази насторйка имаше. След нея и рестарта вече минаха няколко часа и всичко е наред. Лека нощ. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Март 5, 2011 Report Share Публикувано Март 5, 2011 Моя грешка. С въпросния пач да има проблеми. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост