randaltor Публикувано Март 12, 2011 Report Share Публикувано Март 12, 2011 Ако държиш на ХР-то с това си добави проблемните драйвъри към Windows-a. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Sten Публикувано Ноември 30, 2012 Author Report Share Публикувано Ноември 30, 2012 Здравейте. Искам отново да отправя към вас същият въпрос(за избор на дистрибуция) с уточнението, че сега става въпрос за лаптоп - Samsung 300E5X. В магазина ми предлагаха да ми инсталират 7-ца(без да плащам допълнително), но аз отказах защото не ми се чакаше там 2 часа, защото мисля, че не е много законно, а и защото не харесвам тази ОС - дори без да трябва да плащам за нея. Това обаче води до сегашният ми проблем/и с линукс. Бих искал нещо, на което повечето функции да работят без да се налага да се ровя из текстови конфигурационни файлове; да има горе-долу класически изглед и по възможност да може да се направи на български - за да може да го ползва и майка ми. Инсталирах Mint Cinnamon, но при изтеглянето на файловете за езика ми дава някаква грешка. С Mint MATE - също... Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
as9993 Публикувано Ноември 30, 2012 Report Share Публикувано Ноември 30, 2012 Какво трябва да се разбира под класически изглед? Може да се прегледат Gnome 2, Gnome 3, KDE, XFCE и да се прецени, кое би било най-удачният вариант. Спрямо този избор ще препоръчваме дистрибуция. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Sten Публикувано Ноември 30, 2012 Author Report Share Публикувано Ноември 30, 2012 Gnome 3 и KDE - определено не. Gnome 2 доколкото знам е на доизживяване...освен ако имаш предвид продължението - MATE. Бих пробвал и XFCE... Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
pcko Публикувано Ноември 30, 2012 Report Share Публикувано Ноември 30, 2012 Ако избереш УСУ,мисля че ще имаш всичко(или почти),което ти трябва.Добър български и инсталирани програми,нужни за всекидневна употреба.Минтчето не е никак лоша дистрибуция,но ще трябва да доизкусуряваш и инсталираш неща дето с УСУ си ги имаш на готово.Изборът все пак си е твой,така че ти пожелавам да уцелиш точно това,което ти се иска. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
as9993 Публикувано Ноември 30, 2012 Report Share Публикувано Ноември 30, 2012 Въпреки, че е на доизживяване, Gnome 2 е достатъчно тестван, за да продължи да съществува в множество дистрибуции. Наистина недолюбвам Ubuntu и fork-овете му, но бих предложил Xubuntu. Би трябвало нещата да станат с минимални усилия. Все пак ще трябва да се изтества на конкретния лаптоп, за да се прецени дали целия хардуер работи оптимално! Според мен обаче, по-добрият вариант е Fedora с XFCE. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост