Marshala90 Публикувано Февруари 26, 2011 Report Share Публикувано Февруари 26, 2011 Здравейте, имам един проблем който е от месеци, но не съм го взимал под внимание, а и не е вкъщи (у сестрам ми е). Интернетът им е на ESCOM, а проблема е, че повечето хора около мен (да не казвам "ALL") свалят с около 1MB и повече (и 2MB), а моята скорост е ограничена ли, каква ли е не знам, но свалям с не повече от 250kb/s (200-230-40kb/s). Всички хора са с един и същ интернет, използвам рутер (Canyon CN-WF514F), няма знаение дали било то настолен или преносим компютър използвам. няма никаква разлика в интернета без значение часа колко е часа и т.н. . Въпроса ми дали има някаква програма която да премахне това ограничение или някакъв начин без програма ? Лека вечер на всички !! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
kras4ooo Публикувано Февруари 27, 2011 Report Share Публикувано Февруари 27, 2011 Първо виж в договора каква тие с коростта и я раздели на 8 и виж дали е по-висока от тази с която теглиш.Второ влиз си в настройките на рутера и там ако има ограничение го махни Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Marshala90 Публикувано Февруари 27, 2011 Author Report Share Публикувано Февруари 27, 2011 1. Не съм на договор (просто викам човека, слага си кабелите, кутии и интернета тръгва), само си плащам месечната такса, и всички са на една такса и би трябвало да са на една и съща скорост без промяна на връската с 5x - по-малко.2. Как точно да влезна в настройките на рутера, някаква програма да сваля ли или?! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
kras4ooo Публикувано Февруари 27, 2011 Report Share Публикувано Февруари 27, 2011 Пробвай с от тук Root in ако ти поиска парола пробва с user= admin pass= adminако не стане само на user пиши admin,а на pass го остави празно поле. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
nar Публикувано Февруари 27, 2011 Report Share Публикувано Февруари 27, 2011 Първо си пусни един тест от тук провери си и настройките на програмата с която теглиш, за BitComet са настроики/предпочитания/глобална максимална данлоуд скорост, ъплоуд скоростта също е от значение.Рутерът също може да ограничи скоростта, но ако е кабелен, а ти си единственият му потребител, това е малко вероятно.Виж съседите, при тях как е.Късмет! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Marshala90 Публикувано Февруари 28, 2011 Author Report Share Публикувано Февруари 28, 2011 1. @Kras4ooo, тоя линк дето си ми го дал неше да го отвори, не ми зарежда нищо, а к'во остава за парола . Ако ти го пускаш и спираш, пусни го! 2. @eto ами видях си uTorrent-a и няма проблем при него, то самата скорост не е такава само при торентите, а от който и да било сайт не надскача 250kb/s. Измерих си скоростта в сайта който ми даде и направих едан снимка на рутера (ако изобщо е от значение). Какво точно да видя при съседите , с каква скорост свалят от тях, посредством рутер или не, каква е скоростта им през моя рутер?Скорост - по-висока е от моята.Свързване - без значение дали е рутер или не, скоростта им е по-висока, а от моя си рутер който и да се е вързал си е толкоз Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Март 1, 2011 Report Share Публикувано Март 1, 2011 Да видим дали съм разбрал правилно. Ти и съседите ти сте на един и същ доставик, като всеки си има свой акаунт. Те обаче свалят с висока скорост, докато ти сваляш с ниска. Опитай да свържеш мрежовия кабел директно в компютъра, без да минава през рутера. Ако няма разлика, е време да говориш с доставчика ти. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Marshala90 Публикувано Март 1, 2011 Author Report Share Публикувано Март 1, 2011 Мда, така се получава за жалост . По-късно ще пробвам и ще докладвам дали има някаква промяна . Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Marshala90 Публикувано Април 9, 2011 Author Report Share Публикувано Април 9, 2011 Не съм пробвал със кабела в компютъра (треа да си търся някъде името и паролата, после треа да му се обаждам, че искам да се конектна, 'щото не ми разпознава лан каратата и да я активира...), но каза, че при него всичко е наред и връската си я е показвала нормално. Каза, че най-вероятно треа да е от рутера нещо и да пробвам с някой друг рутер който е от мрежата на ESCOM тука. Тия дни ще пробвам, но има ли някакъв начин сега да проверя дали имам някакво ограничение или не :? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Април 9, 2011 Report Share Публикувано Април 9, 2011 но има ли някакъв начин сега да проверя дали имам някакво ограничение или не :?Евентуално някой от сайтовете за измерване на скоростта, но те не са чак толкова точни и категорични. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Marshala90 Публикувано Април 15, 2011 Author Report Share Публикувано Април 15, 2011 Е те нямат чак толкова големи разлики, но както и да е. Току-що взех от един фр. рутера му, свързах го и вижте какъв е резултатът от speedtest-а на снимка по-долу. И'ам няк'во ограничение от рутера ли не знам... Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Април 16, 2011 Report Share Публикувано Април 16, 2011 Явно проблемът е наистина в самия рутер. Сигурен ли си, че моделът е точно WF514F? В сайта на Canyon не намирам модел с F накрая. Твоят рутер с коя версия на фърмуеъра е? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Marshala90 Публикувано Април 17, 2011 Author Report Share Публикувано Април 17, 2011 В интерес на истината, к'во е т'ва "F" дето съм го писал . Модела е Canyon CN-WF514M, а относно Firmware-а не знам с кова версия е (не знам как да я проверя де), не ми се и upgrade-ва или пък reset-ва за да не му се изгубят нещо настройките. Мисля, че ше треа да викна тия от нет-а да дойдат да си го пренастроят и току-виж се е оправило . Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост