nono Публикувано Февруари 26, 2011 Report Share Публикувано Февруари 26, 2011 Здравейте!Първо да попитам от къде мога да си взема изгодно 20GB Solid-State Disk понеже имам едно малко лаптоп-че и го изтърваха и от сервиза ми казаха ,че е от SSD-то?И второ трябва ми Ви лан антена и се спрях на този модел http://aukro.bg/item1473656452-wlan-antena-bezplaten-bezzhichen-internet.html та думата ми е ако има някой по запознат с тези устройства да изрази мнение и евентуално да ми предложи нещо на тази цена оринтировачно до 50-тина лв.Благодаря предварително! П.С. wireless-a ще се ползва на стационарен компютър и дистанцията от източника на сигнал е около 700 метра наййй-много!Благодаря още веднъж! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
panevdd Публикувано Февруари 26, 2011 Report Share Публикувано Февруари 26, 2011 Трябва ти само антена или антената + устойството? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Sten Публикувано Февруари 26, 2011 Report Share Публикувано Февруари 26, 2011 Тези дискове не са особено евтини(все още ) - мисля че трябва да си по-сигурен дали проблемът наистина идва оттам. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
nono Публикувано Февруари 26, 2011 Author Report Share Публикувано Февруари 26, 2011 ами трябва ми устройство + антена.А относно диска от сервиза ми казаха ,че е от това ... Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Sten Публикувано Февруари 26, 2011 Report Share Публикувано Февруари 26, 2011 Извинявай ако съм твърде любопитен,но аз бих проверил за да съм сигурен доколкото е възможно. Чел съм,че SSD дисковете понеже нямали движещи се части уж били по-надеждни. Разбира се - ти решаваш дали да се занимаваш повече с проблемният диск...например ако можеш да го включиш другаде(не съм наясно какви точно са му конекторите) или да включиш друг харддиск към лаптопа... Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
panevdd Публикувано Февруари 26, 2011 Report Share Публикувано Февруари 26, 2011 Потърси нещо с насочена антена, например EW-7317UHg. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
nono Публикувано Март 10, 2011 Author Report Share Публикувано Март 10, 2011 Благодаря за предложенията!Понеже намерих едно устройство TP-Link и ми се наложи да си купя само антена и така и направих благодаря за съветите! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
nono Публикувано Април 3, 2011 Author Report Share Публикувано Април 3, 2011 Здравейте!Преди време бях питал за антена и устройство и т.н. Значи купих си следната антена (снимките долу) ,а ето и нейните характеристики: *Electrical Specifications Antenas :Gain 18 dBiFeature2.4 Ghz ISM band compatible with IEEE 802.11b/g/nPremium RP-SMA-J connector100MHz bandwidthV.S.W.R < 1.5:1 SpecificationFrequency: 2400-2500 MHz Length: 68cm Half-power beam width: Horz 18 degree / Vertical: 18 degree Rated Power: 50W Package Include1pc 18dBi YAGI antenna1pc 1.5 meter cable with SMA connector2pcs U-boltsHousing Oxidated aluminum alloy имам и едно устройство TP-Link TL-WN722N.Има около 5-6 метра от пц-то до евентуалното място на монтаж и си мислех за кабел , с който да удължа антената ,обаче до колкото знам на метър пада по около 1.5 до 2 децибела.И затова си взех просто ЮСБ удължител и така удължих разстоянието от пц-то до устройството!Обаче сигнала е слаб хваща 2 черти и въпроса ми е дали няма нещо ,като усилвател ,който да сложа веднага след антената и така да си усиля сигнала? Разстоянието е около 500 метра.Също така ако може някой предложения направо ,като трябва ще я продам тази антена и устройство!Благодаря! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост