Jump to content

AVI файл-Как да го обработя?

Препоръчан пост

Здравейте,

Искам да направя нещо просто , само дето не знам как.:(

С каква програма и как точно мога да коригирам AVI файл като целта ми е да удължа времето на филма чрез удояване или утрояване на броя кадри?

Искам да избера поотделно всеки кадър, който ми трябва и да го клонирам неколкократно.

Става дума за много къс клип.Знам приблизително броя кадри на игрален филм примерно, но случая ми е друг :)

Има ли някой с повече време да ме светне?

Благодаря!

Сподели другаде

Всъщност не е толкова просто, защото трябва и аудио потокът да бъде редактиран. За жалост не се сещам за програма, която да извършва такива неща. И все пак каква е целта ти? Може би ще има някакво друго решение.
Сподели другаде

Така, значи frame rate на клипа е 25 (Дано се изразявам правилно); много е къс - около 15 секунди.Част от кадрите са замъглени , а друга част- са ясни.Идеята ми е да оставя ясните, но с по-голяма продължителност като се вместя в същия лимит време.Затова си представях така нещата - кадър по кадър (от ясните) ги клонирам неколкократно и получавам резултата.Аудио изобщо няма в случая, така че отпада тая грижа.
Сподели другаде

Така, значи frame rate на клипа е 25 (Дано се изразявам правилно); много е къс - около 15 секунди.Част от кадрите са замъглени , а друга част- са ясни.Идеята ми е да оставя ясните, но с по-голяма продължителност като се вместя в същия лимит време.Затова си представях така нещата - кадър по кадър (от ясните) ги клонирам неколкократно и получавам резултата.Аудио изобщо няма в случая, така че отпада тая грижа.

Моето скромно предложение е на използваш ТАЗИ ПРОГРАМКА , а от ТУК можеш да видиш как се работи с нея ! Дано съм ти бил полезен!

Сподели другаде

VirtualDub и Avidemux са безплатни и могат да експортнат цялото клипче към серия от .jpg .bmp и т.н.т. след това си избираш кадрите и по обратния път сглобяваш филмче.

Резултата вероятно ще е некрасив но пробвай.

Сподели другаде

Мноого,много благодаря!

Ще го пробвам веднага.

Ръководството е направено като за малоумни (т.е. като за мен),много е хубаво.Не са ми големи познанията във видео форматите и ми се иска да намеря подобно "ръководство" по тая тема...имам предвид AVI, MPG,MPEG,WMA и т.н.Кое е кодек,кое е "формат"...Тия неща са ми пълна каша.В края на краищата искам да разбера кой формат дава най-високо качество на изображение и когато сейфвам в избрания формат как да подредя настройките за да докарам нещата 1:1 с оригинала.Такива работи...:)

Поздрави на всички тук! :)

Сподели другаде