Jump to content

Забиване на switch

Препоръчан пост

Здравейте,

вчера внезапно останах без интернет по-много странен начин,както си стоях нета изчезна направих един repair на връзката и ми изписа limited connection....отидох тази сутрин на рецепцията(на общежитие съм(ТУ-Варна)кв.Левски бл.18)викам и така стана тя звънна на админа,някакъв човек е идвал днес докато съм бил на университет и е казал на съквартиратите ,че проблема не е от розетката в стаята нито от кабелите,а имало някой на етажа който си играел с някав лан кабел и от един изход на розетката от където излиза кабела го вкарва в друг(от общо 3)и за това се получавало така да ама за 2 дена 2 пъти и то само на мен в другите 2 изхода на розетката има нет.Та въпроса ми е така като този някой връзва кабела в розетка какво точно причинява че switch-а да забива?и сега утре ще ходя пак да се разправям :)

Сподели другаде

Оказа се че проблема е от моя комп но не се знаело точно от къде(то тея дет подържат нета са остави...) значи предполага се че е от лан картата и в което гнездо се вклуча и switch-а забива.Сега се мъча с ена лан карта на USB DM9601 тя работи ,но взема си ип адрес всичко точно,вътрешна мрежа имам,обаче нз каква е системата тук но когато се закачиш за мрежата отваряш browser-a и се логваш да ама с тая карта на usb не ми зарежда тази вътрешна страница.Идеи?
Сподели другаде

ем аз сканирах с Microsoft Security Essentials,Kaspersky Anti-Virus 2011 и сега ще направя един скан и с Malwarebytes' Anti-Malware да видим какво ще излезе...

и имам едно питане отностно една доста стара лан карта на pcmcia 3Com® EtherLink® III LAN PC Card 3C589D-COMBO която има настойка rj45 или coax интерестното е че при rj45 пише че кабела е изкаран а при коаксиал уж се конектва но не взема ип смених драйвер,и пак не става???

Сподели другаде

За връзката с кояксиален кабел не се прави проверка за свързаност, за разлика от връзката по LAN.

Можеш да провериш дали нямаш утечка по корпуса на компютъра (а оттам и по кабелите) и затова да забива switch-а.

Сподели другаде

Ммм отечки няма аз си отварях лаптопа миналта седмица за да видя кво става,защото вградената лан карта нещо не е наред и трябва малко да се размърда кабела докате се свърже,затворх го сичко беше наред до този понеделник,когато имаше забиване.Сканирах с Malwarebytes' Anti-Malware и откри 2 инфектирани файла.Прикачил съм лог файла,някой ако може да помогне,мисля си да отида да си купя някаква друга лан карта на USB да видя дали и с нея ще е така,защото вчера се вързах с кабел с тази на usb към един adsl модем дето ги раздават виваком и можел да се настрой и като рутер вземам ип адрес от dhcp сървъва и пак същата работа вътрешна мрежа има ping към gateway има обаче вътрешната страница за логване не я зарежда!?!

mbam-log-2011-02-25 (15-09-48).txt

Сподели другаде

Добър вечер,преди малко един приятел ми вика то за да забива така switch-а имаш някакъв вирус дето прави много голям трафик по мрежата и за това забива switch-a и каза да съм форматирал целия диск и щало да е ок всичко сканирах с няколко антивирусни и вируси не откривам освен тези от mbam,някакви идеи какво да правя?
Сподели другаде

Сканирай и с SUPERAntiSpyware Free и/или Hitman Pro.

За SUPERAntiSpyware:

- стартирай програмата;

- кликни бутон Scan your Computer (Сканиране на компютъра);

- вляво избери само дял C:, а вдясно избери Perform Complete Scan (Извърши пълно сканиране);

- кликни Next и изчакай програмата да сканира;

- кликни OK на съобщението;

- ако има засечени заплахи, кликни Next, за да се премахнат гадинките, OK на потвърждението и накрая Finish;

- кликни бутон Preferences... (Настройки) и иди на подпрозорец Statistics/Logs (Дневници), маркирай последния лог по дата и кликни бутон View Log... (Покажи дневника);

- копирай съдържанието му тук.

За Hitman Pro:

- стартирай файла и кликни Next;

- постави отметка на I accept all terms of the license agreement и кликни Next;

- избери No, I only want to perform a one-time scan to check this computer и кликни Next;

- изчакай да приключи сканирането;

- ако бъдат открити заплахи, кликни Next;

- кликни Activate free license, потвърди с OK и кликни Next;

- изчакай да приключи премахването и кликни Next;

- ако има нужда от рестартиране, ще има бутон Reboot, който го кликни; противен случай кликни Close.

Сподели другаде

Ами ако имам някакъв гад който да птави трафик през LAN не трябва ли да прави и през WLAN защото от няколко дена ползвам една безжична мрежа и нямам никакъв проблем сканирах с програмити,изчистих(уж) сложих пак ланката на usb и пак неще.Ето един шот какво става и какво трябва да бъде :)

П.С:Най-вероярно ланката на usb не е наред ама нз точно какво?

post-18815-012676700 1298823497_thumb.jpg

post-18815-099535200 1298823508_thumb.jpeg

Сподели другаде