KamiEl Публикувано Февруари 22, 2011 Report Share Публикувано Февруари 22, 2011 Здравейте! Преди време бях абонат на БТК ADSL.От тогава ми остана един Wireless ruter.Сега съм на друг кабелен доставчик. Мога ли да използвам този рутер за оператора, на който съм сега? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
panevdd Публикувано Февруари 22, 2011 Report Share Публикувано Февруари 22, 2011 Кажи какъв е модела на рутера и по какъв начин получаваш достъп до Интернет сега.Едва ли някой ще се наеме да гадае и да ти пише конкретни съмети при тази информация, която си написал(а). Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
KamiEl Публикувано Февруари 24, 2011 Author Report Share Публикувано Февруари 24, 2011 Рутера е CE1588. Връзката ми е LAN ( PPPoe ). Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
rokoo Публикувано Февруари 24, 2011 Report Share Публикувано Февруари 24, 2011 Рутера е CE1588. Връзката ми е LAN ( PPPoe ).Блестящо обяснение.Все едно лека кола - G 1.4 16V и който може нека да каже каква е колата.Като си знаеш модела виж упътването за него в интернет и там ще разбереш дали е рутер или модем.Ако имаш и паролата пак ще разбереш за какво става. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
SexyGazar4e Публикувано Февруари 25, 2011 Report Share Публикувано Февруари 25, 2011 Блестящо обяснение.Все едно лека кола - G 1.4 16V и който може нека да каже каква е колата.Като си знаеш модела виж упътването за него в интернет и там ще разбереш дали е рутер или модем.Ако имаш и паролата пак ще разбереш за какво става. А бе ем не ги разбирате ем пишете, човека ти е написал, че е БИЛ на БТК и е имал Wireless рутер. Кое не можа да разбереш ? И каква е разликата между рутер и модем на БТК, че лично Аз не виждам такава, хем съм тяхен потребител от 3 години ? Колкото по темата да, модема можеш да си го използваш, просто преди да го прехвърлиш виж настройките на текущият.Ще ти трябват следните настройки: Hostname:Domain:Primary DNS server: <--> На моят модел, имам опция, която ми позволява само да ги въведе, не знам на тоз как му седят амбалажите. Също така дай информация какъв е този интернет, който получаваш.Какво е ИП-то ( статично/динамично) ?Ако е статично след рутера ще стане динамично, ако ли не ще трябва да му настройваш DHCP.Дай информация и за операционната система с която си, защото щом си го включил наскоро, може интернета да е с IPv6 протокол (малко трудно ама все пак). Па другият път като пускаш тема за да не се получава така, пиши всичко дори и излишно да е. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
rokoo Публикувано Февруари 25, 2011 Report Share Публикувано Февруари 25, 2011 А бе ем не ги разбирате ем пишете, човека ти е написал, че е БИЛ на БТК и е имал Wireless рутер. Кое не можа да разбереш ? И каква е разликата между рутер и модем на БТК, че лично Аз не виждам такава, хем съм тяхен потребител от 3 години ?.....................................................Виждам че „много ги разбираш нещата“ затова ще те питам и аз нещо.Щом няма разлика според теб защо не може човек да си сложи свой рутер вместо техния. Моя рутер е доста по свестен със сменяем Linux firmware,сложил съм му 2 gb памет но как да го поставя вместо тяхния?PP.Аз ли да отговоря или специалиста. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
panevdd Публикувано Февруари 25, 2011 Report Share Публикувано Февруари 25, 2011 KamiEl, ако можеш, кажи някакви спецификации на този ругер, който имаш - кажи поне какви входове/изходи има.Доколкото знам, модемите/рутерите на Vivacom работят с връзка през телефонната линия, т. е., няма как да включиш LAN кабел във WAN port-а. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
SexyGazar4e Публикувано Февруари 25, 2011 Report Share Публикувано Февруари 25, 2011 Виждам че „много ги разбираш нещата“ затова ще те питам и аз нещо.Щом няма разлика според теб защо не може човек да си сложи свой рутер вместо техния. Моя рутер е доста по свестен със сменяем Linux firmware,сложил съм му 2 gb памет но как да го поставя вместо тяхния?PP.Аз ли да отговоря или специалиста. Ми то е прост отговора бе братле като тебе.. Щотооо за да ползваш техният интернет се иска техен модем.. сеш ? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
draco_volans Публикувано Февруари 25, 2011 Report Share Публикувано Февруари 25, 2011 Ми то е прост отговора бе братле като тебе.. Щотооо за да ползваш техният интернет се иска техен модем.. сеш ? "Братле", а ти за умерен тон и комуникативност, чувал ли си? Не ти е за първи път да ти се напомня за тези понятия..., но ти явно не се предаваш... Давам ти съветче - подобни бъдещи изяви няма да се толерират във форума. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
SexyGazar4e Публикувано Февруари 25, 2011 Report Share Публикувано Февруари 25, 2011 draco_volans "Братле" глух съм, ама мога да чета Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
rokoo Публикувано Февруари 26, 2011 Report Share Публикувано Февруари 26, 2011 Ми то е прост отговора бе братле като тебе.. Щотооо за да ползваш техният интернет се иска техен модем.. сеш ? Ей човече с обиди няма да станеш по знаещ.Ако нямаш понятие за какво става на въпрос не се излагай.Казвай за неща от които разбираш и няма да изпадаш в такова положение.А сега за модема:Модемите преобразуват входящия сигнал от аналогов към цифров или обратно.Някои модеми могат да изпълняват и ролята на рутер.Рутерите са за разпределяне на интернета а не да преобразуват сигнала.Затова казах че трябва детайлна информация за БТК модема за му се отговори.Не става без да знаеш точното устройство защото са с различни функции. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
SexyGazar4e Публикувано Февруари 26, 2011 Report Share Публикувано Февруари 26, 2011 Еми точно така, значи те искат да получат нещо на готово. Дават няква мижава информация и Аз отговарям с това, което разполагам.Не съм прочел никъде какъв интернет сигнал идва и още куп информация, която трябва да се сподели за да мога да му помогна. Пита ме дали може не е казал информация, и отговарям да може. Разбира се като има различни критерий отговора може да е различен.Колкото до това дали ще поумнея съмнявам се дали ще е от този форум, нямам и за цел да те обиждам. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост