alloptions Публикувано Февруари 23, 2011 Author Report Share Публикувано Февруари 23, 2011 Да, можеш да ползваш Driver Cleaner или Driver Sweeper; в тази тема е описана процедурата. Нестава с тези драйвери: ac97ICH2AUDThe drivers for this device are not installed. (Code 28) To reinstall the drivers for this device, click Reinstall Driver. WDM_A404This device cannot start. (Code 10) Click Troubleshoot to start the troubleshooter for this device. Да неби да трябва нова звукова и каква ще ми свърши работа - моля препоръчай. Какво ли не опитахме няма май да стане този звук.Това ли бяха всички вариянти или има още скрити козове , за да излъжем този windows да пусне звука. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
panevdd Публикувано Февруари 23, 2011 Report Share Публикувано Февруари 23, 2011 Не се сещам за други варианти.Възможно е проблемът да е хардуерен; можеш да занесеш машината в сервиз, за да я изтестват подробно.Предполагам, че всяка звукова карта за PCI ще ти свърши работа. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
alloptions Публикувано Февруари 23, 2011 Author Report Share Публикувано Февруари 23, 2011 При мене винаги се срещат едни проблеми дето много рядко изникват.Ами ще отида в сервиз и после ще пиша , ако се установи проблем какъв е бил или дали съм купил- ще се разбере следващите дни, но най-вероятно другата седмица.БЛАГОДАРЯ ЗА ВНИМАНИЕТО И СЪДЕЙСТВИЕТО. ЩЕ СЕ ПОСТАРАЯ ДА РАЗНИЩЯ СЛУЧАЯ И ПО ТОЗИ НАЧИН ДА СЪМ ПОЛЕЗЕН ЗА ДРУГИ ПОТРЕБИТЕЛИ.Сега ще отивам да гледам Интер - Байерн М. пък другото от майсторите. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Февруари 24, 2011 Report Share Публикувано Февруари 24, 2011 Звуковият чип е на C-Media, не на Realtek, така че правилният драйвер трябва да е точно последният, който си споменал в първия коментар по темата и най-вероятно си изтеглил от нас (от тук). Т.е. според мен е най-добре да се деинсталират всякакви звукови драйвери и да се почистят. Почистването на Realtek е лесно, защото Driver Sweeper може да го почисти. С драйвера на C-Media обаче е по-сложно, защото неговото почистване се поддържа само от Driver Cleaner.net, която е платена. След деинсталацията на драйверите и почистването им (доколкото е възможно) да се инсталира точно този драйвер, който споменах в началото. Още по-добре би било ако се преинсталира системата с форматиране на дяла и се инсталират само:- драйверите за хардуерните компоненти- кодеци и/или плеър с вградени такива- евентуално Adobe Flash Player, ако ще се тества онлайн поток.Това, ако ти се занимава отново разбира се.В такъв случай ето линкове към актуални драйвери:- драйвер за дънната платка: Intel INF Update Utility- драйвер за видео картата: NVIDIA ForceWare- драйвер за AMR модема: Intel ICH2 PCtel AMR Modem Driver (първо тествай без него и ако има проблеми, тогава го инсталирай)- драйвер за мрежовата карта (за всеки случай): Realtek RTL81XX Driver Някои доуточнителни въпроси...При абсолютно всички видео файлове/клипове (AVI, MKV, OGM, FLV, MP4 и т.н.) ли се случва това?При всеки ли плеър се получава така?А при слушане на аудио файлове с Winamp, foobar2000, AIMP, XMplay или някой друг подобен плеър?Когато звукът изчезне, извежда ли се някакво съобщение за грешка, плеърът забива ли или изглежда сякаш всичко е наред, но просто няма звук?Когато звукът изчезне в звуковите настройки в контролния панел на Windows изменя ли се нещо - да изчезва звуково устройство или да се сменя?Когато звукът спре услугата Windows Audio активна/стартирана ли е (Start -> Run -> services.msc -> OK)? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
alloptions Публикувано Февруари 24, 2011 Author Report Share Публикувано Февруари 24, 2011 Звуковият чип е на C-Media, не на Realtek, така че правилният драйвер трябва да е точно последният, който си споменал в първия коментар по темата и най-вероятно си изтеглил от нас (от тук). Т.е. според мен е най-добре да се деинсталират всякакви звукови драйвери и да се почистят. Почистването на Realtek е лесно, защото Driver Sweeper може да го почисти. С драйвера на C-Media обаче е по-сложно, защото неговото почистване се поддържа само от Driver Cleaner.net, която е платена. След деинсталацията на драйверите и почистването им (доколкото е възможно) да се инсталира точно този драйвер, който споменах в началото. Още по-добре би било ако се преинсталира системата с форматиране на дяла и се инсталират само:- драйверите за хардуерните компоненти- кодеци и/или плеър с вградени такива- евентуално Adobe Flash Player, ако ще се тества онлайн поток.Това, ако ти се занимава отново разбира се.В такъв случай ето линкове към актуални драйвери:- драйвер за дънната платка: Intel INF Update Utility- драйвер за видео картата: NVIDIA ForceWare- драйвер за AMR модема: Intel ICH2 PCtel AMR Modem Driver (първо тествай без него и ако има проблеми, тогава го инсталирай)- драйвер за мрежовата карта (за всеки случай): Realtek RTL81XX Driver Някои доуточнителни въпроси...При абсолютно всички видео файлове/клипове (AVI, MKV, OGM, FLV, MP4 и т.н.) ли се случва това?При всеки ли плеър се получава така?А при слушане на аудио файлове с Winamp, foobar2000, AIMP, XMplay или някой друг подобен плеър?Когато звукът изчезне, извежда ли се някакво съобщение за грешка, плеърът забива ли или изглежда сякаш всичко е наред, но просто няма звук?Когато звукът изчезне в звуковите настройки в контролния панел на Windows изменя ли се нещо - да изчезва звуково устройство или да се сменя?Когато звукът спре услугата Windows Audio активна/стартирана ли е (Start -> Run -> services.msc -> OK)? Относно оточнителните въпроси.-звука изчезва при аудио и видео файлове , при интернет клипове всичко-не несе извежда никакво съобщение , просто си продължава да работи, но без звук било то филм , клип в нета или музика-при всеки плеър да-нищо не се изменя и звуковото устройство не изчезва нито в дивайс мениджъра се появяват проблеми- услугата в windows audio си е стартирана , а когато рестартирам устройството тръгва звук за момент и пак изчезва Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Февруари 25, 2011 Report Share Публикувано Февруари 25, 2011 Ще е добре да опиташ това, което описах по-горе: да преинсталираш системата и на чисто да пробваш с минимално количество драйвери и софтуер. Знам, че е досадно, но проблемът е много странен и не ми идва нищо друго на ум в момента. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
alloptions Публикувано Февруари 28, 2011 Author Report Share Публикувано Февруари 28, 2011 Здравейте, отново . Благодаря на двама ви , че се помъчихте заедно с мен да решим проблема.И така - не го дадох компютъра на анализ, защото за мен е безмислено - ясно е че звуковата е издала багажа, а и чух от едно място , че е нещо обичайно за този модел звукови съчетани с евтини дъна. Просто им идва времето.Но както и да е купих си ESTILLO C-MEDIA 8738 с PCI - мушнах я и инсталнах драйверите с които вървеше в пакет звуковата и сега о чудоимам звук след толкова дни. Разбирасе забраних от биоса вградената. Това е от мен по този проблем. Проблемът се реши с 16 лева за нова звукова карта. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
alloptions Публикувано Март 14, 2011 Author Report Share Публикувано Март 14, 2011 Не си взимайте такава карта , ако ще ползвате микрофона, защото дават проблеми на тази която взех не работеше буксата, а на новата която ми дадоха се чува много тихо и с ехо- не е от настройки. Но аз реших проблема, като насочих записа на звук през вградената звукова , а възпроизвеждането към новата PCI-ка.Така , че , ако е възможно се насочете към модел карта. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост