artgun Публикувано Февруари 20, 2011 Report Share Публикувано Февруари 20, 2011 Здравейте, Бързам да заявя, че не се имам за голям специалист, но честно казано ми писна !За какво става въпрос ? - Имам компютър с 3 хард диска. Два с големина 120 ГБ, а единият 500. Всички имат по 2 дяла с различна големина, като на първият диск ( 120 Гб, той е най стар ~ 6 г. ) има още един, 3-ти дял с големина 3,5 ГБ форматиран под FAT32 - за пейдж файл. Решавам да преинсталирам Windows 7 и започват главоболията. На пръв поглед елементарна операция, дори може да стане и без същинска ( конвенционална ) инсталация, но решавам да позагубя малко време по традиционния начин. Ще инсталирам на втория хард диск с големина 120 Гб, разделен на два дяла, където досега беше инсталирано копие на същия Уиндоус. Посочвам на инсталатора въпросният дял С , като предварително съм го изтрил, после пак съм го създал и форматирал. Инсталацията свършва, следва рестарт и се оказва, че незнайно как на споменатият 3,5Гб дял използван досега за swap файл се намира буут лоудъра на Уиндоус 7. Изумително ! Как го разбрах - ами с толкова дискове се налага да се сменят буквичките на устройствата за по-голяма прегледност - на въпросният дял не ми позволи. Показах защитените файлове и разбрах. Тук направих грешка. Вместо да стартирам FreeBSD и просто да поправя нещата реших, че рипеър диска на Уиндоус 7 ще се справи. Заредих буутъбъл диск на Acronis Disk Director и видях, че незнайно как пейдж дяла ( 3,5Гб ) е станал активен. Отнех му опцията и го форматирах. Направих активен дяла на който инсталирах Уиндоус-а. Стартирах Уиндоус 7 рипеър диска и си помислих, че всичко ще е наред - да ама не ! Последва нова рипеър процедура и после още една, и още една, и накрая нова инсталация. Мислите си, че вече всичко е наред ?! Уиндоус 7 дори сега не може да се стартира ! След първият рестарт не можа да зареди операционната система. Седи си на "Verified DMI pool data" и така... Имах нужда да споделя гнева си с някого ! Не мога да повярвам, че инсталатора е толкова зле измислен ! Все си мислех, че са изпипали нещата, но уви !Утре ще го мисля. Благодаря за вниманието ! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост