chino_sz Публикувано Февруари 20, 2011 Report Share Публикувано Февруари 20, 2011 Днес си инсталирах Windows XP и Windows 7 на два отделни дяла и сега съм в XP, а проблема е че немога да съ върна в Windows 7. Като рестартирам не ме пита с коя операционна система да тръгне компютъра ми, а направо си тръгва с Windows XP.Как мога да подкарам седмицата?Благодаря предварително. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
avalon72 Публикувано Февруари 20, 2011 Report Share Публикувано Февруари 20, 2011 Зареди от диска на Windows 7 и избери опцията "Поправи моя компютър" (долу вляво като линкче). Така ще бъде поправен буутмениджъра и ще те пита. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
karretto Публикувано Февруари 20, 2011 Report Share Публикувано Февруари 20, 2011 Имам инсталиран win7 на 1 хард и сега искам на друг хард да сложа XP без да повредя седмицата как да стане? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
avalon72 Публикувано Февруари 20, 2011 Report Share Публикувано Февруари 20, 2011 Инсталираш Windows XP на другия хард диск и после, ако не те пита кое да зареди, извършваш гореописаната операция. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
chino_sz Публикувано Февруари 23, 2011 Author Report Share Публикувано Февруари 23, 2011 направих това което каза, след това дадох формат на харда където беше Wondows XP и ги слях с този на Windows 7, обаче отново ме пита с коя система да ме пусне първо, как мога да го премахна това питане? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
-TEN4O- Публикувано Февруари 23, 2011 Report Share Публикувано Февруари 23, 2011 Цък .Можеш да разгледаш ръководството тук и по специално "Select "Install the Vista/7 Bootloader to the MBR" from the second menu, then click "Write MBR" просто цъкаш Write MBR и рестартираш за тест. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
jelio_jelev Публикувано Март 20, 2011 Report Share Публикувано Март 20, 2011 Здравейте!За да не отварям нова тема ще си позволя да задам моя въпрос в тази.След една хибернация компютърът не се събуди. Дава син екран със stop: 0x0000006b и по никакъв начин не тръгва. Нито в safe mod, нито последната добра конфигурация. С XP Pro SP3 съм, а компютъра е от подписа ми.Уиндоуса е на два дена. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Март 20, 2011 Report Share Публикувано Март 20, 2011 При опит за стартиране на системата опитвал ли си да избере Last Good Known Configuration? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
jelio_jelev Публикувано Март 21, 2011 Report Share Публикувано Март 21, 2011 Да пробвал съм всички вариянти. Safe mod с мрежа, без мрежа, Last Good Known Configuration. Резултатът е един и същ, син екран с въпросната грешка. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
crazyfrog Публикувано Март 22, 2011 Report Share Публикувано Март 22, 2011 Пробвай поправка на 7-мицата. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
jelio_jelev Публикувано Март 22, 2011 Report Share Публикувано Март 22, 2011 Няма седмица само с XP съм. И немога да го поправя, защото като сложа диска с уиндоуса не намира старата инсталация, а направо ме пита за формат и нова инсталация. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Март 22, 2011 Report Share Публикувано Март 22, 2011 Тогава се опасявам, че най-бързото и смислено решение би било преинсталация с форматиране. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
jelio_jelev Публикувано Март 23, 2011 Report Share Публикувано Март 23, 2011 Така ще направя, но ми беше любопитно какво се е омазало след заспиването и защо не мога да ползвам тази функция. Щях да наглася UPSa да не гаси компютъра, а да го приспива ама уви. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост