Jump to content

Проблем с две OS на един компютър.

chino_sz

Препоръчан пост

Днес си инсталирах Windows XP и Windows 7 на два отделни дяла и сега съм в XP, а проблема е че немога да съ върна в Windows 7. Като рестартирам не ме пита с коя операционна система да тръгне компютъра ми, а направо си тръгва с Windows XP.Как мога да подкарам седмицата?Благодаря предварително.
Сподели другаде

Зареди от диска на Windows 7 и избери опцията "Поправи моя компютър" (долу вляво като линкче). Така ще бъде поправен буутмениджъра и ще те пита.
Сподели другаде

направих това което каза, след това дадох формат на харда където беше Wondows XP и ги слях с този на Windows 7, обаче отново ме пита с коя система да ме пусне първо, как мога да го премахна това питане?
Сподели другаде

Цък .Можеш да разгледаш ръководството тук и по специално "Select "Install the Vista/7 Bootloader to the MBR" from the second menu, then click "Write MBR"

просто цъкаш Write MBR и рестартираш за тест.

Сподели другаде

• 4 weeks later...

Здравейте!

За да не отварям нова тема ще си позволя да задам моя въпрос в тази.

След една хибернация компютърът не се събуди. Дава син екран със stop: 0x0000006b и по никакъв начин не тръгва. Нито в safe mod, нито последната добра конфигурация. С XP Pro SP3 съм, а компютъра е от подписа ми.

Уиндоуса е на два дена.

Сподели другаде

Няма седмица само с XP съм. И немога да го поправя, защото като сложа диска с уиндоуса не намира старата инсталация, а направо ме пита за формат и нова инсталация.
Сподели другаде

Така ще направя, но ми беше любопитно какво се е омазало след заспиването и защо не мога да ползвам тази функция. Щях да наглася UPSa да не гаси компютъра, а да го приспива ама уви.
Сподели другаде