Grassh0ppeR Публикувано Февруари 20, 2011 Report Share Публикувано Февруари 20, 2011 Добър ден на всички потребители... макар да съм нов , започвам направо с проблемите , защото се намирам в безисходица. На кратко... компютъра стигна предела си - на 3 години не-преинсталиране , което явно му се оказаха достатъчно и започна да работи бавно и да затлачва... Та.. записах всичките ми важни файлове (снимки по-точно) на флашки и започнах... КЪМ ПРЕИНСТАЛИРАНЕТО :- Взех от приятел диск с уиндолс хр (нелегален) , но използван много пъти и абсолютно работещ (Чист , без добавки)... Вкарах го и рестартирах пс-то.. първоначално не четеше диска, и се усетих , че от БИОС-а трябва да сменя СД-то да ми го чете първо него.. та продължаваме с инсталацията 1.Натискам си бутон за продължение , и когато започва да изброява в линията долу какво зарежда като стигне до прозорец номер 6 (понякога дори и по-рано) -> http://forums.softvisia.com/index.php?showtopic=6479 (пример за прозорец 6) , компютъра гаси... просто спира.. като , че ли съм му дръпнал кабелите за захранването.. пробвах над 5 пъти да го преинсталирам и всеки път гаси точно там... ВСЯКАКВА помощ няма да е излишна. Ако още инфо е нужно - веднага давам. Благодаря предварително. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
panevdd Публикувано Февруари 20, 2011 Report Share Публикувано Февруари 20, 2011 Всякаква конкретна информация ще бъде от полза - модел на дънната платка, твърд диск, температури и напрежения на компонентите...Ако диска ти е SATA - приготви си дискета с необходимите драйвери и обърни внимание на т. 4 и т. 6.2 от ръководството, което си посочил. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Sten Публикувано Февруари 20, 2011 Report Share Публикувано Февруари 20, 2011 Да не би да е изключено показването на т.нар. син екран и вместо да покаже грешката - компютъра просто и тихо да се изключва? За съжаление в момента не се сещам откъде се управляваше тази настройка... Ако може и един въпрос от мен. Според това ръководство на т. 6.3 - където посочвам САТА-драйвъра от дискетата - в следващият прозорец ми излиза съобщение,че съответният файл/ове ги няма,а те иначе са си там...Това се отнася както за старото дъно с Nvidia-чипсет, така и за новото - на AMD. Някакви идеи? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Grassh0ppeR Публикувано Февруари 20, 2011 Author Report Share Публикувано Февруари 20, 2011 температурите ги погледнах през биос-а , и показва , че са нормални. А за характеристиките... ето линк със принтскрийн на драйверите.. , че не ги разбирам много. http://img814.imageshack.us/img814/4873/harakteristiki.png Ако имате нужда от друго инфо , няма да е лошо да ми казвате как да се снабдявам с него , че съм зле с хардуера.. Поздрави. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
panevdd Публикувано Февруари 20, 2011 Report Share Публикувано Февруари 20, 2011 Grassh0ppeR, нищо не каза за напреженията и температурите - какво означава, че са "нормални"?Тествай паметта с GoldMemory и/или Memtest86+ и твърдия диск със SeaTools - възможно е да има хардуерни проблеми. Да не би да е изключено показването на т.нар. син екран и вместо да покаже грешката - компютъра просто и тихо да се изключва? За съжаление в момента не се сещам откъде се управляваше тази настройка...По време на инсталация няма такава настройка. Според това ръководство на т. 6.3 - където посочвам САТА-драйвъра от дискетата - в следващият прозорец ми излиза съобщение,че съответният файл/ове ги няма,а те иначе са си там...Това се отнася както за старото дъно с Nvidia-чипсет, така и за новото - на AMD. Някакви идеи?Нали се сещаш, че ние няма как да знаем какво ти е старото дъно, камо ли новото... нито пък имаме информация за това какво точно си сложил на дискетата. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост