Jump to content

Търся програма за оценка на производителността

Sten

Препоръчан пост

Става въпрос за ХР. Не съм геймър - ползвам компютъра за по-обикновени задачи - понякога конвертирам файлове(видео и графични) или прехвърлям/синхронизирам...Искам да знам доколко ми е балансирана конфигурацията:

дъно MSI 880GMA-E45

памет 1 GB DDR3 A-Data 1333 MHz

процесор Phenom 2 X2 550 3100 MHz

Сподели другаде

Става въпрос за ХР. Не съм геймър - ползвам компютъра за по-обикновени задачи - понякога конвертирам файлове(видео и графични) или прехвърлям/синхронизирам...Искам да знам доколко ми е балансирана конфигурацията:

дъно MSI 880GMA-E45

памет 1 GB DDR3 A-Data 1333 MHz

процесор Phenom 2 X2 550 3100 MHz

По принцип има програми за тестване на всеки отделен хардуерен компонент.

Можеш също така да ползваш и програмата Еверест

както и АИДА64 .

Може да погледнеш и ТУК-Софтвизия Диагностика и тестване

Сподели другаде

Липсва й RAM-памет на конфигурацията ти. Трябва да добавиш още поне 1 GB. За предпочитане е 4 GB + Windows 7 64-bit. Windows XP е като евтин боклук пред него. Ако си само с 2 GB RAM, може да инсталираш 32-битов Windows 7.
Сподели другаде

Това беше последната плочка памет от този модел в магазина - взех я защото цената беше доста привлекателна - около 22 лв. :) Сега обаче си мисля дали да взема още една плочка от същата(когато получат в магазина) и после евентуално да бърникам честотите/таймингите или пък да взема 2 или 3 плочки по 1600 MHz? Уйндоус 7 не искам да инсталирам от една страна защото не ми харесва,а от друга - за да не ощетявам повече съответната фирма. ;)
Сподели другаде

Не е трябвало да взимаш само една от 1 GB. Трябвало е поне една от 2 GB и по-късно - още 2 GB. Те цените на DDR3 са си ниски сега и бездруго, по-евтини са от DDR2.
Сподели другаде