Sten Публикувано Февруари 19, 2011 Report Share Публикувано Февруари 19, 2011 След поредната преинсталация започнах да зареждам обичайните програми и при IrfanView се появи този проблем. Имам предвид "питанките" в полето "текущ език". Само по себе си това не е голям проблем,но същите питанки се появяват и в т.нар. tooltips към изображенията,където например вместо пиксели се изписват някакви йероглифи. Същото е и в дървото с папките за тези,които са с български букви. Иначе менютата на програмата се виждат на български - с малко борба успях да ги наглася.Знам,че тази версия на програмата е доста стара,но в по-новите не видях нещо,което да си струва - дори напротив. Затова открай време държа на тази програма и съм убеден,че има някакво (несложно)решение,но понеже не преинсталирам често не се сещам какво би могло да е то... Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Февруари 19, 2011 Report Share Публикувано Февруари 19, 2011 Регионалните настройки сигурен ли си, че са както трябва?Това, че в новите версии няма на пръв поглед нищо ново, не значи, че наистина няма. Не ти препоръчвам да ползваш стари версии на софтуер. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Sten Публикувано Февруари 19, 2011 Author Report Share Публикувано Февруари 19, 2011 Така мисля - задал съм български на съответните места. Имаше някакъв проблем с качването на нужните файлове от диска - искаше ми някакви файлове с разширение .fon, които изглежда ги нямаше на диска,с който инсталирах,но ги качих от друг диск и поне с Опера-та всичко изглежда наред...още не съм качил други програми с български превод. Благодаря за загрижеността,но когато не става въпрос за антивирусна - използвам програми,за които ми харесва как работят. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Гост newnickname Публикувано Февруари 19, 2011 Report Share Публикувано Февруари 19, 2011 И аз ти препоръчвам да си видиш Регионалните настройки и най-вече последния таб-Advanced за Unicode-a. Restart и ако не стане можеш да пробваш с по-нова версия на програмата. Със сигурност българският език се поддържа до версия 4.27 на IrfanView. Така пише, а съм го тествал на 4.25, преди време. Що се отнася до последната версия за момента 4.28 няма БГ и въпреки успешното инсталиране на българския език не може да се зареди от менюто Option.В момента съм с тази версия. Илиза съобщение за грешка, че "на езика DLL-то е твърде старо ...и да се upadate-не от сайта на IrfanView". Затова намери си 4.25 версия на програмата и пробвай с BG-инсталера, ако няма вграден. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Sten Публикувано Февруари 19, 2011 Author Report Share Публикувано Февруари 19, 2011 Не съм 100% сигурен,но мисля че преди го нямаше този проблем...Както и да е - вероятно просто ще го заобиколя. Благодаря за съдействието!П.П. mazarin, правилно ли съм разбрал,че нова версия на програмата може да се инсталира върху старата(и да се спести повторно цялостно настройване)? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Гост newnickname Публикувано Февруари 20, 2011 Report Share Публикувано Февруари 20, 2011 Не съм 100% сигурен,но мисля че преди го нямаше този проблем...Както и да е - вероятно просто ще го заобиколя. Благодаря за съдействието!П.П. mazarin, правилно ли съм разбрал,че нова версия на програмата може да се инсталира върху старата(и да се спести повторно цялостно настройване)? Не, не си разбрал правилно!Първо се деинсталира старата и после се инсталира нова версия на IrfanView, ако държиш на БГ трябва да е 4.25 най-много, защото по-горните нямат български превод. А това което допълнително се пробвах да инсталирам беше само български език, а не цялата програма. T.e. бях си инсталнал 4.28 и си дръпнах само бг-превод от сайта http://www.irfanview.com/ И този български се инсталира успешно, но не се зарежда на версия 4.28 Инсталираш програмата Download IrfanView 4.25 после езика irfanview_lang_bulgarian.exe И накрая от Option-Change Language - Language (в ляво) - BULGARIAN.DLL П.П. Току-що го тествах - работи всичко и програмата и езика ....и ако пак излизат въпросителни, значи 100% ще е от регионалните настройки. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Sten Публикувано Февруари 20, 2011 Author Report Share Публикувано Февруари 20, 2011 Още един въпрос към тези,които ползват нова версия на програмата - има ли го и при вас/теб този проблем: когато избера папка от "дървото" с много изображения в нея и цъкна на някое от първите докато другите още се зареждат - когато се заредят всичките - селекцията/фокусът "бяга" обратно към избраната папка и тъй като в този момент вече съм започнал да превъртам скрола - се получава неприятно разминаване. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Гост newnickname Публикувано Февруари 20, 2011 Report Share Публикувано Февруари 20, 2011 Още един въпрос към тези,които ползват нова версия на програмата - има ли го и при вас/теб този проблем: когато избера папка от "дървото" с много изображения в нея и цъкна на някое от първите докато другите още се зареждат - когато се заредят всичките - селекцията/фокусът "бяга" обратно към избраната папка и тъй като в този момент вече съм започнал да превъртам скрола - се получава неприятно разминаване. Да, получава се разминаване, защото със скрола превърташ м/у снимките в папката и затова ти бяга фокуса.Също се превърта и м/у папките, ако си на "дървото" за избор на такава.Иначе ...и аз не съм доволен от превода на БГ, защото липсва превод на част от менютата. Това се получава от менюто File-Open (Файл-Отваряне), при избор на изображение. Регионалните настройки са ми ОК. Нямам такива "шльокавици" като тези на картинките с други програми, които имат превод на БГ. П.П. Всъщност открих проблема, моя е грешката!За да не се получават такива символи вместо превод се маха отметката на Уникод-приставка при старт http://i53.tinypic.com/x2vz0m.jpg Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост