Jump to content

Малко помощ за езикови настройки...

Sten

Препоръчан пост

След поредната преинсталация започнах да зареждам обичайните програми и при IrfanView се появи този  проблем. Имам предвид "питанките" в полето "текущ език". Само по себе си това не е голям проблем,но същите питанки се появяват и в т.нар. tooltips към изображенията,където например вместо пиксели се изписват някакви йероглифи. Същото е и в дървото с папките за тези,които са с български букви. Иначе менютата на програмата се виждат на български - с малко борба успях да ги наглася.

Знам,че тази версия на програмата е доста стара,но в по-новите не видях нещо,което да си струва - дори напротив. Затова открай време държа на тази програма и съм убеден,че има някакво (несложно)решение,но понеже не преинсталирам често не се сещам какво би могло да е то...

post-9526-023249400 1298154103_thumb.jpg

Сподели другаде

Регионалните настройки сигурен ли си, че са както трябва?

Това, че в новите версии няма на пръв поглед нищо ново, не значи, че наистина няма. Не ти препоръчвам да ползваш стари версии на софтуер.

Сподели другаде

Така мисля - задал съм български на съответните места. Имаше някакъв проблем с качването на нужните файлове от диска - искаше ми някакви файлове с разширение .fon, които изглежда ги нямаше на диска,с който инсталирах,но ги качих от друг диск и поне с Опера-та всичко изглежда наред...още не съм качил други програми с български превод.

Благодаря за загрижеността,но когато не става въпрос за антивирусна - използвам програми,за които ми харесва как работят. :)

Сподели другаде

И аз ти препоръчвам да си видиш Регионалните настройки и най-вече последния таб-Advanced за Unicode-a.

Restart и ако не стане можеш да пробваш с по-нова версия на програмата.

Със сигурност българският език се поддържа до версия 4.27 на IrfanView. Така пише, а съм го тествал на 4.25, преди време.

Що се отнася до последната версия за момента 4.28 няма БГ и въпреки успешното инсталиране на българския език не може да се зареди от менюто Option.

В момента съм с тази версия. Илиза съобщение за грешка, че "на езика DLL-то е твърде старо ...и да се upadate-не от сайта на IrfanView".

Затова намери си 4.25 версия на програмата и пробвай с BG-инсталера, ако няма вграден.

Сподели другаде

Не съм 100% сигурен,но мисля че преди го нямаше този проблем...Както и да е - вероятно просто ще го заобиколя.

Благодаря за съдействието!

П.П. mazarin, правилно ли съм разбрал,че нова версия на програмата може да се инсталира върху старата(и да се спести повторно цялостно настройване)?

Сподели другаде

Не съм 100% сигурен,но мисля че преди го нямаше този проблем...Както и да е - вероятно просто ще го заобиколя.

Благодаря за съдействието!

П.П. mazarin, правилно ли съм разбрал,че нова версия на програмата може да се инсталира върху старата(и да се спести повторно цялостно настройване)?

Не, не си разбрал правилно!

Първо се деинсталира старата и после се инсталира нова версия на IrfanView, ако държиш на БГ трябва да е 4.25 най-много, защото по-горните нямат български превод.

А това което допълнително се пробвах да инсталирам беше само български език, а не цялата програма.

T.e. бях си инсталнал 4.28 и си дръпнах само бг-превод от сайта http://www.irfanview.com/

И този български се инсталира успешно, но не се зарежда на версия 4.28

Инсталираш програмата

Download IrfanView 4.25

после езика

irfanview_lang_bulgarian.exe

И накрая от Option-Change Language - Language (в ляво) - BULGARIAN.DLL

П.П. Току-що го тествах - работи всичко и програмата и езика ....и ако пак излизат въпросителни, значи 100% ще е от регионалните настройки.

Сподели другаде

Още един въпрос към тези,които ползват нова версия на програмата - има ли го и при вас/теб този проблем: когато избера папка от "дървото" с много изображения в нея и цъкна на някое от първите докато другите още се зареждат - когато се заредят всичките - селекцията/фокусът "бяга" обратно към избраната папка и тъй като в този момент вече съм започнал да превъртам скрола - се получава неприятно разминаване.
Сподели другаде

Още един въпрос към тези,които ползват нова версия на програмата - има ли го и при вас/теб този проблем: когато избера папка от "дървото" с много изображения в нея и цъкна на някое от първите докато другите още се зареждат - когато се заредят всичките - селекцията/фокусът "бяга" обратно към избраната папка и тъй като в този момент вече съм започнал да превъртам скрола - се получава неприятно разминаване.

Да, получава се разминаване, защото със скрола превърташ м/у снимките в папката и затова ти бяга фокуса.

Също се превърта и м/у папките, ако си на "дървото" за избор на такава.

Иначе ...и аз не съм доволен от превода на БГ, защото липсва превод на част от менютата.

post-16842-039639500 1298187833_thumb.jpg post-16842-068298100 1298187844_thumb.jpg

Това се получава от менюто File-Open (Файл-Отваряне), при избор на изображение.

Регионалните настройки са ми ОК. Нямам такива "шльокавици" като тези на картинките с други програми, които имат превод на БГ.

П.П. Всъщност открих проблема, моя е грешката!

За да не се получават такива символи вместо превод се маха отметката на Уникод-приставка при старт

http://i53.tinypic.com/x2vz0m.jpg

Сподели другаде