Jump to content

Препоръчан пост

Здравейте,

имам проблем с флашката си. Тя съдържа полски речник и има авторски права. Използвам я почти от година и до сега нямах проблеми. Последния път, когато се опитах да отворя речника, се появи прозорче с надпис: Wymagany format unicode!, т.е. необходим формат unicode. И сега не мога да го отворя! Не знам какво е станало и как да го оправя. В сайта на издателството, чието производство е, намерих мнение на потребителка, която споделя, че и тя е имала същия проблем. Неин приятел, по професия програмист, се справил с проблема. Оправил някакъв патент. Можете ли да ми помогнете? Флашката ми е много ценна, закупена е от чужбина и нямам възможност да си я набавя отново. Надявам се, че ще знаете как да я оправя! Благодаря ви предварително!

Сподели другаде

Здравейте,

имам проблем с флашката си. Тя съдържа полски речник и има авторски права. Използвам я почти от година и до сега нямах проблеми. Последния път, когато се опитах да отворя речника, се появи прозорче с надпис: Wymagany format unicode!, т.е. необходим формат unicode. И сега не мога да го отворя! Не знам какво е станало и как да го оправя. В сайта на издателството, чието производство е, намерих мнение на потребителка, която споделя, че и тя е имала същия проблем. Неин приятел, по професия програмист, се справил с проблема. Оправил някакъв патент. Можете ли да ми помогнете? Флашката ми е много ценна, закупена е от чужбина и нямам възможност да си я набавя отново. Надявам се, че ще знаете как да я оправя! Благодаря ви предварително!

Ако може една снимчица на проблема ще е много добре!

А и едно въпросче за кой файл(папка) се отнася тази грешка?

Сподели другаде

Как да я направя тази снимчица? :)

Файлът, който се показва на флашката, е само един, останалите са скрити. Той е autoran.exe. С него отварях речника.

Сподели другаде

Имаш едно копченце на клавиатурата "Print Screen Sys RQ" като се появи грешката го кликваш отиваш в Paint даваш Paste запазваш го където си избереш и го поставяш след това в сайта.
Сподели другаде

Това копченце го нямам.Лаптопът ми е немски.

Ще добавя друга снимка.

Като го включа на др. комп, показва, че файлът има вирус. :(

След като антивирусната го разпозна като вирус, на другия комп на флашката се появява допълнителен фаил (има го на снимката). На него пише:

[AutoRun]

open=albkpq3.exe

shell\open\Command=albkpq3.exe

post-19519-028787800 1297891946_thumb.jpg

Сподели другаде

Имунизация на системата против Autorun.inf файлове

Това може да се извърши с AutoRun Settings

Стартирайте програмата, поставете отметка на block autorun.inf (also manual by clicking a drive) в долната част и кликнете бутон Apply срещу нея.

Сподели другаде

Изтегли този инструмент. Свържи отново flash устройството. Спри всички излишни и ненужни програми. Разархивирай архива, стартирай изпълнимия файл и кликни бутон Fix It. Това ще сканира и премахне гадинката. Накрая, ако не се рестартира автоматично компютъра, го направи ръчно.
Сподели другаде

Ако премахне вируса на флашката, ще повреди ли фаиловете на речника? Да не изчезне някой фаил и след това да не може да се пуска речникът?
Сподели другаде

Пуснах програмата и рестартирах комп. Сега вече се показват всичките фаилове във флашката. В една от папките намерих изпълним фаил за речника. Вече го отварям! Супер! А онзи фаил autorun изобщо не отговаря. Не знам защо. Благодаря ви много за помощта! :))
Сподели другаде

Може всичко да е наистина наред, но все пак бих ти препоръчал да направиш едно профилактично сканиране с Malwarebytes' Anti-Malware:

- стартирай програмата;

- избери Perform quick scan (Бързо сканиране) и кликни бутон Scan (Сканиране);

- след като приключи сканирането, ако не са открити заплахи, ще се отвори автоматично текстов файл (който можеш да затвориш) и програмата ще те уведоми, че не е открила нищо, след което можеш да кликнеш бутон OK и да я затвориш;

- ако са открити заплахи, кликни бутон OK и после Show results (Покажи резултатите);

- кликни бутон Remove Selected (Премахни избраните);

- ще се появи текстов файл (дневник/лог), копирай съдържанието му тук.

Сподели другаде

Ето го:

Malwarebytes' Anti-Malware 1.50.1.1100

www.malwarebytes.org

Версия на базата от данни: 5784

Windows 5.1.2600 Service Pack 3

Internet Explorer 6.0.2900.5512

17.2.2011 г. 17:34:27

mbam-log-2011-02-17 (17-34-14).txt

Тип сканиране: Бързо сканиране

Сканирани обекти: 131624

Изминало време: 1 минута(и), 29 секунда(и)

Заразени процеси в паметта: 1

Заразени модули в паметта: 0

Заразени ключове в регистратурата: 0

Заразени стойности в регистратурата: 1

Заразени информационни обекти в регистратурата: 1

Заразени папки: 2

Заразени файлове: 2

Заразени процеси в паметта:

c:\program files\VVSN\VVSN.exe (Adware.WhenU) -> 1576 -> No action taken.

Заразени модули в паметта:

(Не бяха открити зловредни обекти)

Заразени ключове в регистратурата:

(Не бяха открити зловредни обекти)

Заразени стойности в регистратурата:

HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Run\VVSN (Adware.WhenU) -> Value: VVSN -> No action taken.

Заразени информационни обекти в регистратурата:

HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Security Center\UpdatesDisableNotify (PUM.Disabled.SecurityCenter) -> Bad: (1) Good: (0) -> No action taken.

Заразени папки:

c:\program files\VVSN (Adware.WhenU) -> No action taken.

c:\program files\VVSN\URL1 (Adware.WhenU) -> No action taken.

Заразени файлове:

c:\program files\VVSN\VVSN.exe (Adware.WhenU) -> No action taken.

c:\program files\VVSN\vvsn.cfg (Adware.WhenU) -> No action taken.

Сподели другаде

Ако си затворила програмата, без да премахнеш откритите обекти, ти препоръчвам да извършиш сканирането отново и да ги почистиш. Освен това силно ти препоръчвам да инсталираш Internet Explorer 8. Твоята версия (6) е вече доста стара и непрепоръчителна.
Сподели другаде