Jump to content

Обработка със Сони Вегас

Препоръчан пост

Искам да обработя един видео файл със Сони Вегас, като се опитах да направя нещо ми изникнаха няколко въпроса.

Файлът, който редактирах е формат MP4 (за повече информация прилагам файла)http://dox.bg/files/dw?a=5e4a3a5aa8

Оказа се че програмата не поддържа такъв формат и смятам да конвертирам файла.

В какъв формат мога да конвертирам файла за последваща обработка в Сони Вегас, но да има минимална компресия и каква програма за конвертиране мога да използвам?

Искам качеството да се запази оптимално след обработката.

Имам инсталиран k-lite mega codec.

Сподели другаде

Струва ми се, че ще е най-добре да конвертираш въпросния файл в AVI с видео поток с lossless видео кодек и аудио в WAV формат. Това няма да подобри качеството и ще заема доста повече пространство, но ще можеш да правиш каквито искаш промени, без да влошаваш допълнително качеството. След като си готов с цялата обработка вече си го конвертираш в желания изходен формат - да речем AVI с Xvid видео и MP3 аудио или каквото ти е нужно.

За lossless видео кодек можеш да използваш различни. В Windows има вграден Microsoft Video 1, а можеш да си инсталираш и друг като huffyuv например.

Сподели другаде