Jump to content

Изтрити снимки от фотоапарат и компютър

Препоръчан пост

Здравейте.Уина ми се бъгна преди няколко месеца и ми го преинсталираха.Малко преди да се збози стана срив в диск С/аз имам само един диск/и всичкото ми инфо изчена неочаквано,вкл. и снимките ми.При преинсталирането се опитахме да разцепим диска,но не става-трябва нов.Инфото си го набавих,но снимките не мога.Опитах веднъж с RECUVA, но нищо не стана.Сега пак ще опитам.Ако не се получи,моля Ви кажете ми програма с която да изтегля снимките от диска.По грешка изтрих и от фотоапарата снимките в бързината.Търся и програма,с която да изтегля снимките от картата на апарата-марката е Панасоник Лумикс.Ако накой може да помогне ще съм благодарна! :thumbsup:
Сподели другаде

Казват ми че може-имало такава програма.А коя е програмата с която мога да ги изтегля от диск С/дори и да е имало срив и да е за смяна пак може/.recuva тегли нещо -но не всичко.И изтеглените снимки повечето не могат да се отворят. :(
Сподели другаде

Значи да има такива програми ти даже си използвала една от тях "Recuva".Винаги има едно обаче след като си изтрила някой важен файл е трябвало да изключиш компютъра или (фотоапарата) и да не записваш нищо на картата или твърдият диск след това отиваш някъде или си изтегляш програмката на др компютър запазваш я на флаш и след това фключваш компютъра или слагаш (фотоапарата) и се опитваш да си върнеш файловете.Друг начин е "System restore" обаче не е много препорачителен.Това което описах горе се прави защото когато например да речем влизаш в интернет всичката информация се запазва на празно място от паметта или секторите на твърдият диск.Когато ти си изтрила файл се освобождава място ,макар че има една малка заета част в която е твоят изтрит файл,след като се запише тази информация в това свободно място ако е по-голяма от мястот където не присъства файла тя се намества и в пространството в което се пази твоят изтрит файл и така файлат се заличава до някъква степен.Затова трябва веднага при загуба на файла да изключиш всичко и да не инсталираш нищо или да не влизаш никъде където може да се изтегли някаква информация,а след като ти си използвала (фотоапарата и компютъра)не вярвам да намериш програма която да ти върне информацията.Сега сигурно можеш да върнеш части от файловете,но е много малка вероятността да върнеш целият файл невредим.

Ето използвай тези три Software и виж дали ще ти помогнат.

Recover My Files 4.6.8.1012 , Recover My Photos 4.4.6.1461 и R-Studio 5.3 build 133519

Сподели другаде

Здравей,

Има специализиран платен софтуер:

Hetman Photo Recovery

http://www.softkeybg.com/catalog/program.php?ID=46892

Описание:

С Hetman Photo Recovery, процеса на възстановяване на цифрови фотографии е достъпен за всеки ползващ. Програмата възстановява изтритите фотографии от фотоапарат, от карти памет, различни HDD и USB устройства, карти памет на мобилни телефони.

Вашите изтрити изображения ще бъдат възстановени даже ако картата памет на фотоапарата или логическия диск е бил форматиран, данните са били изгубени при вирусна атака или е станала авария с оборудването.

Благодарение на новия алгоритъм за дълбок анализ на диска, програмата възстановява тези фотографии, които другите утилити, даже не откриват! Демо-версията позволява да се видят изтритите фотографии.

Фотографиите, които вие виждате след сканиране ще бъдат гарантирано възстановени след регистрация на програмата!

Сподели другаде

Ако след изтриването на файловете е записвано по носителя, шансовете за каквото и да било възстановяване намаляват. Колкото повече се чака и колкото повече се записват/трият файлове по/от въпросния носител, толкова по-малки са шансовете за възстановяване.

Няма програма, която да може магически да възстанови всичко както трябва.

Сподели другаде

Здрасти!С RECUVA опитах пак-нищо не става.За платените трябва да събирам пари-мн са скъпи! :no:

Все пак благодаря на всички за инфото и помоща!

Сподели другаде

Здрасти!С RECUVA опитах пак-нищо не става.За платените трябва да събирам пари-мн са скъпи! :no:

Все пак благодаря на всички за инфото и помоща!

Ето ти безплатна версия с ограничение до 1 GB но е перфектна за целта http://www.easeus.com/datarecoverywizard/download.htm

Сподели другаде

Извинявай,но ти сериозно ли мислиш да купуваш такава програма? Нали разбра,че щом е презаписвано на съответното място практически не може да се възстанови старата информация - най-много фрагменти от нея,което за снимки няма смисъл...
Сподели другаде

Ами и аз не знам вече какво да правя :crosseyes1: .Едни ми казват че може въпреки всичко да се изтеглят снимките, други друго.Опитвах с 2 програми и с това сега-http://www.easeus.co...rd/download.htm -обаче нищо!Едва ли ще се бръкна за такава програма,ама ме е яд че снимките са ми от екскурзии извън БГ-това е. :'(
Сподели другаде

За сега се сещам едно-пробвай като включиш фотоапарата към компютъра и отвориш диска, където ти се изобразява фотоапарата (G: или нещо такова) да провериш дали снимките си седят в/у носителя. Вече два пъти съм успявал да възстановявам наглед изтрити снимки от фотоапарат, които обаче се виждаха през компютъра. :thumbsup: Успех.
Сподели другаде

Както вече споменах, ако по твърдия диск/flash паметта са записвани нови файлове след изтриването на старите, надали ще можеш да възстановиш нещо. Не и напълно. Изгубена кауза е.
Сподели другаде