Dr. Epstein Публикувано Февруари 9, 2011 Report Share Публикувано Февруари 9, 2011 Здравейте. Следният проблем стои пред мен. Три компютъра се свързват към интернет чрез Wireless Broadband Router. Емулатор на Router-а. Към едната машина е подключен комбо устройство+факс, чрез usb-кабел. Задачата е и другите две машини да ползват принтера. Машините работят под Windows XP SP2 и SP3. Насочете ме към ключа на палатката. Желателно е принт-сървъра да бъде издигнат с вградените средства на Windows. Активирал съм WEP защита, включил съм вградената защитна стена. Подключването ъм интернет става с утилките на Wi-Fi мрежовите карти, а те са Edimax, TP-link, според случая. Междувременно чета това. поздрави Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
panevdd Публикувано Февруари 9, 2011 Report Share Публикувано Февруари 9, 2011 Предполагам, че рутера раздава някакви адреси на клиентите посредством DHCP.Провери в каква мрежа са тези адреси, след което въведи ръчно адреси от същата мрежа (при клиентите); в рутера резервирай адресите, които си въвел или изключи DHCP.При това положение би трябвало да имаш достъп до споделените ресурси по IP. За да не се занимаваш с права на потребители и пароли, създай един потребител специално за споделянето - с еднакви име и парола при всеки клиент.Остава само да провериш/настроиш firewall-а на рутера, в случай, че блокира портовете, необходими за споделянето (малко вероятно, но е възможно). Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост