mishoval Публикувано Февруари 6, 2011 Report Share Публикувано Февруари 6, 2011 Попадна ми свободна флашка 4 GB, която става за redyboost / пробвано на компа ми с Windows 7, последен релийз, без инсталиран SP1, преди преинсталация/.Когато я поставя и се опитам да активирам тази функция, ми изписва " Това устройство не може да се използва. Readyboost не е разрешен, защото услугата за readyboost/Sysmain/ е изключена на този компютър....Може да се включи обратно от администратора". Влизам в services.msc,но менюто НЯМАМ ОПЦИЯ 'READYBOOST' за да го направя на автоматик.Избодох си очите да го търся, но го няма и няма...Това ми е проблема! Някой има ли идея как да го реша? Благодаря предварително. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
kras4ooo Публикувано Февруари 6, 2011 Report Share Публикувано Февруари 6, 2011 Влизаш в RUN и пишеш services.msc после търсиш Superfetch щракваш 2 пъти докато стане на Automatic и след това Readyboost трябва да работи. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
mishoval Публикувано Февруари 6, 2011 Author Report Share Публикувано Февруари 6, 2011 То си е на automatic, но флашката пак не работи! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Февруари 6, 2011 Report Share Публикувано Февруари 6, 2011 Superfetch може да е на Automatic, но пише ли, че е стартирана? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
mishoval Публикувано Февруари 7, 2011 Author Report Share Публикувано Февруари 7, 2011 Дааа, статуса и е "стартиран" и отново ми дава забраната от първия ми пост! Явно проблема е другаде, но къде? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
kras4ooo Публикувано Февруари 7, 2011 Report Share Публикувано Февруари 7, 2011 Флашката форматорана ли е под NTFS? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
mishoval Публикувано Февруари 7, 2011 Author Report Share Публикувано Февруари 7, 2011 Да, пробвах и под NTFS, и под FAT 32. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Февруари 8, 2011 Report Share Публикувано Февруари 8, 2011 Windows самоделка ли е? Човъркан/оптимизиран ли е по някакъв начин или с някакви програми? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
mishoval Публикувано Февруари 8, 2011 Author Report Share Публикувано Февруари 8, 2011 Не е самоделка, повече от година съм с него, преди последната преинсталация / чиста, не от огледало/ разпознаваше флашката и redy boost си работеше перфектно. Явно нещо след преинстала се е случило..... Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
mishoval Публикувано Февруари 8, 2011 Author Report Share Публикувано Февруари 8, 2011 Ха, изненада, и то добра!!! Експериментирах си с функцията Bit Locker на флашката, после я форматирах по Fat 32/препоръчителното/, и Ready boost "тръгна"! Някой ако може да ми го обясни, при положение, че и преди това беше форматирана по препоръчаното! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост