Sprint-Debugger Публикувано Февруари 6, 2011 Report Share Публикувано Февруари 6, 2011 Баща ми иска да вземе някаква антена за усилване на WiFi сигнала на лаптопа. Той е моряк и като стигне до пристанище иска да хваща интернет, но понеже не може да слиза от кораба, броят на сигналите е малък. Иска да купи антена, с която да може да хване повече сигнали (съответно при повече сигнали, ще има и повече безплатни ).Един приятел му казал да влезе във focalprice.com и да потърси. Там имало такива антени, при това на ниски цени. Аз влязах и потърсих. Единствения вид антени, които усилват сигнала мисля, че са от този тип: http://www.focalprice.com/CN131S/16_Elements_24GHz_25DBi_High_Gain_WIFI_Directional_YAGI_Antenna_Silver.html Но като гледам май са за рутери. Лаптопа има единствено и само 3 USB порта, в които могат да се включват подобни джаджи.Вашето мнение? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
panevdd Публикувано Февруари 6, 2011 Report Share Публикувано Февруари 6, 2011 Един вариант е да потърсите USB устройство, което да свържете с лаптопа (примерно EW-7317UHg). Дали ще ползвате антената на устройството или ще търсите/правите друга е отделен въпрос. Друг вариант е да се отвори лаптопа и да се провери модела и конектора на безжичната карта. Тук възможностите са подмяна на самата карта с по-мощна такава, свързване на външна антена (пример) или и двете. Трети вариант е да се закупи самостоятелно устройство (пример), което обаче ще изисква и допълнително захранване (един мощен адаптер за лаптоп ще се справи с тази задача). Към това устройство също може да се свърже външна антена... Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост