Sprint-Debugger Публикувано Февруари 4, 2011 Report Share Публикувано Февруари 4, 2011 От време на време мишката замръзва докато я движа. Забелязал съм, че става когато са отворени Opera-та (11.01) и/или Skype-а (3.8). Когато ги изключа пак се появява от време на време. Просто не мога да разбера от какво може да е. В игрите нямам абсолютно никакви проблеми (дори и да са включени горните две програми).Сигурен съм, че не е от самата мишка проблема или пък от бюрото, защото ми се е случвало замръзването да е за около максимум 2 секунди. От както се появи проблема съм проверявал за гадини с: NOD32, SUPERAntiSpyware и Malwarebytes' Anti-Malware. Също така съм чистил ненужните файлове, проверявалсъм за грешки и съм дефрагментирал. Температурите на машината са в момента са (пусната е от 4 часа): процесор - 31С, на системата - 36. Мишката е тази. Ползвам я от няколко години, чистил съм я отвътре 1 път. Самата тя е USB, но към нея вървеше преходник USB->PS/2 и си го ползвам. Вчера я извадих, махнах преходника и я включих в един от предните USB портове. Замръзването си остана... Конфигурацията е подписа ми. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Февруари 4, 2011 Report Share Публикувано Февруари 4, 2011 Това замръзване постоянно ли е налице, докато са стартирани Skype и Opera или не? Тествай под Safe Mode как ще е. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Dr. Epstein Публикувано Февруари 5, 2011 Report Share Публикувано Февруари 5, 2011 От време ...Проблемът ти е класически случай на прегъване на кабела в основата. Мое предположение, което върши работа в 99% от подобни ситуации. Разглобавяш. Режеш. Презапояваш нов участък. Там са 4 проводника. Захранване +, общ, data+, data-. Второто съмнително място е порта на дънната платка. Не става ясно обаче той USB ли е или PS/2. Често вадене и съединение отново разбива пиновете от към дънната платка и води до описаните симтоми, особено при PS/2. Пробвай с някое LiveCD и ако там се появи същото замръзване, викай бинго. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Sprint-Debugger Публикувано Февруари 5, 2011 Author Report Share Публикувано Февруари 5, 2011 Благодаря за съветите. Днес разглобих мишката, почистих я и пак я сглобих. Явно тук е бил проблемът, защото цял следобяд си работя и проблемът не се появи. Странното е, че скоро я почиствах... ама както и да е. Кабелът в основата си е наред. Не видях някъде да е скъсан или нещо подобно, а и дори да е скъсан, нямам поялник за да запоявам. Иначе мишката е USB. Имам преходник от USB към PS/2 порт (този преходник си вървеше заедно с мишката, когато я купих). И този преходник влиза в PS/2 порта на дънната платка. Добре е така, защото мишката не заема USB порт, а също така може да се ползва и на компютър, който няма PS/2 порт (както някои лаптопи). Ако след чистенето проблемът се беше появил пак, щях да пробвам под Safe Mode. Иначе самият проблем е забиване на курсора на едно място за около 1~2 секунди (в най-лошия случай). Това забиване се появява между 5 и 30 секунди, когато са включени Opera и/или Skype. Също така без да движа мишката, по някой път, курсорът отиваше на някоя позиция сам (най-често в някой ъгъл на екрана), т.е. мишката си прави каквото си иска... В игрите не ми се появи проблемът, като изключим снощи, когато вече наистина се ядосах. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост