Jump to content

Записване с Camtasia Studio 7

Препоръчан пост

Здравейте, скоро си изтеглих Camtasia Studio 7 и съм доста доволен от нея. Способностите й за обработка на клипове са чудесни, но от записа на видео съм малко недоволен. Когато записвам десктопа, да кажем, няма проблем, но когато се опитам да запиша геймплей на някоя игра става това. Играта си ми върви нормално и не забива, но клипа ми го накъсва като на снимки. Имате ли идея как мога го оправя. А ако не, бихте ли могли да ми препоръчате някоя хубава? Изтеглих си FRAPS, но прави записите много големи. Едноминутен запис заемаше почти 1GB място.
Сподели другаде

Нормално ... 1 час некомпресирано AVI е 60~112 GB (да не се бърка с DV AVI).Не може да играеш и да компресираш едновременно.

Пък ако имаш комп на който едновременно обработваш видео и играеш игри бих искал да се снимам с него.

Сподели другаде

Най-добрите програми за записване на игри са Fraps и Taksi.

Fraps е платена, записва в свой видео формат, може да записва звук и е лесна за работа.

Taksi е по-сложна за работа, не може да записва звук, няма свой формат, а ползва инсталираните системни кодеци, но пък е безплатна.

Като цяло идеята е да се използва формат без загуби (lossless), който създава големи файлове, но предлага отлично качество (все пак е без загуби), и е лесен за компресия, за да няма загуба на кадри или други проблем. Вече след записа големият файл се обработва и/или компресира в по-стандартен формат със загуби (Xvid или H.264 например).

Сподели другаде