Jump to content

Рестартиране на компютъра

DJ-ExTaZy

Препоръчан пост

Здравейте ,значи проблема е следният :Компютъра ми се рестартира и ми показва син екран...Този син екран се появява периодично т.е понякога се появава когато пусна някоя игра или си пусна музика и си седи така докато не изключа и отново включа компютъра или докато него рестартирам .Заснех го с телефона си за ,да видите за какво точно става въпрос ще постна снимките ...Да имате някаква идея от какво може да е точно ? Благодаря предварително за помоща.post-19018-013024000 1296645318_thumb.jpg
Сподели другаде

Здравейте ,значи проблема е следният :Компютъра ми се рестартира и ми показва син екран...Този син екран се появява периодично т.е понякога се появава когато пусна някоя игра или си пусна музика и си седи така докато не изключа и отново включа компютъра или докато него рестартирам .Заснех го с телефона си за ,да видите за какво точно става въпрос ще постна снимките ...Да имате някаква идея от какво може да е точно ? Благодаря предварително за помоща.post-19018-013024000 1296645318_thumb.jpg

Предполагам е свързано с драйвъра на нвидия. Дейнсталирай го, рестартирай компютъра и под safe mode почисти oстатъците с driver cleaner pro или driver sweеper. Рестарт отново и теглиш от сайта на нвидия последният официален драйвър за твоя модел видеокарта и инсталираш. Би трябвало да няма проблем след това.

Препоръчвам ти, когато деинсталираш драйвъра на нвидия, деинсталирай и всичко идващо с него - Първо махаш Nvidia Physx и Nvidia 3D vision driver и след това самият драйвър ( ако ги има в контрол панела естествено) . При мен ги има и ги махам винаги, когато сменям драйвъра.

п.п няма как 100% да съм сигурен, че драйвъра на нвидия е виновника. Но от него бих започнал търсенето.

Сподели другаде

Благодаря много ,махнах ги драйвърите махнах и тези на камерата да неби и от тях да е ,за сега няма дано и за напред да е така...А възможно ли е понеже съм с 2 платки рам нещо от рама да е ?
Сподели другаде

По принцип е възможно да е от паметта. Сините екрани могат да бъдат причинени от най-различни неща. В случая обаче все пак е по-вероятно да не е от паметта.
Сподели другаде

Благодаря много ,махнах ги драйвърите махнах и тези на камерата да неби и от тях да е ,за сега няма дано и за напред да е така...А възможно ли е понеже съм с 2 платки рам нещо от рама да е ?

По принцип от всичко може да е. Но започваме с драйвъра на нвидия, защото на синият екран се вижда, че вероятно той е проблема. Ако проблема се появи отново, инсталирай предпоследният драйвър версия 260.99, от октомври 2010, а не последният, както ти бях препоръчал в предният си пост. Малко след като писах в тази тема, при мен възникна проблем с една от игрите - Modern warfare2 multiplayr-a. Невероятен лаг, забивания по време на игра за по 1-2 минути. Оказа се , че последният официален драйвър на нвидия е проблемен (поне при мен). Смених го с версия 260.99 и всичко е ок. Допускам, че последният 266.58 може да не работи както трябва и при теб.

п.п Сваляй драйвърите за видеокартата от сайта на нвидия http://www.nvidia.com/Download/index.aspx?lang=en-us . И гледай дали са за твоят модел видеокарта и операционна.

Сподели другаде