Jump to content

Въпрос за добавяне на още памет

Препоръчан пост

Здравейте имам 512 мегабайта рам и искам да ъпдеитна до 3 GB знам че нова е максимума на XP. И въпросът ми е горе доло колко ще струва откъде да взема и каква марка.
Сподели другаде

Здравейте имам 512 мегабайта рам и искам да ъпдеитна до 3 GB знам че нова е максимума на XP.

32-битовите операционни системи могат да адресират най много 4 GB RAM, в която влизат и входно-изходни адреси за различни устройства, от което следва, че реално използваемата памет е под 4 GB. Това е максимума не само за Windows XP, а за всички 32-битови операционни системи.

И въпросът ми е горе доло колко ще струва откъде да взема и каква марка.

На този въпрос май никой няма да може да ти отговори при положение, че не си казал каква ти е RAM паметта. SDRAM, DDR, DDR2 или DDR3. Ако пък очакваш и по-голяма помощ относно избора не е лошо да споменеш и конфигурацията.

Сподели другаде

Ами, значи ти е нужна DDR2 памет. Дънната ти платка разполага само с 2 слота за памет, което значи, че се наложи да махнеш текущата банка памет. Можеш да вземеш 1х1GB и 1x2GB, но е по-лесно просто да вземеш комплект 2х2GB. Не знам от кой магазин ще пазаруваш, но един такъв комплект би трябвало да е някъде около 110-130лв. Зависи...
Сподели другаде

Защо ти е толкова много рам?За какво точно искаш да я използваш,ако е за нещо съществено ок,ама ако е за игри няма смисъл да си даваш парите.
Сподели другаде

Чак целия компютър да сменям немога. Но доколкото знам след повишаване на рам паметта компютърът става по - бърз. И искам да сложа толкова много за да не ми сече mw 2.
Сподели другаде

Значи бързината на компютъра няма да се увеличи значително много,да ще се увеличи,но не мисля че точно за това искаш да смениш РАМ,аз си казвам мнението,а ти си решаваш.Аз ти казвам,ако е за нещо съществено увеличи я,ама ако е само заеади игрите и т.н недей да си хабиш парите.
Сподели другаде

Колко RAM ще има картата ти, не е единствен ключов фактор. Важно е колко бърз е графичният й процесор, по каква технология, е изработен пр. Ако картата е слабичка, колкото и RAM да и сложиш - все ще тая. Все едно на слаб атлет, да сложиш скъпи кецове - пак ще си тича толкова.
Сподели другаде