plamen74.72 Публикувано Януари 30, 2011 Report Share Публикувано Януари 30, 2011 Проверих както при ХР понеже само това знам, но има нещо много странно! Става въпрос за това че като е празна писачката би трябвало като си кликне върху нея да се отвори празен прозорец, а не да пише поставете диск в устройството! Също и като сложа диск с Уиндоус например и няма автостарта?! Единственото което има както при ХР е в Regedit decimal стойноста е 145. Другите неща липсват ,ако въобще трябва да ги има при 7!Ето за това говоря което казвам, че проверих:Възможно е функцията Autoplay по някаква причина да е забранена от групова политика. За целта провери следното: 1. Отвори Start --> Run и напиши "gpedit.msc".2. Избери Computer Configuration --> Administrative Templates --> System.3. В дясно кликни двукратно на "Turn off Autoplay".4. Кликни на радиобутона "Not Configured" и потвърди с Apply. Затвори прозореца с ОК.Ако няма ефект, може да опиташ да селектираш радиобутона "Disabled".5. Затвори Group Policy Editor. Това за флаш паметите трябваше по-рано да го кажеш. Start -> Run -> пишеш services.msc -> OK. Намираш услугата Shell Hardware Detection и проверяваш дали не е спряна (Disabled). Ако е, кликаш 2 пъти и от падащото меню избираш Automatic и рестартираш компютъра. С помощта на Registry Editor (Start --> Run --> "regedit") се увери, че записът NoDriveTypeAutoRun под ключа HKEY_Current_User\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies\Explorerима decimal стойност 145. Пробвах през диспечера на устройствата да деинсталирам писачката и после пак да си се инсталира, но няма ефект!Записвачката ми е:Оптично устройство Optiarc DVD RW AD-5200A (DVD+R9:8x, DVD-R9:12x, DVD+RW:20x/8x, DVD-RW:20x/6x, DVD-ROM:16x, CD:48x/32x/48x DVD+RW/DVD-RW) Надявам се да има решение на този проблем! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
avalon72 Публикувано Януари 30, 2011 Report Share Публикувано Януари 30, 2011 Ами... Windows 7 не работи така, както си свикнал на ХР. Ще трябва да се нагодиш малко към него, понеже нещата търпят развитие и промени с течение на времето. По подобен начин работи и Windows Vista, само че при "седмицата" има още повече оптимизации и възможности за настройка. Ще трябва да се поровиш и разгледаш настройките в контролния панел (това издание трябва да поддържа бг език и да може да се свали и инсталира като ъпдейт). Значи в "Контролен панел" има "Автоматично изпълнение" - там задаваш настройка какво да прави с поставените дискове и запазваш с бутона долу вдясно "Запиши" (много долу вдясно е). Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
plamen74.72 Публикувано Януари 31, 2011 Author Report Share Публикувано Януари 31, 2011 Благодаря! Това ще го проверя, но ми се струва странно, че при празна писачка не се отваря празен прозорец както до сега (само за Уиндоус 7 говоря сега), а ми изписва поставете диск в устройството?! п.с.Забравих да кажа, че като поставя диск (без значение какъв - дори и празен) ми излиза малък прозорец в който ме пита дали искам да се отвори като USB или да се отвори като CD/DVD плеър, но това само като вляза в Моя компютър и кликна върху писачката?! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
plamen74.72 Публикувано Февруари 1, 2011 Author Report Share Публикувано Февруари 1, 2011 Проверих настройките в контрол панела - автоматично изпълнение!Така ли трябва да са или всичко трябва да бъде по подразбиране?:http://store.picbg.net/thumb/99/F0/af859916200a99f0.png Като натисна бутона за възстановяване по подразбиране всички стават еднакви:http://store.picbg.net/thumb/CB/19/d41607f59174cb19.png Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Февруари 1, 2011 Report Share Публикувано Февруари 1, 2011 Технически погледнато правилни настройки няма. Настрой ги както са ти удобни. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост