Jump to content

Проблем с автостарта на записвачката!

plamen74.72

Препоръчан пост

Проверих както при ХР понеже само това знам, но има нещо много странно! Става въпрос за това че като е празна писачката би трябвало като си кликне върху нея да се отвори празен прозорец, а не да пише поставете диск в устройството! Също и като сложа диск с Уиндоус например и няма автостарта?! Единственото което има както при ХР е в Regedit decimal стойноста е 145.

Другите неща липсват ,ако въобще трябва да ги има при 7!

Ето за това говоря което казвам, че проверих:

Възможно е функцията Autoplay по някаква причина да е забранена от групова политика.

За целта провери следното:

1. Отвори Start --> Run и напиши "gpedit.msc".

2. Избери Computer Configuration --> Administrative Templates --> System.

3. В дясно кликни двукратно на "Turn off Autoplay".

4. Кликни на радиобутона "Not Configured" и потвърди с Apply. Затвори прозореца с ОК.

Ако няма ефект, може да опиташ да селектираш радиобутона "Disabled".

5. Затвори Group Policy Editor.

Това за флаш паметите трябваше по-рано да го кажеш.

Start -> Run -> пишеш services.msc -> OK.

Намираш услугата Shell Hardware Detection и проверяваш дали не е спряна (Disabled).

Ако е, кликаш 2 пъти и от падащото меню избираш Automatic и рестартираш компютъра.

С помощта на Registry Editor (Start --> Run --> "regedit") се увери,

че записът NoDriveTypeAutoRun под ключа

HKEY_Current_User\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies\Explorer

има decimal стойност 145.

Пробвах през диспечера на устройствата да деинсталирам писачката и после пак да си се инсталира, но няма ефект!

Записвачката ми е:

Оптично устройство Optiarc DVD RW AD-5200A (DVD+R9:8x, DVD-R9:12x, DVD+RW:20x/8x, DVD-RW:20x/6x, DVD-ROM:16x, CD:48x/32x/48x DVD+RW/DVD-RW)

Надявам се да има решение на този проблем!

Сподели другаде

Ами... Windows 7 не работи така, както си свикнал на ХР. Ще трябва да се нагодиш малко към него, понеже нещата търпят развитие и промени с течение на времето. По подобен начин работи и Windows Vista, само че при "седмицата" има още повече оптимизации и възможности за настройка. Ще трябва да се поровиш и разгледаш настройките в контролния панел (това издание трябва да поддържа бг език и да може да се свали и инсталира като ъпдейт). Значи в "Контролен панел" има "Автоматично изпълнение" - там задаваш настройка какво да прави с поставените дискове и запазваш с бутона долу вдясно "Запиши" (много долу вдясно е).
Сподели другаде

Благодаря! Това ще го проверя, но ми се струва странно, че при празна писачка не се отваря празен прозорец както до сега (само за Уиндоус 7 говоря сега), а ми изписва поставете диск в устройството?!

п.с.Забравих да кажа, че като поставя диск (без значение какъв - дори и празен) ми излиза малък прозорец в който ме пита дали искам да се отвори като USB или да се отвори като CD/DVD плеър, но това само като вляза в Моя компютър и кликна върху писачката?!

Сподели другаде

Проверих настройките в контрол панела - автоматично изпълнение!

Така ли трябва да са или всичко трябва да бъде по подразбиране?:

http://store.picbg.net/thumb/99/F0/af859916200a99f0.png

Като натисна бутона за възстановяване по подразбиране всички стават еднакви:

http://store.picbg.net/thumb/CB/19/d41607f59174cb19.png

Сподели другаде