Jump to content

Проблем с DVD-RW дискове

Препоръчан пост

Моля за помощ - имам следния проблем.Домашен DVD плеър Panasonic DMR EH55 не чете записани на компютърната записвачка DVD-RW дискове.Филми,записани на обикновени CD-R и DVD-R дискове със същата записвачка с филми във формат avi Divx /като data-cd data-dvd/чете,и субтитри чете нормално.Проблемът е,че не чете DVD-RW дискове записани като Data със същите файлове - изписва при вкарване на диск "Reed",обаче следва "No play" - "This disc is unformatted".Ако такъв диск DVD-RW форматирам и запиша на същия домашен плеър - записващ е,всичко е нормално със записа и възпроизвеждането после.Но не приема да чете записани презаписваеми дискове на компютъра - записвам с Nero или Ashampoo 10.Дисковете са Traxdata DVD-RW и съм пробвал с няколко от този модел.Помагайте,моля...ще съм благодарен за съвет ! Скорост на запис 4х,2х пробвана.Компютърната записвачка записва и чете DVD-RW дисковете,които не ще да чете плеърът.
Сподели другаде

То няма гаранция, че битовия DVD-плейър поддържа DVD-RW дискове. Или пък записвачката така да ги записва, че плейърът да не може да ги отвори.

Допълнено: Сега видях, че става дума за DVD-HDD Recorder и поддържа DVD-RW. Пробвай един такъв диск дали го записва битовия рекордер.

Сподели другаде

Извинявам се че пиша в тази тема , но нямаше смисъл да правя нова.

Мога ли да направя boot диск ,на който вече е имало записана информация.Става въпрос за CD-R.Питам защото имам един диск , на който имам записани едни документи , които заемат 7MB , а не ми се ще до го хвърлям

Сподели другаде